Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Toi "muutaman" osan laitto osoittautui sitten paljon työläämmäksi, ja ilmassa oli pari kertaa jo ihan totaalikatastrofin makua. Osittain omaa syytä, kun jätin tuota letkujen vetämistä vähän turhan pitkälle, pitänee jatkossa noiden osalta pitäytyä suunnilleen kasausohjeeseen. Lisäksi onnistuin (jo toisen kerran) sähläämään tuon Revellin lasiosaliiman kanssa, onneksi Trabantissa oppi, että nämä 2K-lakat kestävät tuon Levelling Thinnerin, jolla liima irtoaa, jopa jo kuivuttuaan.
Toiselta puolelta puuttuu vielä vilkut ja jalkatappi/jarrupoljin, täytyy laittaa, kunhan tämä vasen puoli on kuivunut, etenkin tuo seisontatuki. Ja sitten jännätään katelasin sopivuutta, ennen lopullista valmistumista.

Eilisen maalaukset, tämänpäiväiset liimaukset. Ja nyt letkut menee paikalleen oikeaan aikaan :)

Lisää maalailua ja liimailua. Nämä rungot on "isotöisiä", ensin musta pohja, sitten alumiini, siirtokuvat ja lakka päälle. Ja maalaaminenkin on kolmiulotteisuuden takia työlästä. Merkin jo sentään tunnistaa :)

Savonmuan kuningasmallari Tervo tuottaa näköjään liukuhihnalta upeita malleja! 👍👍👍
Yksipyöräinen :) Tamiya on mallintanut ilmansuodattimen yhteyteen akun ja lataussäätimen sekä CDI-yksikön. "Unohtanut" nuo kuitenkin maalausohjeesta, varmaan osin siksi, että katteiden kanssa noita ei kukaan näe. Takahaarukka ei niin Tamiyamaiseen tyyliin kiinni muovitapeilla, säästetty ruuveja? Tai siksi, että noissa oikeesti on mutterien päällä muovinen suojakansi. Pakoputkisto ja joukko pikkuosia kuivumassa, keula vielä kokonaan aloittamatta.

Special Hobbyn Me 209V-1. Vaikuttaa selvästi paremmalta kuin vanha Human sarja (jonka jo ehdin aloittaa joitakin vuosia sitten). Ei kuitenkaan ihan ravistamalla mene kasaan, toistaiseksi on aika paljon kittiä kulunut.
Fortress I etenee hitaasti. Oli mukava ylläri kun yhteen liimatun rungon pyrstöpuolen isot sivuikkunat irtosivat käpistelyn aikana. Otti tovin jos toisenkin saada ne paikoilleen rungon ulkopuolelta.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Otti tovin jos toisenkin saada ne paikoilleen rungon ulkopuolelta.
Varmasti! Miten tuo yleensä onnistuu?
Tervo Salminen kirjoitti:
Varmasti! Miten tuo yleensä onnistuu?
En tiedä miten sen EP teki, mutta itse olen joskus onnistunut siinä ravistelu-kallistelu-sinitarra-tekniikalla.
Moi Tervo ja Mika,

Hommaa helpotti se, että ensimmäinen lasi putosi pöydälle eikä rungon sisälle. Lisäksi se oli tehty tarkalla sovitteella eli lasista puuttuivat pikku reunukset jotka vastaavat rungon sisäpintaan. Pätkä maskiteippiä lasin ulkopintaan ja sovittamaan takaisin paikolleen. Lopulta sain sen asemoitua kohdalleen ja jopa kiinnitettyä teipin päät rungon ulkopintaan siten, että lasi oli samassa tasossa rungon kanssa. Ja äkkiä nesteliimaa saumaan. Operaation aikana vastakkaisen puolen lasituksen etureuna oli painunut rungon sisään ja takareunakin oli myös lähes irti. Ohjaamon takana olevan kattoikkunan kautta sain pensselin varrella painettu lasin raameihinsa. Ja äkkiä nesteliimaa saumaan. Oli kyllä jonkin asteista säätämisen makua hommassa. Tänään totesin, että kokonaan irronnut lasi kaipasi lisää liimaa. Ja mallailun pitäisi olla rentouttavaa puuhaa.

E-P