Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Tervehdys vaan Sergeant Steiner. Tämä äänestys on mukava homma, tuttu tilanne itsellenikin, joskus ei osaa päättää minkä mallin rakentaisi…no niin asiaan, minun top3:
1. Heinkel He-177 Greif
2. Focke Wulf FW200 Condor ja
3. Wellington
He-177 on näitä ruman-kauniita koneita, joiden nerouden huomaa vasta useamman katselu/tutkiskelukerran jälkeen.
Kesken olevia tuo airfix kaksikko lysander/anson.Aidan matalasta kohdasta yli,kittiä+maalia+siirtokuvat=suomikone
(noin niinku amatööri perspektiivistä).Grand slam lancaster sitten vielä 1/48 mittakaavassa.Tän kohdalla kyllä vähän hirvittää tyyliin,"mitähän tästäkin tulee?"viitaten em."amatööri perspektiiviin".Ei hirveästi tarvi "etsi osia yms.miettiä.siivet,peräsimen ja rungon,moottorigondolit kun saisi toisiinsa nähden oikeisiin kulmiin,saumat piiloon,puhtaat lasi-osat.ja siihtihkön maalipinnan niin Avot!

Ai niin joo! 1kpl ääniä annettu He 177 puolesta(uskomattoman näkönen vekotin,vaikka RAF miehiä muuten ollaan)
he-177 mielenkiintoisen näköinen ja oli varmaankin melko harvinainen taisteluissakin :)
Marianne Hyytiäinen kirjoitti:
Tervehdys vaan Sergeant Steiner. Tämä äänestys on mukava homma, tuttu tilanne itsellenikin, joskus ei osaa päättää minkä mallin rakentaisi…
Ensinnäkin mukavaa huomata, että joukossamme on mukana ainakin yksi kauniimman sukupuolen edustaja. GREAT!

Ja sitten näin aamutuimaan huomaan, että tilanne tuossa minun pikku äänestyksessäni on tällä hetkellä tämä:

1. He-177 3 ääntä
2. Wellington 2 ääntä
3. FW Condor 0 ääntä

Jospa odottelen tilanteen kehittymistä huomiseen loppiaisaamuun asti ja sen jälkeen joku noista kolmesta laatikosta kyllä aukeaa.
Tehdään homma vaikeammaksi, ja annetaan ääni Wellingtonille. ;-)
Täältäki ääni Wellingtonille. Perustelut: öööö… jaa, eipä tuukkaan paljo mieleen. No, vaikka niin että saksalaiskoneiden malleja näkee nii paljon. Olis kiva nähdä brittiläinen naamiomaalaus saksalaisten harmaavoittoisten maalausten lomassa.

-tais mennä Wellington johtoon : )
Annetaan nyt sitten Wellingtonille kaulaa, perustelut samat kuin Petrillä. Jotenkin Wellington on omaan silmään jotenkin symppis masiina.

2. sijalle HE-177 ihan pelkästään sen takia, että konemallin taustalla on saksalaisten hulppean älytön ajatus yhdistää raskas pommittaja ja syöksypommittaja.

3. sijan saa poissuljennan kautta FW Condor.
Jassåå, Wellington meni äänestyksessä johtoon. Onneksi maalivalikoimastani löytyy tuohon sopivat värit, jopa mattamustaakin on nyt varastossa useampi purnukka, vaikka usein kyseinen väri jostakin syystä pääsee loppumaan just silloin kun sitä tarvitsisi.

Tilanne äänestyksessä on nyt siis tämä:

1. Wellington 5 ääntä

2.. He-177 3 ääntä

3. FW Condor 0 ääntä

Oikeastaan hieman ihmettelen tuota Condorin nollaa, koska onhan kyseessä kuitenkin tavallaan ns. Suomikone.
Adolf Hitler tuli Condorilla Helsinkiin Malmin lentokentälle Mannerheimin synttäreille ja kyllähän noita nelimoottorisia lenteli muutenkin Suomen ilmatilassa sota-aikana.
Vähän asian vierestä, mutta asiaa: Eikös Aatu tullut Immolaan ja tais päälaskutelineen vasemman puolen jarrut leimahtaa tuleen lyhyen kiitoradan ja FW:n rakennevian? takia.
Kyllä näin on aluksihan tietyt tahot väittivät sitä sabotaasiksi. Syyksi todettii liian lyhyt kiitorata jonka takia koneen täytyi jarruttaa normaalia kovempaa.