Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Loppusuoralla tämä. Piti liimailla laskutelineet ja potkuri kiinni, sekä vetää mattalakka ympäriinsä, että sai maalaamoon tilaa. Tuo maalinkuivattelumalli kun kaipasi maalia!

Tervo!
Jälleen upea Mersu tuloillaan!! Pidän todella paljon tuosta RLM 02/70/71/65 camosta!!
Kiss Rekka malli 1:32.
Laitetaan nyt yksi kuva (tällä kertaa "valmiista" ohjaamosta) vielä ennen galleriaa. Poistin ohjaamon maskit ja kaivoin laatikosta silloin noin 5 vuotta sitten maalatun ja etsivöillä varustetun penkin ja liimasin sen paikalleen. Maalasin ja sovittelin tuon tähtäimen, joka edellisessä Mersussa tuotti päänvaivaa, kun ei halunnut istua paikalleen. Nyt meni paljon vähemmällä vaivalla. Sitten sovittelin kuomun osia, ettei tule samanlaista kynnystä etu- ja keskiosan väliin kuin viimeksi. Näytti ainakin vielä ilman liimaa istuvan ihan hyvin. Niitä en vielä liimannut, kun tuohon takimaiseen tuleva antennimasto on vielä kuivumassa. Lienee huomenissa valmis.

Messinkitankoja odotellessa Caudron jäi tauolle, joten tuli jatkettua Airfixin Kingfisheriä. Sarjan kirkasosat ovat tunnetusti, hmmm…, lievästi sanottuna "haastavia". Koska vacukuomua ei ollut varastossa, niin niillä kuitenkin mennään. Kristal Klear, jne. käsittelyä on tehty ja vielä vaatii lisäkittausta, veistelyä ja hiontaa ennen maskausta. Katsotaan mitä tästä loppupeleissä tulee?
Viimeksi muokattu 9.1.2021 17:23
Ferrari 126C4 ollut hetken aikaa työn alla. Kojetaulu ja penkki alkaa olla valmiita. Rattiin en oikein tyytyväinen ole. Pitää kattoa saisiko tuota jotenkin vielä fiksattua.

[img][/img]
Piti sitten tonkia noita vanhoja syntejä, kun tuo Mersukin oli seissyt jo muutaman vuoden liikaa! Löytyi sitten vähän tuoreempi, A37 vuosimalia 2017. Jäi tämäkin jostain syystä seisomaan, ilmeisesti odottamaan napalm-kannuja, joiden tulo Evilbaystä kesti ja kesti. No, nekin olleet kotona jo jokusen vuoden, oikeastaan ainoat maalaamattomat osat koneesta. Laskutelineet ainakin pääosin maalissa, jotain pikkuosia ilmeisesti vielä käsittelemättä/liimaamatta. Käytin tämän pesussa, kun oli tuolla avoimella hyllyllä kertynyt maalipölyä tuhottomasti yläpinnoille. Jännityksellä odottelen, miten noi Tamiyan teipit irtoaa laseista. Täytynee korjata tämänkin valmiusaste kohtapuoliin ;-) Jokunen muukin liki valmis vielä löytyy, ryhmärakentelua odottamassa!

Kingfisherin moottoripellityksen muotojen korjaus alkaa tästä
Messinkitangot tulivat. Kiitokset Mallikaupalle nopeasta palvelusta. Nyt pystyi jatkamaan Caudronin väsäämistä:


Noita pitkien tankojen välisiä tukia olisi tietysti pitänyt hioa hieman kapeammaksi, mutta ei aina kaikkea jaksa. Pikku paikkamaalausta tulee tehdä tankoihin, jottei pohjalla oleva messinki kiillä.
Sain laskutelineet kiinni tähän. Tämä on yksi niistä hommista, joita inhoan näissä lentokoneissa, ja aika iso osa noista keskenjäämisistä tahtoo olla tästä vaiheesta. Noi tahtoo olla niin pienillä liimapinnoilla pieniä osia, ettei enää hermot riitä niiden käsittelyyn. Samoin sain nuo ilmanottojen suojaritilät kasattua (nämä on Trumppa toteuttanut fotoetseillä, joita liimataan kaksi päällekkäin. Nämähän olisi tietysti voinut liimata myös ilmanottojen suojaksi.
Sovittelin myös noita napalm-kannuja paikalleen, koneen ripustimista joutui leikkaamaan kiinnitystapit pois ja poraamaan reiät noissa kannuissa olevia tappeja varten. Muuten näyttivät istuvan kohtuu hyvin paikoilleen.Ja ensimmäistä kertaa pyörillään! Lyijyä tuli näköjään tarpeeksi tuonne nokkaan, aina arvuuttelua tuleeko näistä takapainoisia vai ei ;-)

Viimeksi muokattu 18.1.2021 18:48