Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Kilpa-auton teippailut vihdoin finaalissa. Löytyi emännän ompelupakista mainiot teräväkärkiset teippien ja suojapaperien pätkimiseen - homma helpottui dekadilla. Nämä ohuet sakset leikaavat aivan kärkeen asti ja terävät kärjet helpottavat vielä operointia ahtaissa paikoissa (siis aina). Entisissä repijöissä olikin kaikki pielessä.Kodin ompeluosastolta löytyi muitakin mielenkiintoisia apuvärkkejä, mutta evakuoin vain sakset näin aluksi, niin ei tule heti törkeää syytettä.
IT Lahtinen kirjoitti:
Löytyi emännän ompelupakista mainiot teräväkärkiset teippien ja suojapaperien pätkimiseen - homma helpottui dekadilla.

Kodin ompeluosastolta löytyi muitakin mielenkiintoisia apuvärkkejä, mutta evakuoin vain sakset näin aluksi, niin ei tule heti törkeää syytettä.
Kannattaa varoa, koska kaikki eivät tykkää saksien viemisestä XD. Nimimerkillä "puvustuksen saksiin ei kosketa".
Valtaosa siirtokuvista paikoillaan, pari pikkukuvaa vielä puuttuu, mutta noi saa odottaa kunnes jokunen pikkupaikko maalaukseen on tehty. Tuo ilmanoton huulen etureuna pitää vetää punaiseksi, siirtokuvat eivät sitä ihan peittäneet. Kuvat olivat säilyneet vuosikymmenet yllättävän hyvässä kunnossa, lukuunottamatta noita takapään "MARINES" -tekstejä. Tämä vasen puoli särkyi neljään osaan, hirveällä taiteilulla sain sen paikalleen ehjän näköisenä. Ajattelin, että tämä oli se pahin, osaan varoa oikeaa puolta! No ei, oikea puoli hajosi kuten laulussa "kuin lasi marmoriin" :( Sitä ei enää saanut kunnialla pelastettua, joutuu paikkamaalaamaan, ja joku epäjatkuvuus siihen kuitenkin jää. Olisi kannattanut ottaa valokopio arkista, ja tulostaa nämä tekstit kalvolle.

Vaan on tämä laivaston vanha high visibility -teema toista kuin nämä nykyiset ikävän harmaat!

AVD modelsin 1/72 -mittakaavan ZiL-131 maastokuorma-auton alustalle rakennettu DE-210 lumilinko. Neuvostoinsinöörien vastaisku lumisten talvien hankaluuksiin.
Viimeksi muokattu 31.3.2021 14:38
Dreadnoughtin kannen maskailutalkoot meneillään.

Pauli Pippola kirjoitti:
Dreadnoughtin kannen maskailutalkoot meneillään.

Sielläpä on maskiteippien paloja poikineen. Mielenkiinnolla odotellaan mitä siitä seuraa.
Sain nuo muutamat pikkudekalit paikoilleen, sen jälkeen kun sain maalattua tuon "unohtuneen" peräpään. Jossain vaiheessa pohjamaalatessa panin merkille, että tuo tulee metalliseksi, mutta huomasin sen uudemman kerran vasta, kun siirtokuvia eilen sijoittelin. Toi oli kovin huomaamattomasti merkitty maalausohjeeseen.
Tässä tämä "huonompi" puoli, jossa "MARINES" -tekstistä on pelastettu se, mitä pelastettavissa oli.

Sivelin Ultimaten washin pintaan, ja kuivumisen jälkeen kostutetulla talouspaperilla putsailin ylimääräisiä pois, ehkä vähän liikaakin. Ei vaan sisu anna myöten tehdä ihan yhtä saastaista, kuin vihdoin löytyneessä tämän yksilön referenssikuvassa DaNangissa huhtikuussa -66. Mielenkiintoisia eroja Monogrammin ohjeisiin, jostain syystä ohjeissa jätetään tuosta eturungon jenkkitunnuksesta toi vasen yläkulma pois, ja myös tuo "Rescue" nuoli annetaan eri asentoon. Samoin tuo asekuorma on ihan eri, sarja tarjoaa vain yhden TER-ripustimen ja siihen kolme pommia, käytännössähän näistä taidettiin aina jättää tuo sisempi ripustin käyttämättä, ja kuormana oli kummallakin puolella kaksi peräkkäistä TER:iä, neljä pommia per siipi (kuvassa vain kolme). Noiden tykkien ruutijäämät pitänee lisäillä ennen loppulakkausta.

Tervo Salminen kirjoitti:
Sivelin Ultimaten washin pintaan…
Sopivasti jätit washia - hyvältä näyttää.
Mika Kauranen kirjoitti:
Sielläpä on maskiteippien paloja poikineen. Mielenkiinnolla odotellaan mitä siitä seuraa.
Työläs tapa tehdä tämä, mutta en oikein muutakaan ole keksinyt. Paitsi valmiit puiset irtokannet, mitä näihin lisäosina myydään, mutta jotenkin ne eivät innosta, kuitenkin jäisi jostain kulmasta repsottamaan. Kyllähän nuo jostain vähän vuotavat mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, mutta pikku paikkailun ja vanhennuksen jälkeen menee varmaan aika täydestä. Tai ainakin Nagatossa toimi ok.