Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Pauli Pippola kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Sielläpä on maskiteippien paloja poikineen. Mielenkiinnolla odotellaan mitä siitä seuraa.
Työläs tapa tehdä tämä
Teippailu & maskaus on toisaalta mukavahkoa hommaa, kun on kunnon vehkeet (esmes sakset, teippi & valo), reipasta mieltä, aikaa ja hyvät hermot. Vähän niinkuin elämä…
Onnistunut tulos sitten palkitsee.

Ja työn alla itsellä nyt:
pienoismallit.net/keskustelut/15318_ryhmarakentelu-kilpa-ajoneuvot/?offset=86
Telat paikalleen, seuraavaksi alustan teko.
Vihdoinkin pyörillään. Jösses, toi takapää on matalalla, Monogram mallintanut ehkä vähän liiankin matalalle, kun vertaa tuota kiitotiellä nousuunlähtevää referenssikonetta. Piti oikein tarkistaa että telineet on oikein paikoillaan.
Kuomun maskauksen poisto teetti pientä jumppaa, takaosa oli teipattu läpinäkyvällä "oravateipillä", etuosa taas BMF:llä, näin siksi, että noi raamit oli merkattu niin heppoisesti, ettei niitä normiteipillä saanut esille. Molemmat oli purreet tässä viikkojen aikana kiinni niin, että lähtivät pieninä palasina, skalpellilla aina uutta reunaa kaivelemalla, pelkona se, että lasit naarmuuntuvat. Noh, näin ei onneksi käynyt, loppuhoidoksi riitti liimajäämien poisto tentulla. Eipä tuosta enää paljoa puutu, laskutelineluukut, ripustimet ja aseistus. Taitaa päätyä seuraavaksi galleriaan.

Hyötykuorma:Alle on tulossa vain kaksi ohjusta, koska sekalainen valikoima soveltuu ymmärtääkseni paremmin Etelä-Vietnamiin kuin Pohjoiseen.
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Alle on tulossa vain kaksi ohjusta, koska sekalainen valikoima soveltuu ymmärtääkseni paremmin Etelä-Vietnamiin kuin Pohjoiseen.
Ihan kuin F-nelosta pukkaisi? Samasta syystä jää varmaankin myös ECM-kanisteri etukuilusta pois?
Ralliautoa tyrkää jäleen.
Osmo Järvelä kirjoitti:
Ralliautoa tyrkää jäleen.
Tämä on symppis! Mulla kaksi näitä, laatikossa, toinen siviili, tie saako koskaan valmiiksi. Mun eka auto, silloin 1973 ;-)
A Lappalainen kirjoitti:
Ihan kuin F-nelosta pukkaisi? Samasta syystä jää varmaankin myös ECM-kanisteri etukuilusta pois?
Kyllä, Academyn F-4C 1:48. Ja ECM jää samasta syystä pois.
Haukansilmä vaihtoi väriä ;-) Edelleen taistelua tuon Ultimaten ohentamisen kanssa, nyt Ultimaten ohenteella. Toimi puoleenväliin ihan hyvin, sen jälkeen tuntui taas olevan kuivumassa neulaan/suuttimeen. Session jälkeen tein jälleen testiohennuksia noilla myrkyillä mitä pöydältä löytyy. Tamiyan ruiskunpuhdiste pesee ruiskusta suunnilleen kertalaakista, on kuitenkin liian tujua ohentamiseen. Lacquer -ohenteista ei pidä ollenkaan (ei levelling thinneristä, ei keltakorkkisesta, ei rehellisestä tinneristä), sakkautuu jo sekoitusastiassa. Tuntuu myös olevan allerginen spriille (ilmeisesti tuossa Ultimatessa niin vähän, ettei ainakaan heti saostu). Yllättäen astiassa tuntui kaikkein parhaiten toimivan noi kaksi alkoholitonta, eli Lifecolor ja ModelMaster. Täytyy seuraavassa sessiossa testata noi ruiskukäytössä. Tosin, siihen mennee hetki, tätä seuraava on vasta osin liimattuna ;-)

Tervo Salminen kirjoitti:
Jösses, toi takapää on matalalla, Monogram mallintanut ehkä vähän liiankin matalalle, kun vertaa tuota kiitotiellä nousuunlähtevää referenssikonetta. Piti oikein tarkistaa että telineet on oikein paikoillaan.
No huh huh! En juuri lentokoneista ymmärrä, mutta haluaisinpa tietää, kuinka tuolla laskeutuminen onnistuisi perää raapimatta! Mutta hienosti tehty kone kaikin puolin ainakin tämän kuvan perusteella.