Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Pistinpä työn alle uutta kun näin vähitellen kesälaitumillekin pääsi. Eduardin Fw 190A-8, tarkoitus pienillä lisäyksillä rykäistä kasaan.

Kuvassa näkyy Master-Modelin tykinputkia ja Quickboostin cowling-setin alapakoputket liimattuna paikoilleen. Sarjan kapoisia pyöriä tutkailtuani tuntuu vähän siltä että pitänee hommata hartsiset tilalle, saapahan samalla siihen P-40:eenkin pyörää ja senkin mallin valmiiksi.

Hommasin taannoin tuon Quickboostin moottoripellityksen kuultuani sen säästävän hermoja ja hiuksia, mutta kuinkas kävikään. Vaikuttaa vähän siltä että siitä tulee käytettyä vain pakoputket.
Liekö hartsivalun tepposia kun on kutistunut vai mikä, mutta cowling on hiukkasen pienempi kuin sarjan oma, jolloin sovittelu runkoon näyttäisi vaativan vähän kikkailua, ja sarjan muovinen cowlingin eturengas näyttää hartsiosaan sovitettuna hoopolta. (ja eturenkaan hiomisella sen helposti vieläkin hoopommaksi saisi…)
Hieman hintavat pakoputket tuli ostettua… :|

Ja se sarjan moottoripeltikin meni ihan ongelmitta kasaan.
Viimeksi muokattu 12.5.2012 15:31
Vihuri alkaa olla piakkoin maalausta vaille. Pieni tössi tuli ohjaamon takaosan lasituksen kanssa, kun liimaa (MEK) levisi teippauksen alle. Siinähän sitä sitten yritän korjailla hiomalla hammastahnalla ja peittämällä kirkkaalla lakalla. :-(.

Viimeksi muokattu 13.5.2012 16:40
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Ja se sarjan moottoripeltikin meni ihan ongelmitta kasaan.
Ei siinä kokoamisessa minullakaan mitään ongelmia ollut, mutta niitä tuli senkin edestä sitten kun yritin ujuttaa pellitystä paikoilleen (tosin homma helpottuu kummasti jos jätät pellitykset kiinni ja moottorin osat pois).
Eemil Jäntti kirjoitti:
Siinähän sitä sitten yritän korjailla hiomalla hammastahnalla
Mikäs kikka tämä on? Kuulostaa mielenkiintoiselta, jos voisit avata vähän tarkemmin.
Ismo Sillanpää kirjoitti:
Mikäs kikka tämä on? Kuulostaa mielenkiintoiselta, jos voisit avata vähän tarkemmin.
Hammastahna on osoittautunut hyväksi kikaksi samentuneen lasiosan loppukiillotuksessa. Ensin toki kannattaa hioa suuremmat rypyt pois hienolla hiomapaperilla. Hammastahnahan sisältää hiovia ainesosia. En tiedä onko kaikissa, mutta ainakin näissä ei läpikuultavissa sitä on. Tarpeeksi hankaamalla lasiosasta saa suht hyväkuntoisen.
^Tuota kikkaahan käytetään myös pokaalien kiillottamiseen

Lauantai iltana sain maalattua harmaat kuviot Bt-42:een ja eilen illalla sain maalattua ruskeat.
Nyt joutuu tilaamaan lisää metalli väriä jotta saa telat maalattua.
Mutta sillä välin voinkin lakata mallin ja pistää siirtokuvat.
Alotin tossa tekemään Juha Kankkusen 1991 vuoden Suurajo autoa kokoon 1/43.


Työn alla Hasegawan 1/20 Ferrari 312T
Raimo Leino kirjoitti:
Työn alla Hasegawan 1/20 Ferrari 312T
Ei vitsit että on hyvän näköistä jälkeä, taas kerran…

Esko P.

Jagdpanther joutui koekaniiniksi AKn heavy mud kokeilussa. Pitää vähän reenata+koittaa lisätä vähän kipsiä tms. pakkuainetta. Dust effectsillä on vaikea pilata mitään, track washilla tuskin myöskään… Vai olenko väärässä?
Focke-Wulfin BMW 801 melkein valmiina. Mattalakkaus vielä uupuu, siksi johdotuksen kiiltävyys.

Vaikkei paljoa spinnerin jäähdytyslapojen takaa näy, oli ihan pakko silti väsätä mottiin sytytysjärjestelmän rengas ja johdotus.