Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Välillä tekeillä rinnakkain vuoden 2030 kilpa-auto ja välillä 1945 vuoden saksalaisia sotaromppeita (Ar 234 ja V2). Toivelistalla on, että ei mene osat ja maalauskuviot sekaisin.

Salaa sain napattua tehtaalta aika rakeisen kuvan keskeneräisestä Arado 234:sta. Näyttää tuottavan ylimääräistä hommaa ainakin tuo 234:n ohjaamon kasaaminen. Painolastia on näemmä muistettu laittaa riittävästi, kun kone pysyy nokkapyörällään eikä istahda pyrstölleen!

Tomi Filppu kirjoitti:
Mitä malleja sinulla on tällä hetkellä työn alla?

Kuviakin keskeneräisistä projekteista saa mielellään laittaa.
HANDLEY PAGE Victor K MK. 2 eli englantilainen raskaanluokan pommikone 1/72…
Saisi tämä sovittelu ja kittaaminen pikkuhiljaa riittää, että pääsisi maalaamaan!

Tuulilasin keskiosien väliin tulevaa raamia pitää jatkaa alaosastaan, oli millin vajaa :( Toi tutkan jalusta on vielä liimaamatta, melkoista sovittelua näköjään sekin, liimailin siihen tuon etuosan keskimmäisen tuen, joka ei sekään Tamiyamaisesti istu.Kuten ei myöskään noi takimmaiset jalat, jotka pitäisi sulautua kauniisti tuohon runkoon (NOT!). Peräsimen liimasin kiinni, siinäkin jotain soviteongelmaa tuossa keskellä rungon liitoksessa, ei kun pikaliimaa kitiksi.

Laskutelineet ja niiden luukut maalailtu, punaisia reunuksia pitää vielä lisäillä, ja etutelineen luukkuun yrittää ensimmäistä noista kellastuneista siirtokuvista. Tutkan "ufoa" aloitin maalaamaan, pohjamaalin ja tuon mustan reunuksen. Mielenkiintoinen savotta sen teippaamisessa odotettavissa. Sekä päätös siitä, tuleeko sen alapuoli valkoiseksi (maalausohjeessa sekä useissa pääosin japanilaisissa koneissa, aikakauden mukaisia kuvia ei löydy), vaiko tuolla laivaston harmaalla.

Aloitukseen tulossa 1:48 morane saulnier. Edessä kuitenkin vaikea päätö:
1. Tekisinkö mallin mukailemaan vuoden 1940 keväällä, Hollolasta palvellutta konetta. Aihe sinänsä mielekäs nykyisenä Hollolalaisena.
2. Vai, tekisinkö koneesta perinteisemmän näköisen, jatkosodan ajan koneen? Tässä vaihtoehdossa taas enemmän miellyttää maalauskuvio ja niin sanotun. Suomettamisen vaikutukset.

Hollolan yksikön kone on palvellut niin aikaisin, ettei siitä löydy juuri mitään suomettamisen merkkejä. Koneesta löytyy ainoastaan asevelimerkit, jotka nekin haalennettuina. Ranskalainen maalaus ei juuri maistu, mutta toisaalta koneeseen liittyisi itselle tärkeä tarina. 2 vaihtoehdossa taas kohtaisi käytännössä muut mielenkiinnon kohteet, paitsi historia omalle kotikunnalle. Jää mietintään vielä
Teemu!
Hollola versiolle👍👍
Vastoin ennakkoaavistuksia ei tuo tutkakuvun teippaaminen niin mahdoton rasti ollutkaan. No joo, olihan siinä omat ongelmansa. Tuo teipattava ympyrä on niin suuri (97mm), että ei löytynyt teippaamiseen muuta kuin normaalia kaksituumaista maalarinteippiä Siitä sai harppileikkurilla tehtyä kolmesta osasta tuon mustan alueen teippauksen. Testasin ensin yläpuolen. Teippi paikoilleen, ensin Ultimaten harmaalla tuon mustan ylimääräiset piiloon ja sitten AK:n Real Colorilla lokinharmaata päälle. Tähän asti kaikki hyvin. Mutta kun teippaukset poisti, kävi ilmi, että toi maalarinteippi ei pitänyt yhtä hyvin kuin Tamiyalainen, seurauksena harmaan vuotoa mustalle, eikä teippaus ollut loppujen lopuksi aivan kohdallaan. Kuivattelun jälkeen Tamiyan leveimmästä löytyneestä teipistä taas leikellen ympyrää, tällä kertaa sisäpuolta, harmaa piiloon ja mustan paikko.
Alapuoli menikin sitten tästä viisastuneena putkeen, kun kiinnitti huomiota tuohon maalarinteipin kiinni hinkkaamiseen, niin pääsi yhdellä maalauksella. Alapuolella päädyin sitten ohjeen mukaiseen valkoiseen.

