Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Periaatteessa vielä tässä mittakaavassa puukannet, ainakin kohtalaisen uudet ja kunnossapidetyt ovat esikuvan mukaisesti esitettynä melko tasavärisiä.
Kuitenkin tietty elävyys toki on silmäkarkkia, ja tein itse nuo kannet tällä tavalla: pienoismallit.net/galleria/malli_8611/rakennusvaihe_1044/
Sanoisin, että olennaista on viimeinen kerros "kuultolakalla", eli lakkaan sekoitetaan sopivaa sävyä, ja levitetään tämä sekoitus viimeiseksi kannelle.
Nurkkakohtia ja likaantuneita osia voi sitten korostella jälkikäteen.

T:VilleH
…jäi sanomatta, että minun silmääni tuo maalaus näyttää mukiinmenevältä ihan tuollaisenaan. Pieni varjostus sopiviin paikkoihin voisi tuoda sitten sitä elävyyttä.
T:VilleH
Hyvinhän tuo puukannen jäljittely on onnistunut.
Huh, huh, olipa urakka! Ei näennäisesti montaa siirtokuvaa eilisen jälkeen, mutta kyllä niitä on! En edes viitsi kertoa, moniko on kasattu riekaleista, taikka irrotettu väkisin taustapaperista! Mutta nyt on kaikki paikallaan (tai no, arkille jäi samanlainen tunnus kuin tuossa oikeassa siivessä on, mahdollisesti suunniteltu alapinnalle, mutta ei tuota ole esitelty kasausohjeessa, eikä noissa vastaavien koneiden kuvissa. Lakka pintaan, ehkä jotain lievää säistämistä (kovin puhtailta nämä tukialuksilla näyttää) ja loppukasaus. Ensi viikolla galleriaan, jos ei tule ylläreitä (tänä viikonloppuna viettänyt useamman tunnin pannuhuoneessa, kun alkoi toi öljypoltin ryppyilemään).

Voihan siirtokuvarumba! Taitaa olla elämäni työläin kuvittelu, eikä tuo pyrstö ole vieläkään valmis. Kohta millin kerros kuvia, ja yksi kerros vielä uupuu. Ja sen jälkeen noiden mokien paikkailu. Tämän kun olisi tiennyt, olisi nämä kuvat jääneet tilaamatta. Mutta ei se mitään, Twobobsilta on ainakin yhdet vielä arkistossa, toivottavasti ei yhtä pahat ;-)

Vihdoin kaikki pinnassa, paikkamaalattuna ja lakan suojassa. Tässä tämä "huonompi" puoli, johon tuli enempi paikattavaa, ei siitä ihan satahyvää tullut, mutta tuon kanssa pystyy elämään. Nyt pääsee keskittymään noihin, ah niin ihaniin, pikkuosiin, kuten laskutelineisiin, ripustimiin ja aseistukseen.

Jäi ikävästi parin (kolmen?) mallin jalkoihin tämä Spitfire, mutta koitetaan nyt jatkaa tämä (ja toi Viperi) loppuun ennen kuin mökkikausi alkaa ;-) Sitten viime näkemän tässä on "sotkettu" panelirajat, ja nyt alapuoli lakattu Vallejon satiinilakalla. Paljoahan tästä ei enää puutu, lähinnä noita niin rakastamiani laskutelineiden pikkuosia ja kuomu, ei siis monen päivän urakka, mutta kun toi aurinko paistaa niin ettei viitsisi sisällä nököttää!

Tänne susirajan Prismaan oli vihdoin saatu pitkään lopussa olleita tumman harmaita (liki mustia) kartonkeja, piti vaihtaa tuo luunvalkoinen tällaiseen ja koittaa uusia kuvakulmia -) Lisäksi tuli tuossa alkuviikolla Torista ostettua elämäni ensimmäinen Nikon (D3100), kun halvalla (70e) sai. Testasin silläkin kuvan ottoa, mutta ei vielä ainakaan tullut julkaisukelpoista jälkeä. Ensinnäkin puuttuu lankalaukaisin (timerin piipitystä ei jaksa kuunnella), ja toisekseen en saanut värejä vielä lähellekään samoiksi kuin näillä Canoneilla. Täytyy paneutua tuon raakakuvien värisäätöön perusteellisemmin. Lisäksi ihmetytti se, että samoilla herkkyys-, aika- ja aukkoasetuksilla kuin Canon, kuvat ylivalottuivat selvästi. Halvalla ei saa hyvää?

Tsvetan Suomi Mersu etenee hissukseen. Keltaiset omakone tunnukset on maalattu ja maskattu. Kaksi kerrosta Lifecolorin RLM76 väriä on sudittu pohjaan sekä kylkiin. Malli on kyllä varsin laaduksta työtä mutta sitä huolimatta liikaa hienoja liimasaumoja ennustuskeni toteutui. Kaikissa saumoissa kohdistus ei onnistunut toivotulla tavalla.

E-P
Sain härvelin pyörilleen ;-) Kuomu pitäisi vielä rähjätä paikoilleen, ja toi antennitolppa. Antennilangasta en ole niin varma, kun joku foorumilla oli tietävinään, että näissä ei lankaa välttämättä enää ollut?
Satiinilakka ehkä vähän turhan kiiltävä, mutta tällä mennään, ei tuota enää viitsi uudestaan lakkailla. Jossain vaiheessahan taisivat kiillotella koneita, huippunopeutta parantamaan.

Tervo Salminen kirjoitti:
Satiinilakka ehkä vähän turhan kiiltävä, mutta tällä mennään, ei tuota enää viitsi uudestaan lakkailla. Jossain vaiheessahan taisivat kiillotella koneita, huippunopeutta parantamaan.

Hyvän näköinen Spitfire on tulossa. Oletettavasti Maltalta toiminut yksilö. Eivät ne Maltan koneet kovin kiiltäviä olleet. Olosuhteet olivat aika karut.

Kyllä niitä koneita alkuun kiilloteltiin, että nopeutta saatiin lisää. Tästä syystä kehitettiin uusi maali, jonka väripigmentin raekoko oli pienempi kuin aikaisepien värien. Tunnetaan nimellä Type S (Smooth). Pinta oli ennemminkin puolikiiltävä kuin täysin matta.

Tunnetuin tapaus on varmaan Sky Type S, jossa tuo Type S tarkoittaa juurikin sileämpää pintaa. SIllä ei ole mitää tekemistä varsiniasen värisävyn SKy kanssa.

E-P