Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Icm yak 9t 1:48 kittaukset ja hionnat meneillään, ei mene ihan lootaa ravistamalla kasaan.
Omalla työpöydällä etenevät projektit vaihtelevat vähän viikoittain mutta tällä hetkellä hyvässä vauhdissa ovat seuraavat vempeleet:

Special Hobbyn BV-155, joka on aika karu malli. Vacu-kuomun maskaaminen ei mielestäni onnistu kuin Parafilmillä. Ainakaan omat nakkisormet eivät saa teippejä tarttumaan kuomuun sitten millään:DIkivanha malli joka on jäänyt odottelemaan…vacu-kuomun maskausta. Nyt sain senkin tehtyä ja tämä yöhävittäjä etenee kohta maalausvaiheeseen. Yksi haaste on löytää ohjeet ja pikkuosat jostain:) Taustalla T-70 odottelee telojan kasaamista.

Tässäkin useita vuosia rakentumista odotellut Dragonin T-34/76 johon hölmöyksissäni hommasin Aberin etsit. Ne ja takakannen täysin sopimaton luukku olivat hyvä tekosyy lykätä tätä projektia. Nyt sain kuitenkin innostuksen kokeilla etsiosien juottamista. Lopputuloksesta voi olla montaa mieltä mutta ainakin osien pitäisi pysyä yhdessä:D Telatkin on kasattu jo toiselle puolelle pätkissä.
Kuvia en laittanut T-60:stä mikä on myös ikuisuusprojekti ja on nyt pohjamaalattu.
IS-3 maalinpoistossa, nyt kyllä loppui kaupallisten filtterien käyttö. Tärpättiputeli ja öljyvärit esiin.
Näyttää Niko hyviltä proggiksilta. Oon aina tykännyt tuon ranskisten Potezin muodoista. Rakensin 1/48 aikoinaan yhden ja se oli ihan miellyttävä niputtaa vaikka onkin tyypillistä Azur/MPM/Special Hobby tuotantoa.
Antti, tuosta Potezista pitää sanoa että aikamoinen halko oli aloittaessa:D Siivistä ei välttämättä saanut selvää kumpi on etureuna, sen verran paksu jättöreuna niissä. Joka tapauksessa, nyt homma taas etenee ja tarkoitus olisi maalata vehje vuonna -39 testattuun yökaavioon: img.wp.scn.ru/camms/ar/346/pics/21_32.jpg
tältä sivultahan tuokin löytyi: wp.scn.ru/en/ww2/f/346/21/1#32

Panzer 38 t E/F saanut värit pintaan ja odottaa vanhentamista.
T-54/55 itärintamalle vuodelle 1949 ;) Mittakaavaan 1/72.
Vielä on riskialtteimmat vaiheet jäljellä. Itse ainakin sössin mallit useimmin juuri litkutus ja filtterivaiheessa.
[img][/img]
Tuli ajan kuluksi ottettua täällä kalleriassa olevan DC-3/DO-10:n alusta uudelleen käsiteltäväksi Ja samalla tein kokeiluja uusilla menetelmillä kuinka onnistuu vanhan muokaaminen uuteen uskoon ja samalla harjoittelin kynäruiskun käyttöä samalla ja täläistä jälkeä tuli sitten. [img][/img] [img][/img] [img][/img]
Toivon mukaan vanhukselle kelpaa vanha/uusi ja ehompi kenttä
Tuon itulin ketulin Academyn ramavitin helistimen Lightningin laskutelineluukut alkavat nyppiä. Eivät istu luontevasti paikalleen oikein mitenkään, ja jo pariin kertaan olen onnistunut söhrimään pikaliimaa väärään paikkaan… No, luukut irti taas ja hiomaan, sitten uusi maali pintaan ja taas yrittämään. Alkaa tuo Jäätikkötyttö olla muuten melko valmis.
Drakenin rinnalla on tullut kasailtua MPM:n 1:72-skaalan Defiantia. Rungon liimailin kasaan tänään, siivet olleet kasassa jo muutaman päivän. Tähän mennessä yllättävänkin pienellä säätämisellä kasaan mennyt tämä sarja.