Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Hasegawan 1:48 P-40M, aikomuksena KH-51. Ohjaamon rojut melkolailla valmiina-->

Jotenkin oli semmoinen tunne persiissä että näitä olisi ollut galleriassa jo useitakin, mutta teki muisti tepposet (tai ovat poistaneet mallejaan?).

Malli tuntuisi menevän kasaan ongelmitta lukuun ottamatta rungon ja siipien inserttejä. Siiven johtoreunan kk-palikat sulautuvat kitin kanssa helposti, mutta rungon palikoiden kanssa ei voi kuin ihmetellä miten voikaan samassa mallissa heitellä osien istuvuus näin villisti, ja vielä Hasegawa kyseessä. Palikoiden väliset pienet muotoerot hoituvat kitillä ja hionnalla kyllä, mutta paneeliurien kanssa tulee hankaluuksia. Parhaimmilleen aseteltunakin muutama urat eivät vaan kohtaa erillisen taka- ja eturungon välillä, joten näiden kanssa ei auta muu kuin täyttää ura jommalta kummalta puolen ja kaivertaa uusiksi.
Ihmettelen vaan kuinka samassa sarjassa voi esim. siiven sovitteet olla lähestulkoon täydelliset, ja siinä on monenmoista kulmaa, kaarevuutta ja kommervenkkiä, mutta toisaalta liimapinnoiltaan suoria rungon inserrrejä ei saada edes muotojensa puolesta istumaan toisiinsa kunnolla, paneeliruista nyt puhumattakaan…

Mutta ei sen puoleen, tylsäähän tämä mallailu olisi jos kaikki sovitteet olisivat aina täydelliset. :D

Suomi-MiGi on myös edistynyt, sisuskaluja maalausta aloittelemassa. Rakennusblogiin lupaan päivitystä lähiaikoina.
Viimeksi muokattu 24.6.2011 20:25
Haasteellinen Pacific/viidakko-aiheinen dioraama vielä osittain plänäilyvaiheessa. Shermanni on saanut jo peittomaalin ja modulaatiot. Ukoilla jo vaatteet varjostettu öljyväreillä. Saas nähdä miten ton paidattoman jannun kanssa käy, sillä en ole ennen häivytystekniikkaa enkä öljyvärejä käyttänyt ja ihon maalaaminen voi mennä konstikkaaksi.

Takana näkyy vähän luonnostelmaa. Kyseessä on näkymä jonkinlaiselta improvisoidulta kenttälääkintäpaikalta. Shermanin mukanaoloa perustelen lähinnä esteettisillä syillä, sillä teen siitä miehittämättömän näköisen eikä etulinja sijaitse ihan nurkan takana.

Mukaan pitäisi saada vielä palmuja, pensaita ja muutenkin runsasta kasvillisuutta sekä pino laatikoita ja muuta sodan roinaa tuohon vaunun eteen. Jotain kamaa voisi heittää vielä tankin päälle.

Taas pukkaa modernia maakalustoo, tällä kertaa Challengerin muodossa.

Tamiyan 1/48 Focke-Wulf Fw-190D-9 Dortemannin maalauksilla työnalla. Hassua sinänsä, että tämä malli on aloitettu ja maalattu kertaalleen 90-luvun puolessa välissä. Kun osat olivat kaikki tallella niin pitäähän tämä tulla valmiiksi. Värit ja vaalennukset tasaantuvat vielä filttereillä ja öljypesussa.

Nyt otin kakkos projektiksi Peterbilt 359 jota customoidaan ankarasti, mutta laadusta ei tietenkään tingitä. Toistaiseksi olen vasta muokannut sarjan surkeaa turboa ja välijäähdytintä uskottavamman oloisiksi. Alunperin viidestä kappaleesta muodostunut kokonaisuus on saanut hieman lisää muovinpalasia osakseen, kaikkiaan osien lukumäärä taitaa mennä jo lähempänä sataa. Ihan pelkkää liimaamista homma ei ole ollut, vaan kyllä niitä alkuperäisiä osia on saanut muokatakin aika reilusti.


Tästä Custom Pete blogiin.
Joo-o siinä neljä upeaa projektia putkessa :O
revellin focke wulffi välityönä. Pää projekti revellin pontiakki(ryhmärakentelu)
Revellin NH90 TTH, ei mikään Suomi kopteri suoraan laatikosta. Riippuen kuinka yksityiskohtaisen tarkasti tuon haluaa rakentaa.
Aloitimpa taas uuden mallin. Hasen 1/48 G-Stuka. 7 tuntia rakenneltu putkeen nyt. Hyvin edistyy.
Kamov ka-52. Puuttuu enää joitain pikkuosia ja mattalakka.