Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

IT Lahtinen kirjoitti:
Harkitsin jo uusien leikkaamimsta ohuesta muovilevystä, joka on jo hiukan arveluttavaa käytöstä näin OOB -mallarin näkökulmasta.
Anna mennä vaan. Worst case scenario: yksi kokemus lisää.
A Lappalainen kirjoitti:
Anna mennä vaan. Worst case scenario…
Arvostan mestari Lappalaisen rohkaisua, jonka kuitenkin missasin, joten moinen skrätsääminen jäi idea-asteelle.Lisätankkien evät siis hiottu lähes läpinäkyviksi ja liitelty. Hionta olikin suht kivuton operaatio ja hyvä valinta, kunhan aloitti riittävän karhealla hiomatikulla. Tulikin siinä samalla seurattua kirjoitustaidon syntydokumenttia Yle Areenasta ( areena.yle.fi/1-50653517 ). Vakaajien kiinnitystä varten joutui turvautumaan kolmanteen käteen (kiiltävä härpäke kuvassa). Korvaamaton apuväline, johon investoin pari markkaa jo joskus nuoruusvuosina - supermyynnistä. Pikaisesti kuivuvaa vihreäkorkkista ei voi kehua kylliksi näissä hommissa. Tarttuu heti kun sika limppuun ja liitos on huomaamaton. Mallin ohjeista leikkasin näppärän mallineen evien oikeakulmaiseen asennukseen.

Pohjamaaliksi repäisin perinteisen harmaan sijaan Mr Base White ja Mr Finishing Surfacer White mikstuuran, joka yllättäen peitti suht mukavasti. Harmaasta 1200 Mr Surfaserista olen muuten nyt yhdistellyt Levelling Thinnerin kanssa valmiin lantringin, jonka käyttö kyllä nopeuttaa toimintoja. Saapi nähdä pysyykö pitkään pullossa notkeana.

Mittakaavaukkeleiden vaatetusta maalailin khakilla tms. hiekanvärillä, jos se vaikka sopisi kuosiin. Taitaapia vaatia vaalennusta.

Seuraavaksi sitten suuria askelia, eli camon valinta ja pohdiskelua lavetin tarpeellisuudesta.
C-130:n lisäosia odotellessa täytyi ottaa käsittelyyn pari pientä 737-800:aa. Teipattu mustassa pohjamaalissa oleva tulee American Airlinesin retrokaavioon ja valkoisella pohjattu South Africanin väreihin.

Sekava kuva ja sekavat on vähän fiiliksetkin. Lavettia aloiteltu ja kehikkoa jo vähän kasassa. Hyvännäköisiä yksityiskohtia olisi tarjolla, jos intoa riittää maalaillen tuhrata. Vetäisikö ferreksin pohjaan ja rapsuttelisi sitten kulumia kulmiin, jos vaikka pinnan maalaisi keltaisella FS13538? Voisi olla liian hallitseva ja viedä huomion itse Snarkilta, olisi suhtkoht suuressa osassa kokonaisuutta tuo maakalusto tässä spektaakkelissa?!? Ettei vaan lipsahda diorama-kategoriaan.

Ja sitä vanhamuottista muovisilppua sarjassa riittää! Kyllä arvostus moisen maakaluston (tankit sun muut maatapitkin möyrivät) mallareihin kasvoi, kun valurankoja tutkaili; monenmoista samannäköistä eisymmetristä palkkia, pölkkyä ja levyä on tarjolla. Kasausohjeetkin kun ovat kohtuu ylimalkaiset, niin tämä vaatiinkin pähkäilyä osien sovittamiseen kokonaisuuteen, ettei tule sitten yllätyksiä myöhemmissä työvaiheissa.

Paljon on tavaraa siis paketissa ja jyhkeitä muoviklönttejä ovat. Kilohinta ei paha 1/48 jytkyksi, sarja maksoi aikoinaan 14,90-40% (hobbylobbyn alespecial) = 9 USD!

Seuraavana täällä ohjelmassa (Bleed Kagan) kilpa-auton pölynpyyhintää & kuvausta ja pohditaan vielä ohjuslavetin teon mielekkyyttä. Ja pitää myös jo miettiä, miten selvitä viikonlopun Wapusta?!?

(Aperitiivina nautitaankin kupattu puujalka Tampista -> Apple-fanit viettävät syksyisin iSyyslomaa)
Totuttuun tapaansa laskutelineet yrittivät taas syödä rakentelijan motivaation. Vauhtia piti ottaa aloittelemalla (no joo, oli jo aiemmin jotain pientä tehty) seuraavaa projektia, joka isommin edennee vasta kesän mentyä, satelliittikuvasta kun voi päätellä, että mökille pääsy on päivän parin asia. Tosin, sinne lähdetään vasta viikon päästä, kun perjantaina olisi meno Helsinkiin.
Yllättävän helpolla nämä telineet nyt syntyivät kun pari Viperiä on jo näin pitkälle saatettu. Melko tarkkaan nämä ovat kopio tuosta Academyn mallista, sovitteet vaan vähän tiukemmat. Mutta oma näpräämisensä näissä on, pieniä osia kun on melkoisesti.

Telineet kuivuneet, niin uskalsi nostaa tämän pyörilleen. Ja samaan syssyyn sitten tuo peräpää muutenkin lopulliseen liimaan. Ja valot maalattuna, sekä liimattuna tuonne ilmanottoihin.
Seuraavaksi ripustimet ja aseistus.

Viimeksi muokattu 2.5.2021 13:35
Kaksitasojen pariin vaihteeksi. Rodenin 1/48 Fokker D.VII
Matti M kirjoitti:
Kaksitasojen pariin vaihteeksi. Rodenin 1/48 Fokker D.VII
Hienolta näyttää sisäosien Lozenge.
BPY-5 Catalina Airfixin 60-luvun tuotantoa. Kohoniittikone.

Kolme pakettia sain hankittua samaa konetta ja työnsarkaa on ollut kiitettävästi. Alla hieman epäonnistumisia, muta kiva on ollut rakentaa.

Kommelluksia vielä enemmän ja omia mokia.

Siirtiksistä osa vaihtoon kolmesti, antennilangat ( 6 kpl) sain poikki useaan kertaan, maalaus vissiin neljästi ja aina välillä hiominen. Väärää mattalakkaa välillä ja se kuoriutui pois, laskutelineet uusiksi kertaalleen, jarruletkut joita on kahdet päälaskutelineissä tuli korjattua samalla. Kissa söi valmiiksi maalatun etupyörän ja varmaan toisenkin. Lasiosat piloille kertaalleen…eikä niitä riittänyt enää korjailuun, joten roisoksi jää…
Lupasin julkaista täällä joten pitää vielä pinnistellä. Aloitin helmikuun lopussa ja liki joka ilta + viikonloput mennyt emännän iloksi keitiön pöytä täynnä rakennuskamaa.

Kuva eka kerran hiomalla poistetusta edessä olevasta siirtokuvasta. Kyllä lopputulokseen saan itse olla tyytyväinen kuitenkin. Saas nähdä mitä mieltä muut ovat?[img][/img]
Alkaa olla elämäni ensimmäinen 1/48 Suomi-Mersu loppusuoralla. Parit pikkuosat (näitä todellakin piisasi) paikolleen, siirtokuvat ja lopullinen viimeistely niin se on siinä. Ennen kesää todennäköisesri valmis, jee…

E-P