Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Tervo Salminen kirjoitti:
Jösses, toi takapää on matalalla, Monogram mallintanut ehkä vähän liiankin matalalle, kun vertaa tuota kiitotiellä nousuunlähtevää referenssikonetta. Piti oikein tarkistaa että telineet on oikein paikoillaan.
No huh huh! En juuri lentokoneista ymmärrä, mutta haluaisinpa tietää, kuinka tuolla laskeutuminen onnistuisi perää raapimatta! Mutta hienosti tehty kone kaikin puolin ainakin tämän kuvan perusteella.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Jaakko Lehtovirta kirjoitti:
No huh huh! En juuri lentokoneista ymmärrä, mutta haluaisinpa tietää, kuinka tuolla laskeutuminen onnistuisi perää raapimatta!


Tukialuskoneet tulevat laskuun ylinopeudella koukku alhaalla ja kaapeliin tarttuessaan nokka putoaa äkisti kanteen. Crusaderissahan oli myös tuo etureunastaan ylös nouseva siipirakennelma auttamassa nosteen saamista ilman että nokkaa tarvitsi vetää ylös.
Kummasti nämä päätyvät yhtä aikaa samaan vaiheeseen, kuivumaan maalausten jäljiltä! Tiedä miten näitä hommia oikein rytmittäisi.
Eli tässä tuon Academyn "kopiomallin" esikuva, ehtaa Hasegawaa. Laatueron näkee kitin paljoudesta (tai sen puutteesta), osien sopivuus pääosin ihan hyvä. Nokkakartio oli lievästi erikokoinen kuin nokka, sitä joutui vähän kittaamaan, samoin ohuelti noita siiven liitoksia, kuin myös ilmanoton liitosta runkoon. Toi ilmanotto tuntuu sopivan vähän eri tavalla riippuen teetkö sitä vanhaa alkuperäistä P&W -koneellista vai tätä uudempaa GE:n koneella varustettua. Laatikossa näissä uudemmissa malleissa on molempien osat.
Kuomuun testasin ihan uutta, eli elintarvikevärillä sävytettyä Johnssonia, jonka sivelin kuomun sisäpintaan. Tämä siksi, että en ollut ihan tyytyväinen tuohon Academyssa käyttämääni AK:n kuultavaan keltaiseen lakkaan, se jäi turhan sameaksi, ehkä olisi pitänyt ruiskuttaa paljon märempää kerrosta. Kuomun raamit on tässä valettu hennoilla viivoilla, ulkopuolelle toisin kuin kopiossaan, teippasin reunat BMF:llä ja isomman alueen ihan Tamiyan teipillä.
Takapään suihkuputken maalaus vielä vähän vaiheessa, pääosin AK:n True Metal- sävyjä, sisäpuolelle sekoitettuja Vallejon värejä, jotta saadaan noita pakokaasujäämiä putken pintaan.
Aika pian alkaa tämäkin olla pohjamaalauskunnossa.

Viimeisiä viilauksia vaille. Lumet vaan sulaa sellaista tahtia että taitaa tämäkin jäädä kentän laidalle odottelemaan ensi talvea.
Takana leppoisa (NOT!) teippaustuokio noiden johtoreunojen kanssa. Kun olisikin ollut vain normaaliperäsin, mutta kun noita johtoreunoja oli enempi kuin laki sallii! Nokkaan kuuluu myös pieni musta kalotti, mutta arvioin olevan helpompaa teipata ja maalata se vasta kun muut värit ovat pinnassa. Pohja ja siipien sekä korkeusperäsimien ohjainpinnat vedetty teippaamisen jälkeen AK:n Insignia white -sävyllä. Seuraavaksi lisää teippiä ja vaaleanharmaa pintaan.

