Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Lainaus:
Täällä pitäisi aloitella rinnakkaisprosessointina useamman loppusodan Luftwaffe-härpäkkeen kasaamista, nyt kun RLM-maaliputeleitakin on hankittu hyvä patteristo. He 162 on vielä kuvan värkkien lisäksi tuotantolinjalla. "Easy Buildeja" ovat kuulemma kaikki…
Oih! Luft46-härpäkkeet ovat niin jänniä :D Vois itekin pistää semmoisen työn alle.

Tänään maalaus ja lakkaus, huomenna siirtokuvat.
[img][/img]

Ruiskumaalauskoppi viimein valmistumassa. Vielä sähkömies houkuteltava paikalle kun poistopuhaltimelle asennettu pistorasia ei toiminutkaan ja kompressorille tarvitsee lisäpistorasian. Valaisinkin varmaan asentuu ammattilaiselta turvallisemmin…
Zvezdan 109G-6 Mersu sarja on aloitettu. Ensimmöisten osien liimaamisen jölkeen minusta tuntuu että edessä on melkoisen tuskallinen taival ennenkuin malli on valmis. Valujälki on kyllä siistiä ja terävää. Eikä osien sopivuusessakaan ole toistaiseksi ollu valitamista. Mutta miksi se malli on pitänyt pilkkoa niin tolkuttoman moneen osasan. Minulle riittäisi vähepikin.Makuasia, joku voi tuumata, että saisi olla vieläkin tarkempi. Liimasaumoja tulee tuhotttoman paljon ja aavistelen sovite ongelmia, jos kaikkea ei saa kasattua just kohdalleen. No, aika näyttää miten homma onnistuu. Hyvä, jos kesään mennessä valmistuu.

E-P


Pz III L rakenteilla
Academyn F-4C ja Eduardin lisäosia:

Pasi Ahopelto kirjoitti:
Academyn F-4C ja Eduardin lisäosia:

Hienolta näyttää. Työvaihekuvat ohjaamoista ovat aina kivoja.
LtCol Billy Hornin näkymät kirkastuivat huomattavasti, kun sai lakkausten jälkeen kuomun teippaukset poistettua ;-)

Laitetaan nyt toinenkin pävitys, kun on sen verran iso virstanpylväs (ainakin minulle). Eli sain laskutelineet paikalleen, ja selvisin tolkuissani ;-) Vastaavaa ei ole tapahtunut kuin yhden Hasen f-16:n kanssa. Eipä tämä näiltäkään osin kauheasti Hasesta poikennut, ohjeet osien sijoittelusta yhtä epämääräiset, ja osat tulevat yhtä heppoisesti kiinni. Muutaman pikku paikon joutui maalauksiin tekemään, lähinnä kohtiin, joissa noi oli valurangoissa kiinni, oli paljon helpompi pikkuosat maalata irrottamatta.
Ja sitten se isompi paikko :( Jostain syystä olin koko maalauksen ajan käsityksessä, että noi telineluukut tulevat päinvastaiseen järjestykseen, kuin ne todellisuudessa kuuluvat. Eli nyt oli luukkujen takareunassa kapea vihreä kaistale, kun se kuuluu etureunaan! Siinä syy, miksi luukut ovat edelleen liimaamatta, ne kuivuvat uuden maalauksen jäljiltä.

Tämä alkaisi olla propellia vaille valmis:


Toivottavasti ei tule enää uusia loppumetrien vastoinkäymisiä.