Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Laitetaan esille nyt tämä roskiin päätynyt versio. Uusi on vasta tänään levystä leikattu ja alkuvaiheessa siis.Tämä on (ainakin kirjoitushetkellä) keskeneräiseksi jäänyt pohjalevy dioraamaan, jossa on pätkä kivettyä katua ja taustalle tulee talon julkisivu. Katukiveys on valettu ja kaiverrettu kipsiin, mikä teknisesti onnistui erinomaisesti (kipsi ei halkeile, tarttuu hyvin ja kestää käsittelyä). Mutta kaiverrus käsivaralla meni huonosti, "katukivet" eivät ole tasakokoisia ja tästä syystä kaarteen säde muuttuu laidasta laitaan. Lisäksi käytin maastonmuotoilussa kokeena sekä Sinooperin terrakottasavea (punertava aine alalaidassa), mikä halkeilee kuivuessaan mutta tarttuvuus on hyvä että Bilteman hienosilotetta (ylälaidan vaalea aine), mikä on miellyttävä käsiteltävä eikä halkeile ja tarttuu PVC-liiman kanssa mihin vaan.

Vaikka katukiveyksen vaillinaisuudet vielä olisinkin voinut sietää, talon julkisivu ei miellyttänyt. Lisäksi dioraamapohja jäi aavistuksen liian kapeaksi, joten käytin kaikkia näitä tekosyinä laatiakseni hiukan leveämmän, yksiaineisen uuden version. Sen näette sitten myöhemmin.

Sanotaan tästä vielä sen verran, että ylälaidan tikut ovat sidelankaa (=rautalankaa) joihin eristelevystä tehdyn julkisivun sai tökättyä paikalleen. Ja nuo "möhnät" tien molemmilla laidoilla ovat kokeilu irtohiekkapinnasta, tässä tapauksessa toteutettu kipsivaloksesta hienonnetusta sirotteesta liimaamalla. Sirotteesta tuli liian karkeajakoista mutta siivilöimällä se on kelvollista.
Tomi Eloranta kirjoitti:
kiinnityspannat eivät kohtaa säiliön kannattimien kanssa kuten pitäisi
Vai pitäisikö? :) Mielestäni tuo primeportalin kuvissa näkyvä kiinnityssysteemi näyttäisi olevan erilainen kuin IS-alustaisissa vaunuissa useimmiten nähty. Mutta ehkä joku asiantuntija osaa kertoa omaa mutuani varmemmin. Tietty jos olet tekemässä juuri tuota kuvassasi näkyvää vaunua, niin sittenhän Tamiyan tulkinta on väärä.
Ei tuo nyt niin pahalta näytä mielestäni tuo kaiverrus eihän sitä luonnossakaan kivet ole tasaisia/synmetrisiä ja sävyn kannsa olisi kyllä voinut näyttää hyvältäkin. Ise tein Prismasta osettuun Krean savea joka myös on tuollaista puneravaa johon vielä pehmeenä ollessani vetelin urat hammaslääkärin hammaskivenpoisto työkalulla ja nailonisella harjalla taputtelin pintakuviota,mutta jouduin vielä jälkikäteen ottamaan kaiverrus terää käyttöön ja mukaamaan reunoja hiukan erimuotoiseksi.
Kipsi on kiitollinen kaiverrettava (ei sitä turhaan ole kuvanveistäjät käyttäneet vaikka tämä onkin rautakaupan valukipsiä jossa myös raekoko on aika iso), kova mutta työstettävä eikä halkea syvissäkään käsittelyissä. Mutta mittakaavaan tehdessä täytyy muistaa suhteuttaa myös heitot mittakaavaan ja tuossa minun estettiikkaani meni vierekkäisten "kivien" kokoerot liian isoiksi. Plus että tuo (ladonta)kaaren säde menee väärin vasemmalta oikealle.

Tuo materaali (kipsi vs savi vs pakkeli) on hyvä aihe, mutta ehkä menee offiksi tässä ketjussa. Täytyypä etsiä onko siitä jo ketjua ja jatkaa siellä.
Tomin linkit näyttävät olevan enemmän linjassa Tamiyan mallin kanssa… Teen silti korjauksen niin että se näyttää loogisemmalta, minkään tietyn oikean esikuvan mukaista mallia ei ole luvassa joten ei aiheuta suurempia AMS-oireita :)
Viimeksi muokattu 22.3.2014 20:21
Mika Louhiaho kirjoitti:
Aika pitkällä jo seuraava suihkujätti.--
Mainion näköistä maalipintaa erityisesti siivissä ja korkeusvakaajissa, harmaan ja metallinhohdon kontrastit ihan kuin oikeassa koneessa! Sävyt on vähän tummat mutta voi olla että näyttää vain kuvassa ja riippuhan tuo aika paljon valaistuksestakin. Minkäs yhtiön väreihin tämä Airbussi tulee?
Jonkka kirjoitti:
Mutta kaiverrus käsivaralla meni huonosti, "katukivet" eivät ole tasakokoisia ja tästä syystä kaarteen säde muuttuu laidasta laitaan
Kyllähän tuo olis mennyt mainiosti katukivetyksestä, vähintään ranskalais-italialaisen työmiehen tekemänä :)
wade kirjoitti:
Minkäs yhtiön väreihin tämä Airbussi tulee?
Air Canada. Ajattelin aiheuttaa itselleni lisäongelmia ja valita sen erittäin vaalean-vaaleansinisen runkovärin valkoisen sijaan. Olisi tuossa maalipinnassa vielä korjaamistakin, mutta kiva että ensivaikutelma on positiivinen!


+ pari muuta T-55 pohjaista vempelettä…