Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Keulakin alkaisi olla läjässä. AK:n Xtreme alumiinia, terästä, päällä Alcladin lakka. Liukuputket päällystetty tuolla Hasegawan Mirror Finish -kalvolla (nämä oli alkujaan kromattuja, mutta putkimiehessä kävi etulyhtyä lukuunottamatta kaikki kromiosat). Kate työn alla, ja taas jonkinlainen läjä pikkuosia (jalkatapit, vivustot, kahvat, peilit jne.). Viikonlopuksi voisi olla valmista.

Vain peilit puuttuu?

Tervon pajalta tulee upeita pyöriä parin viikon välein.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Ja mallailun pitäisi olla rentouttavaa puuhaa.

E-P
Minulle tulee välillä rentouttava kokemus siitä, että onnistun haastavassa tehtävässä.

Eikö teillä muilla?
Esko Rusi kirjoitti:
Tervon pajalta tulee upeita pyöriä parin viikon välein.
Syytä tullakin, tämän kun saa valmiiksi, on tämän vuoden saldo kolme ostettua mallia ja neljä valmista :) Ei nämä tekemällä lopu!
Toista se oli 70 luvun alussa kun paikallisesta lelukaupasta löytyi 2 mp mallia toisen niistä ostin ja rakensinkin, taisi olla Susukin 250 tai 350.
Esko Rusi kirjoitti:
Toista se oli 70 luvun alussa kun paikallisesta lelukaupasta löytyi 2 mp mallia toisen niistä ostin ja rakensinkin, taisi olla Susukin 250 tai 350.
Tiedän tunteen. Tuolta ajalta puuttuu multakin esim. Hellerin 1:8 Kawa 750:n malli, tuota kyttäillyt, mut menee budjetin ulkopuolelle. Suurempi harmitus on ne (Pocherin?) metallirunkoiset mallit (Jammu ja Suzuki), jotka multa aikoinaan pöllittiin kaapista (pitkä tarina, joka on parempi unohtaa). Ne olis tänä päivänä oikeesti arvokkaita.
Olenko koskaan maininnut, että vihaan teippaamista? Pieniä tahmeita teipinpaloja, jotka liimaantuu saksiin, vetseen, sormiin, vaatteisiin, kaikkialle muualle paitsi sinne minne pitäisi. Ehkä oli väärin sanoa noita pyöriä maalnkuivattelumalleiksi, kun ne pitemminkin toimi motivaation hakijoina!

Jotkut tekevät malleja, joiden kasaaminen on kuin legoja vain ja sitten hypätään pintakäsittelyn haasteisiin. Tämä ei ole ollenkaan sellainen;)
Jostain syystä joutuu tähän hakemaan motivaatiota, mutta jatketaan nyt hammasta purren. Kromilistat on siirtokuvina, jotka oli todella kellastuneet, mutta eipä tuo pinnassa näy, vaikutti itse asiassa siltä, että keltaisuus hävisi liottaessa. Muuten veemäiset laittaa, monessa osassa, ja vielä osin väärän pituiset. Hasegawan peilikalvoa takavalojen ja vilkkujen pohjalle, ajovalot oli niin mutkikkaat, että pidin helpompana maalata, ehkä ne oisi suikaleista takkuilemalla saanut kalvotettuakin. Lisäksi foilasin etumaskin, senkin kanssa ongelmia, kun ei toi mun foili enää tunnu olevan liiman osalta iskussaan, pitänee ostaa uutta (tai tarkoitukseen sopivaa liimaa).