Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Jatketaan nyt tätä mietintämyssyssä hetken ollutta. Alkaa kehittyä jonkunlainen viha-rakkaussuhde tuon Ultimaten pohjamaalin kanssa! Välillä tuntuu toimivan kuin unelma ja välillä ei taas ollenkaan, ilmeisesti Kuun asennosta riippuen. Nyt oli taas niitä kertoja kun ei toiminut, ruiskun sai putsata pari kertaa ennen kuin tämä oli pohjamaalattu, F-16 maalautui paljon helpommin. Session jälkeen testailin, millä tuota saisi ohennettua niin että tulisi ruiskusta ulos, mutta laatu ei kärsisi. Nyt näytti siltä, että tuo AK:n High Compability voisi toimia, tuli jopa tuosta pienestä 0.3 mm ruiskusta kohtuullisesti ulos, kun 0.5:lla ei tahtonut tuota konetta saada maaliin. Täytyy nyt katsoa kuivumisen jälkeen, irtoaako toi testimuovista helpommin kuin ohentamaton.

Tervo Salminen kirjoitti:
Alkaa kehittyä jonkunlainen viha-rakkaussuhde tuon Ultimaten pohjamaalin kanssa! Välillä tuntuu toimivan kuin unelma ja välillä ei taas ollenkaan, ilmeisesti Kuun asennosta riippuen. Nyt oli taas niitä kertoja kun ei toiminut, ruiskun sai putsata pari kertaa ennen kuin tämä oli pohjamaalattu, F-16 maalautui paljon helpommin. Session jälkeen testailin, millä tuota saisi ohennettua niin että tulisi ruiskusta ulos, mutta laatu ei kärsisi. Nyt näytti siltä, että tuo AK:n High Compability voisi toimia, tuli jopa tuosta pienestä 0.3 mm ruiskusta kohtuullisesti ulos, kun 0.5:lla ei tahtonut tuota konetta saada maaliin. Täytyy nyt katsoa kuivumisen jälkeen, irtoaako toi testimuovista helpommin kuin ohentamaton.
Eikös toi Ultimaten pohjamaali ole sitä samaa Badgerin Stynylreziä kuin Ammon One Shot primerkin, mutta pakattu eri pulloon? Tosta Stynylrezistä kuuli aikanaan paljon positiivista, mutta myös sitä, että väillä ei meinaa tulla järeämmälläkään neulakoolla kunnolla pihalle, vaikka miten valmistelet. Todella harvoin pohjamaalaan mallejani, mutta en ole vielä tähän päivään löytänyt sellaista akryylipohjamaalia, jota olisi mukava tai helppo käyttää. Tätä Ultimatea/Badgeria/Ammoa en ole tosin testannut.
Joo, Ultimate ja toi Stynylrez on samaa kamaa, eri pulloissa. Ei toi AK:kaan uudella yrityksellä toiminut, veti aivan purkaksi, tiedä miksi se ekassa testissä oli toimivinaan (varmaan se Kuun asento). Pohjamaalin jälkeen joutui pohjasta paria saumaa hiomaan, paikkasin ne sitten ohentamalla Ultimaten ohenteella, se nyt ainakin tällä kertaa toimi.
Tämmöinen dioraaman alku…Siitä on varmaan 30 vuotta kun viimeksi pienoismalleja kokosin, enkä koskaan figuja. Maalannu en oo näitä tyyliin koskaan.

Korona vei muut harrastukset niin päätin et nyt on aikaa… :)
Ensimmäiset värit pinnassa, valkoinen Vallejoa, punainen ModelMasteria, kun en ollut varma meneekö toi Vallejon Ferrarin punainen Insignia Red -sävystä. Kait se olisi mennyt. V-mäinen maalata, kun jokainen pienikin ohipöllyytys näkyy vakoisessa kuin nenä päässä. Vähän joutui siiven alapintaa paikkaamaan, kun laiskana en teipannut tarpeeksi. Ehkä toi punainen olisi pitänyt vetää ihan ensimmäisenä, ajattelee jälkiviisas.

Päävärit pinnassa, Vallejon Light Gull Gray käyttäytyi taas ihan siedettävästi, eivätkä teipin poistotkaan nostaneet noita edellisiä maaleja mistään. Mustaa toi vielä kaipaa, sivuvakaajan kärkeen ja tuonne nokkakartioon, sekä valkoisen paikkuuta, varsinkin tuon päälaskutelineen kuilujen osata. Totesin helpommaksi teipata/paikata jälkikäteen kuin yrittää teipata kuiluja suojaan tuolta harmaalta.

Nyt on vaihteeksi työn alla pelkkiä yksitasoja:
Värit olisi pinnassa, ilman mitään isompaa draamaa. Tuohon kun saisi iltasella kiiltävän lakan, niin voisi huomenissa ihmetellä näitä yli 30-vuotisia siirtokuvia!

Mika Kauranen kirjoitti:
Nyt on vaihteeksi työn alla pelkkiä yksitasoja:
Hyvin on yhden sanan poisjäännillä kuvasta merkitys muuttunut. Olethan alle 14-v, kun tätä rakentelet?
Tervo Salminen kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Nyt on vaihteeksi työn alla pelkkiä yksitasoja:
Hyvin on yhden sanan poisjäännillä kuvasta merkitys muuttunut. Olethan alle 14-v, kun tätä rakentelet?
Heh! "Not" sana kun jää pois, niin merkityksestä tulee päinvastainen ;)