Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Mitä malleja sinulla on tällä hetkellä työn alla?

Kuviakin keskeneräisistä projekteista saa mielellään laittaa.
Viimeksi muokattu 22.1.2012 13:10
Itseasiassa tällä hetkellä ei ole mitään kesken varsinaisesti, mutta juuri sain valmiiksi Revellin (Monogramin) ikivanhan Bf 109 G-10:n 1/48 skaalassa. Mallin ikä näkyy sen laadussa ja etenkin osamäärässä, joka on todella vähäinen, mutta olihan se mukava rakentaa suoraan laatikosta (lisäsin vain Henschelin etsivyöt ja polkimet). Tulihan siitä mersun näköinen ja hinta oli aikoinaan 10€:n luokkaa.

Koitan saada joskus kuviakin. Joskus. Noh ainakin IPMS-openiin kiikutan sen.
Kolme sarjaa on nyt tekeillä samanaikaisesti. Eduardin 1:48 Albatros W.4 ja Roland C.II
Jotta tässä säilyisi jotenkin täysipäisenä noiden kangaspuitten väsäämisen ohessa, niin aloitin myös Special Hobbyn ison 1:32 Brewster Buffalon. Suositeltavan laadukas sarja - ja ainakin minun kohdallani ensimmäinen "limited run" sarja, joka on varustettu peräti kohdistustapeilla! Kyllä Tsekeistä tulee nykyisin laadukkaita malleja.

Kuvia alkaa tulla sen jälkeen kun saan muunnettua veronpalautukseni digikameran muotoon.
Tällä hetkellä rakennan Trumpeterin KV-1:stä ja KV-2:sta.
Työn alla Sd.Kfz. 251/10 Ausf. C, ristisiitos AFV Clubin rungosta ja Dragonin ylijäämäosista. Ihan mielenkiintoinen projekti, ei niin helppoa kuin alunperin kuulostaa, valmistajilla kun on erilainen näkemys saman vekottimen rungon leveydestä..
Tässä kun iltaisin alkoi jo pitkästyttää ihan toisissaan, päätin rakentaa jotain kohtalaisen yksinkertaista, jota pystyy rakentamaan kokonaan itse. Päätin rakentaa BA-64 panssaroidun auton. Sen runko ei sisällä kaaria vaan yksinkertaisia kulmia, joten sitä on helppo rakentaa vaikka pahvista tai puusta. Oli tarkoitus yrittää löytää jostain ohuita muovilevyjä, mutten oikein onnistunut. Täällä on hyvä balsalevyjen valikoima, mutta alan kallistua enemmän pahvin puolelle. Skaalaksi ajattelin valita 1/72. Vieläkin elän siinä toivossa, että joskus päästään kaverin kanssa pelaamaan.

Ajattelin pitää yksinkertaista päiväkirjaa ja ottaa kuvia. Toivottovasti siitä tulee jotain. En ole vielä keksinyt miten teen pyörät. Ehkä käyn loman aikana Kuivalaisella ostamassa jotain sopivia. Konekiväärikin tuottaa pikkasen ongelmia.
Tällä hetkellä on (edelleen) työn alla nuo kaksi oman ketjunsa saanutta I-15-sarjaa. Näiden ohessa on tullut rakennettua Bandain 1/48 Wespe jo maalausvaiheeseen asti. Pitäis vissiin keskittyä saamaan nuo ii viistoistaset valmiiksi, kauheesti kuitenki syyhyttäs päästä avaamaan taas uus malliloota tai kaksi. Eniten polttelis Tamiyan 1/48 tikru ja sitte ois Smerin 1/72 g6 mersu…

Captain, aiot rakentaa BA-64:n scratchina? Pistä ihmeessä kuvia ja juttua tänne palstalle, mua ainaki kiinnostaa. Onnea projektiin. Ainii vielä: ite oon käyttäny sulatejuusto- ja margariinirasioiden kansien muovia pienten aukkojen peittämiseen. En tiiä miten soveltuvat kokonaisen mallin tekoon, muovi kun on aika pehmeää/taipuisaa.
Tällä hetkellä: Ei mitään! :)
Pitäisi odotella , että saan combat modelsilta 70 mm Germanic Warrion-figun, tietenkin sitä ennen voisi hankkia Pikkuruisen Polikarpov-hävittäjän…

t. Pete
Itselläni on kesken aivan liian monta mallia. Jäävät jotenkin ihmeellisesti aina jonnekin viimeistelyvaiheeseen roikkumaan. Työpöydällä viimeaikoina eniten actionia on nähnyt Sherman M4A3 (75)w, Tamiyan vanha rakennussarja, jota olen koittanut kovasti parannella. Siinä alkaa olla jo runko valmiina, seuraavaksi pitäisi käydä tornin kimppuun. Toiseksi pisimmällä on scratchina rakennettu Fordin v/8 kuorma-auto, johon seuraavaksi pitäisi valaa pyörät. Boforsin pst-tykki on puolestaan jo maalattu ja vanhennettukin, projektista puuttuu enää renkaiden vanhentaminen ja kiinnitys alustaan. Viimeistelyä odottavat myös Revellin 1/72 Cromwell ja Hurricane. Lisäksi eri maalausvaiheisiin inspiraatiota odottamaan on edennyt muutama figuuri.

Tahtoo olla niin että kiireinen työ ja seesteinen perhe-elämä vie aikaa harrastuksilta, ja kun mallin kokoamiseen menee nykyään aikaa paljon enemmän kuin ennen, niin helposti jäävät projektit roikkumaan. Kaukana ovat ne ajat kun Italerin tai Tamiyan malli paiskottiin kasaan viikossa.

Timo
Bunkkeri dioraama, flak 38 sekä muutama muu enemmän tai vähemmän aloitettu. Nuo kuitenkin päällimmäisinä. Uusia dioraamaideoita pukkaa kuitenkin jatkuvasti..