Petri Jaakkonen kirjoitti:
Teemu!
Hollola versiolle👍👍
Ehdottomasti peukut talvisota-Hollola-versiolle
Tervo Salminen kirjoitti:
Tuo teipattava ympyrä on niin suuri (97mm), että ei löytynyt teippaamiseen muuta kuin normaalia kaksituumaista maalarinteippiä Siitä sai harppileikkurilla tehtyä kolmesta osasta tuon mustan alueen teippauksen. Testasin ensin yläpuolen. Teippi paikoilleen, ensin Ultimaten harmaalla tuon mustan ylimääräiset piiloon ja sitten AK:n Real Colorilla lokinharmaata päälle. Tähän asti kaikki hyvin. Mutta kun teippaukset poisti, kävi ilmi, että toi maalarinteippi ei pitänyt yhtä hyvin kuin Tamiyalainen, seurauksena harmaan vuotoa mustalle, eikä teippaus ollut loppujen lopuksi aivan kohdallaan. Kuivattelun jälkeen Tamiyan leveimmästä löytyneestä teipistä taas leikellen ympyrää, tällä kertaa sisäpuolta, harmaa piiloon ja mustan paikko.
Joo nuo kaarevat pinnat ovat aina maskaamisen painajainen (tai suola, miten sen ottaa?) Jäykillä maskiteipeillä tuo harppileikkuri tai apuaihio (sapluuna), jossa on sopivia kaarevuuksia on aivan ehdoton. Tai siten käyttää helposti sivusuunnassa taipuvaa maskiteippiä (niitäkin on)
Tervo Salminen kirjoitti:
Alapuoli menikin sitten tästä viisastuneena putkeen, kun kiinnitti huomiota tuohon maalarinteipin kiinni hinkkaamiseen, niin pääsi yhdellä maalauksella.
Siis ilmeisesti teit maskauksen ja maalauksen ennenkuin liimasit tutkakiekon paikalleen?
Mika Kauranen kirjoitti:
Siis ilmeisesti teit maskauksen ja maalauksen ennenkuin liimasit tutkakiekon paikalleen?
Toi on vieläkin irrallaan ;-) Ja hyvin mahdollista, ettei sitä kiinni liimatakaan, siinä on tuonne jalan sisään menevä akseli, joka pitelee sen paikoillaan. Helpottaisi kuljetusta (jos tuota nyt joskus esim. Kuopion näyttelyyn kuskaisi).

Lakkasin tuon kuvun tänään ja aloittelin tuota jalan liimaamista. Sovite sen verran huono, että etupää on nyt kuivumassa, takapää huomenissa.
Tervo Salminen kirjoitti:
Helpottaisi kuljetusta (jos tuota nyt joskus esim. Kuopion näyttelyyn kuskaisi).

Lakkasin tuon kuvun tänään ja aloittelin tuota jalan liimaamista. Sovite sen verran huono, että etupää on nyt kuivumassa, takapää huomenissa.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Joo. tuotakaan ei uskalla kuskata näyttelyihin, koska jotkut takiloinnit irtoavat pienestä kosketuksesta