Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Aina tämä loppusilauksen antaminen on samanlaista hidasta paniikinomaista räpellystä, ja mieleen tulee asioita joita olisi voinut tehdä aiemmin tai toisessa järjestyksessä. Nyt osottautuivat noi nokan valot (laskeutumis- vai rullausvalot?) melkoiseksi kannoksi kaskessa. ne tarjottiin kirkasosina joiden olisi ollut tarkoitus upota tuonne nokassa oleviin reikiin. No eivät uponneet enää, kun nokassa useampi kerros maalia ja lakkaa, Ja osat niin pieniä ja ikävän mallisia, ettei niitä saanut pidettyä millään kiinni, että olisi saanut hiottua vähän pienemmiksi Päädyin sitten korvaamaan valot Eri-Keeperillä (ei ole vielä ihan kuiva), katsotaan nyt aamulla, kuinka kauheiksi jäävät.
Toinen turattava oli noi antennit, joihin Trumppa ei tarjonnut mitään apuja, kansikuvassa kyllä näkösällä, mutta ohjeissa ei sanaakaan. Olin silloin kasausvaiheessa onneksi porannut 0.3mm reiät noita varten, niin nyt ei tarvinnut muuta kuin harjoitella valurangan vetämistä uskottavaan paksuuteen. Tuli joulukynttilöille käyttöä ;-)
Nyt ei olisi muuta kuin noiden antennien maalaus ja kuomun sijoittelu paikalleen. Kuomun avausmekanismin tanko tuli maalattua (miksi tätä ei voinut tehdä silloin 2017?). Niin, ja noi suihkunvaimentimet tuonne moottorin pakoaukkojen puolelle. Niiden tarkoitus oli rajoittaa suihkujen tehoa, niin että laskuun päästiin isommalla teholla, jolloin mahdollinen go-around helpottuu. Nämä Trumppa tarjoaa etsiosina, ne on jo taivuteltu ja kertaalleen maalattu.

Lisäsin kameraan polarisaatiosuotimen (viimeinen mallailuhankinta?), joka näköjään syventää noita värisävujä, kun valaisun turhat heijastumat suodattuu pois

Lego-jigi auttoi merkittävästi korjaustoimenpiteissä:

Ehkä tästä vielä jotain tulee;)
Olen kohta 50v ja noin 30v on kulunut kun viimeksi tein pienoismalleja, tytöt ja autot vei kaiken vapaa ajan ja nyt sitten repäisin ja tilasin pojalle(9v) palkinnoksi hyvästä koulunkäynistä Dragonin Tiger 1 (6416) itselle Dragonin King Tiger (6900) ja tarkoitus yhdessä noita kasata.
Poika harjoitteli Revelin 1:72 tankilla ensin kokoamista ja maalaamista ja kuulema vielä kiinostaa niin kokeillaa näillä miten harrastus jatkuu. ainakin osat ovat isompia mikä tuotti ongelmia tuossa pienessä revelissä…
Tiger 1 on vielä paketissa kun odotan omaa King Tigeriä saapuvan postissa.
Lisää vanhoja syntejä! Fujimin -78 julkaistu herrasmiesskaalainen malli, skaalasta huolimatta niin iso, että toi mun valokuvausympäristö jää pieneksi. Tätä sentään ei ollut sen enempää aloitettu, mitä nyt muutama pääkomponentti leikattu irti. Jäänyt aloittamatta, kun on päivitelty lasiosien sopivuutta (ne on karmeet, täynnä valuvirheitä, ylimääräisiä knöölejä jopa keskellä lasia ja paksuutta varmaan neljä milliä). Noh, siivosin niistä hiomalla pahimmat virheet ja kiillotin sitten Tamiyan tahnoilla siedettäväksi. Maalasin ohjaamon, hätäiseen parilla sävyllä, kun ei siitä noiden lasien läpi oikeastaan mitään näy.
Piti teippailla sen verran kasaan, että saa arvioitua tuon lisäpainon tarpeen, ohjeessa ei kerrota muuta kuin että sitä liimataan ohjaamon takaseinään ;-) Siellä on nyt 25mm pultti ja neljä mutteria. Tasapaino on Nykäsen sanoin fifty-sixty. Täytyy katsoa, tarviiko toi yhden mutterin vielä tuonne keulapalasen sisään, kunhan toi nyt on muuten läjässä.
Siirtokuvat on melko kellastuneet, toivottavasti vain se liima, kuten tuossa Airbussissakin. Saman verranhan nämä ovat tuolla hyllyssä vuoroaan odotelleet.

Esim. Printscalella on hyvä arkki E-kakkoseen jos ovatkin pilalla.
A Lappalainen kirjoitti:
Esim. Printscalella on hyvä arkki E-kakkoseen jos ovatkin pilalla.
Täytyy katsoa, ei viitsisi pariakymppiä enää sijoittaa tähän vanhaan malliin.
Liimailin eilen nuo pääkomponentit (siivet, peräsin, moottorigondolit ja tutka-antennin) kasaan. Sen jälkeen pääsi tasapainottelemaan mallia laskutelineiden kohdalta kynän päällä. Se yksi multti-putteri zydeemi ei ollut tarpeeksi, kun tutka-antennin lisäsi komistuksen selkään. Nyt piti etsiä kuumaliimapistooli (ostettu johonkin vaimon käsitöihin, ja vaimon jemmassa, vaimo käsityökerhossa!) ja liimata edellisen jatkoksi toinen samanmoinen. Nyt luulisi riittävän, tai sitten joutuu jo laskutelineitä vahvistamaan!

Kuvasta näkee myös tuon todella karun ohjaamon, mutta eipä siitä noiden neljämillisten panssarilasien läpi näe oikeastaan mitään.

Joo, nyt tämä häkkyrä pitää nokkansa alhaalla! Joutui yhden mutterin poistamaan tuosta painosta, runko madaltui sen verran, ettei tuo mahtunut enää sisälle.
Nyt on runkokin liimattu, kovettukoot huomiseen, niin pääsee siistimään sauman. Tutkan telineessä on jotain kitattavaa, itse tutka varmaan syytä jättää irralleen, kunnes kone maalattu.

No voi sun kerpele! Olette tekin kavereita, katsotte vierestä kun toinen tekee elämänsä suurinta kokoonpanomokaa, ettekä sano mitään!

Mikä meni pieleen? Katselin aikani kuluksi tällaisen tukialustoimintaa, ja katse kiinnittyi sivuperäsimiin. Noi saakutin laitimmaiset on väärillä puolilla, toi korkeampi osuus kuuluu alas, eikä ylös!

Sain ne liotettua nesteliimalla irti, nyt taas kuivattelua, että kovettuvat siistimiskuntoon, ja takaisin kiinni, toivottavasti nyt oikeille puolille.
Tervo Salminen kirjoitti:
katsotte vierestä kun toinen tekee elämänsä suurinta kokoonpanomokaa, ettekä sano mitään!
Sulla on kokoamisohjeet, meillä ei enkä tunne E-2:sta niin hyvin että olisin huomannut kuvasta. :)