Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Jokohan se olisi päivä täynnä. Sain tuon kolmannenkin värin vedettyä pintaan. Jotain paikattavaa jäi, varsinkin tuo vihreä tuntui sumurajassa leviävän muita enemmän (tai sitten se vaan näkyy tuossa hiekassa selvemmin). Paikkausten jälkeen harmaalla nokan tutkakupu sekä siivenkärkien ripustimet (ja samalla tuota aseistusta).
Varsin mukavia nämä AK:n Real Air -värit, käsittelykuivia miltei välittömästi, ja ainakin nämä sävyt kuviin verrattuna varsin lähellä oikeaa.


3D-tulosteltu farmari-Asconan kori. Osanluovuttajaksi on hankinnassa AMTn 1966 prostreet Nova.
Hieromista ennen lakkaa ja siirtokuvia. Terävöitin tuon hiekankeltaisen rajaa ohennetulla maalilla ja samalla peitin muutaman ohisumutuksen. Sitten teippasin tuon tutkakartion ja siipien ripustimet ja maalasin ne harmaaksi. Siveltimellä tuo sivuvakaajan "jalassa" oleva antenni ruskeaksi, Vallejon värillä, joka näytti olevan hyvinkin lähellä tätä AK:n ruskeaa. Antenni, vaikka on keskellä hiekankeltaista aluetta on lähes joka kuvassa ruskea, ilmeisesti aiempien maalausten jäljiltä. Vielä nuo Beer can -antennien kärjet Vallejon harmaalla (näissäkin näkee kuvissa vaihtelua, osassa antenni on harmaa tuohon siiven johtoreunaan asti, osassa vain kärki). Lopuksi poistin teipit sekä nokasta että suihkuputkesta. Ja nyt odotellaan kuivumista, että pääsee lakkaamaan.

No olihan siitä unohtumassa yksi näkyvä yksityiskohta! Olin jo lakkausta aloittamassa, kun muistin tuon ilmatankkausluukun olemassaolon. Sen verran hentoiset noi paneliurat, että teippaus piti hoitaa BMF- foililla, leikata luukun reunaa pitkin ja poistaa tuon luukun päältä pala. Sitten siveltimellä AK:n True Metal -pastaa (dark aluminium ja pari vetoa gun metallia), kuivattelu, kiillotus ja "teipin" poisto. Periaatteessa tuon olisi voinut vetää ihan BMF:n alumiinikalvolla, mutta oli omaan silmään turhan kiiltävä. Noh, josko huomenissa saisi lakan pintaan.


Tamiyan 1/48 pzkpfw 38t, erinomainen malli, muutamassa tunnissa maalauskunnossa :-)
Eilinen meni lakatessa ja lakan kuivumista odotellessa (ja samalla hypistellessä seuraavaa projektia, johon tänään sitten piti tilata yksi podi, kuten myös tuohon yhteen liki valmiiseen, jossa aikoinaan tupeksin siirtokuvien kanssa, ei kun uudet samanlaiset, niin saa paikattua).
Tänään sitten pakollinen reissu Giganttiin, ja karsee ähellys uuden liesituulettimen asennuksessa. Ja sen jälkeen tämän siirtokuvien kimppuun. Hidasta hommaa, vasta pyrstö molemmin puolin kuvitettu. Vaikeusastetta lisää se, että sarjanumeroa lukuunottamatta kaikki koostuvat kahdesta erillisestä kuvasta. Kuten myös se, etteivät tykänneet litkuista etukäteen laitettuna, sai pari sellaista maalivikaa, että joutunee vähän paikkomaan. Ja hopeoimisen kuriin saamisen kanssa saa myös tehdä töitä. No, onneksi noita ei enää hirveästi ole, kaksikerroksisia taitaa tulla pari vaakunaa tuonne ilmanoton kahta puolta.

Tervo Salminen kirjoitti:
… Ja hopeoimisen kuriin saamisen kanssa saa myös tehdä töitä.
Jo katoavasta kansanperinteestä muistan kuulleeni tavan torjua hopeointia lisäämällä muutama tippa paperiliimaa (white glue, kirkasosaliima, Micro Kristal Klear, maitoliima, erikeepperi …) lämpimään siirtokuvien liotusveteen. Tätä olen harrastanut vaihtelevalla menestyksellä. Ehkä kannattaa kokeilla extrasiirtokuvilla johonkin hylkyyn moista metodia, jos vaikka helpottaisi moinen kikkailu.

Tuollakin tarinaa hopeoinnista…
Look Ma No Silvering! An Easy Method Of Applying Decals:
www.fortcrookipms.com/index.cfm?go=extra3#Silvering

Täällä pitäisi aloitella rinnakkaisprosessointina useamman loppusodan Luftwaffe-härpäkkeen kasaamista, nyt kun RLM-maaliputeleitakin on hankittu hyvä patteristo. He 162 on vielä kuvan värkkien lisäksi tuotantolinjalla. "Easy Buildeja" ovat kuulemma kaikki…

Revell Junkers Ju-88 C-6 N 1/72
Etenee etenee. Kuvissa näkyy hyvin kaikki pohjamaalit, joita kokeilen: Musta, vaaleanharmaa ja tummanharmaa.

Yleiskuvaa:


Lisää yleiskuvaa:


Konekiväärit; 3 kpl kookooita + ammuslaatikko. Jää käytännössä kokonaan näkymättömiin…


Yöhävittäjän antennien rakentamista. 4 ristikkoa, joista kaksi laitetaan kahden "telineen" väliin… Oli ahdasta.


Kabiinista ei paljoa jää näkyviin, mutta jäätävä työtuntimäärä noihin meni. Kaikki maalattu ja yritetty mittaristoon luoda hieman eloa :)


Tätä menoa valmistunee kesään menness 8)

Moottorin kokoonpanoa..
Eilisen siirtokuvittelun tuotos, nyt yläpuoli jo lakan alla suojassa. Ei olisi pitänyt mainostaa, ettei näitä pyrstön jälkeen paljoa ole, kyllä niitä vaan riitti, liki sen mitä laki sallii! Polttoainesäiliöt varustin myös sarjan omilla (tai, no melkein omilla, tuosta Academyn uudemmasta paketoinnista pöllityllä) siirtokuvilla. Vielä käsittelemättä tuo muu hyötykuorma, jota onneksi ei ole paljoa.
Ja sitten se F-16 -mallin ikävin osuus: laskutelineet. Nämä on nyt silputtu ja siivottu työpöydälle odottamaan maalauksia, ja niitä on paljon! Päälaskutelineiden renkaissa on kittaus kuivumassa, Academy osannut sijoittaa ejektorin kuopat renkaiden toiselle sivulle, kaksi kuoppaa toisiaan vastapäätä, joiden siistiminen on syvältä. Muutenkin kautta koko mallin noita ejektorin jälkiä on riittänyt, tehdas ei ole yrittänytkään sijoitella niitä piiloon jääviin paikkoihin Taitaa toi uudempi paketointi jäädä perikunnalle ;-)