Ralli mini alkaa olemaan valmis,kuusiosaa paikoilleen ja loppu hiplaus.Mitähän mallia seuraavaksi alkais työstämään ?
Ja kaikkien riemuksi pääsiäiseksi yksi ohjaamokuva ennen lopullista sulkemista. Paremmin on tämä Hasen ohjaamo varusteltu kuin Academyn, mutta ei tämäkään mikään huippu ole. Kuomun takaosan liimasin ihan nesteliimalla (sillä nopeasti kuivuvalla), itse kuomu varmaan Eri-Keeperillä. Vielä hakusessa, jääkö se umpinaiseksi, vaiko auki maalauksen jälkeen. Itse en oikein noista avoimista pidä, turhaan keräävät pölyä tuolla vitriinissä.

Valkoisen teippauksessa meni jonkin aikaa, noissa ohjainpinnoissa onneksi niin hyvät urat, että leikkaaminen ei teettänyt päänvaivaa. Siipien ja korkeusperäsimien alapuoli myös suojattu, ei jaksa uskoa, etteikö jonnekin valkoiselle pöllyäisi jotain tummempaa maalia. Isot pinnat suojasin teippaamalla paperin alueille. Yläpinta on nyt AK:n Light gull gray, kylkiviivan ja moottorikehdot pääsee vetämään vasta kun tuo on muuten käsittelykuiva. Kylkiviivan raja on pehmeähkö aaltokuvio, skannasin ja suurensin maalausohjeesta kuvan, josta leikkasin sapluunat noiden maalaamiseen, suunnitelma on, että yritän pitää noi käsivaralla paikallaan, ilman isompaa teippaamista, katsotaan nyt saako sillä sopivan rajauksen. Ja paljonko joutuu valkoista paikkaamaan tuon operaation jälkeen.

Tällaisella systeemillä kyljen värirajan maalausta. Maalausohje enemmän kuin viitteellisessä käytössä ;-) Moottorikehdot seuraavaksi, kunhan toi kylki kuivahtaa (ei onneksi näillä AK:n väreillä hirveän kauaa kestä), ja sen jälkeen varmaan joutuu vielä paikkaamaan tuota kyljen valkoista, vaikutti siltä, että se olisi pitänyt vetää vähän ylemmäs, nyt varmaan paistaa vielä pohjamaali läpi.

Inhottava maalattava, kun ruisku ei tahdo joka paikkaan yltää, hommaa olisi helpottanut, kun noi moottorit olisi irrallaan, mutta kun sovitteet on mitä on, niin pakko se on näin pitkälle kasattuna maalata. Ja onhan tuossa vielä muitakin, toi katon ilmanoton reuna on maalattava, ohjeen mukaan valkoisella, aika monessa kuvassa mustana. Oikealla kyljellä myös joku mötikkä, jonka etureuna Radome -värillä (liittyykö tuohon tutkasysteemiin?). Ja nokkakartio. Pieniä maalauksia, mutta teettävät rutosti töitä teippauksen merkeissä.

Tuottelias ja pitkä perjantai ;-) Sain teipit pois tuosta Haukansilmästä. Yllättävän vähän oli paikattavaa (alanko oppia?), lähinnä pieniä läpivuotoja noissa mustissa alueissa, helpohko paikata pienellä siveltimellä.Lisäksi sain Viperin pohjatyöt suunnilleen valmiiksi. Muovitartunta pohjalle, ja sitten Ultimaten musta. Ohentelin nyt Lifecolorin ohenteella, ja tuo toimi melkoisen hyvin koko session aja, mitä nyt pari kertaa piti neulaa puhdistaa, maalin lisäyksen yhteydessä. Nyt kun tuo vielä kestäisi näin ohennettuna pinnassa. Toisen siiven jättöreunassa havaitsin pienen flashin maalauksen jälkeen, täytyy hioa, ja pohjata uudestaan. Manasin pientä ongelmaa, kun mulla on yksi Viperin laskutelineluukku kateissa! Olen nyt antanut vahingon kiertää, näissä Hasen malleissa kun on sekä tuo alkuperäinen telineistö, että tuo Block 40+ -sarjan vahvistettu, jossa luukuissa on "patit" tuota vahvistettua pyörää varten. Pitäisi varmaan kasata yksi tällainen tuoreempi vaihtoehto, kunhan jostain kaivaisi siirtokuvat. Saisi tasoitettua tuon vajeen luukuissa ;-)