Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Hiipuvan motivaation kanssa taistelua ei helpota se, että oikein mikään ei tunnu istuvan paikalleen. Ja Monogrammin mallit sentään ajalla ennen Tamigawaa olivat alansa huippuja. HUD:in (vai oliko se näissä pelkkä tähtäin?) lasia metsästelin pari kertaa lattialta, vihdoin paikallaan, niin huomasin, että se on niin paksu, ettei tuulilasi enää mahdu paikalleen! Liimaus irti ja piirtoheitinkalvosta uusi tilalle. Tuulilasikaan ei ihan sataprosenttisesti istu, Vallejon kitillä joutui peittämään tuota saumaa. Ongelma vain, että lasissa ei ole raameja, ne on tuossa rungon muovissa, tiedossa siis mukava teippaus ennen maalausta, että tuon kittisauman saa piiloon.
Kuomu ei sitkeistä viilauksista huolimatta istu paikalleen, joten sen joutunee jättämään auki. Näin sitä on ohjeessakin kuvattu, mutta noita saranoita ei ole mallinnettu mitenkään, kuinkahan sen saa kiinni?Ju88 C-6/N 1/72 Revelliltä. Ihan kiva ollut tehdä, kuvassa näkyy vielä kabiinia hyvin. Varmaan 10 työtuntia käytin pelkästään kabiiniin. Ja valtaosin se jää myös piiloon :D
Dreadnought etenee, joskaan ei ainakaan toistaiseksi saavuta ihan täyttä 21 solmua. Trumpeter on jostain syystä halunnut tehdä toisen fotoetsiarkin ihan hirvittävän paksusta tavarasta, ja se ei oikein pelkillä pinseteillä meinaa taittua, ja osiin tulee epämääräisiä muhkuroita niitä oikeaan suuntaan runnoessa. Eivätpä nuo hirveästi näkyviin jää, mutta aina jotenkin syö rakenteluintoa tällainen.Yli 20v tauon jälkeen ensimmäinen malli valmistumassa. En muistanutkaan että Revell:in sarjoissakin on aika paljon sanomista. No ehkä tuo nyt välttää alkuun ja taidot alkaa pikkuhiljaa kehittyä. Sen ainakin huomaan että hermoja löytyy ihan eri tavalla kuin juniorina…
Pitäiskö tätä kutsua motivaatiomalliksi, kun alkoi noi dinosaurukset ahistaan ;-)
Toki, ei tämäkään niitä ylistettyjä malleja ole, Academy julkaistu 1990, eikä ihan suoraan laatikosta (eikä ilman kittiä) tämäkään kasaan mene. Soviteongelmat vaan kertaluokkaa pienemmät kuin noissa kahdessa wanhassa mallissa, tiedä sitten saako tästä Viperin näköistä. Periaatteessa block 25-32 malli, mutta jotain joutuu muista laatikoista "lainaamaan", eikä ihan kaikkee taida tulla sittenkään.

Tämä on niin tätä. Pari päivää taistellut tämän f-16:n toiseksi ikävimmän paikan (laskutelineiden jälkeen) kanssa. Jokaisen valmistajan, jonka konetta olen yrittänyt, on tämä ilmanoton toteutus enemmän tai vähemmän ongelmallinen. Academy tainnut tehdä tämän kaikkein vähimmillä osilla (4), joka jättää melkoisen kittausrupeaman tuonne sisäpuolelle. Lisäksi tuon takaosan sovitus runkoon on ohkaisilla puskusaumoilla, ja kun muodot ei ihan kohtaa, on jotain tehtävä. Itse ratkaisin tämän niin, että plasticardista leikkaisin tuonne runkoon levyn tukemaan ilmanottoa ja pakottamaan sen oikeaan kaarevuuteen. Toinen ikävä tehtävä on tuon sisäpuolen teippaus, toi "huuli" kun on camovärissä ympäriinsä ja ilmanotto valkea. Rentouttava harrastus?

Tämän kun saa kuivumaan ja karun ohjaamon lakattua, pääsee liimamaan (ja kittaamaan) koneen pääkomponentit kasaan. Ylärunkoon joutui plasticardista turaamaan tuohon ohjaamon oikealle puolelle mallista puuttuvan ilmanoton Lieneekö tuota missään, vai olisko Tamiyalaisessa. Ainakaan Kineticin rangoista, eikä Hasesta löytynyt, yhteen Haseen olen sen samalla tavalla tehnyt itse. Muitakin Block32:n ilmanottoja puuttuu, mutta tämä oli se kaikkein näkyvin.Osa osalta etenee…
Puristimet jatkuvassa käytössä ;-) Siipien sovittelu teettää töitä. Varsinkin oikean siiven jyrsintä tuota alapuolta varten on liian syvä, tämä ei ole yksilövika, vaan netin mukaan vika muoteissa ja vaivaa jokaista yksilöä. Sitä joutui täyttämään muovisoirolla. Lisäksi yläpuolien ja rungon väliin jää liki millin rako, ja kun rungon yläpuli jää ilmaan tuosta alasiivestä, jää koko komeus niin joustavaksi, että kittisauma ei pidä. Eli myös täytettä tuohon väliin, että saa rungon ja alasiiven yhdeksi puuksi. Samalla saa korjattua kynnyksen, joka jäisi muuten tläsiiven ja rungon välille.
Alasiivissä on jumalattoman kokoiset reiät kaikille kolmelle siipiripustimelle, käyttöön ei tässä tule kuin noi sisemmät. Valurangasta tapit peittämään noita ylimääräisiä. Siivenkärkiin on tarjolla vain nuo vanhemmat ripustimet, joihin saa Sidewinderit. Kaikenkaikkiaan siivenkärjet jää turhan vaakasuoraan, kuvissahan noi ripustimet roikkuu hyvinkin paljon etupäästään.

Varovaista pikku edistystä Dreadnoughtin kanssa. Viimeiset ennen maalausta kiinnitettävät fotoetsikikkareet kiinni, ja pohjamaalia niskaan. Pientä koekasailua moraalin kohottamiseksi.

Kellukepuolen takilointi aloitettu