Pienoismallit.net

Ketutusketju

Ja siltikään ei mene tuo vielä "iloisten tapahtumien ketjuun"?;)
Ketuttaa kun ei ketuta? :D
Jonkka kirjoitti:
Ketuttaa kun ei ketuta? :D
Suurin ketutus varmaan se, että tuo etelänmatka katkaisee hyvin alkaneen mallailuputken :(
Säistäminen ja vanhentaminen. Juutuupissa kovin hienon ja helpon näköistä, mutta näiden soveltaminen käytännössä sitten ei. Täytynee panostaa perusrakentamiseen ja maalaukseen ja maltilliseen säistämiseen niin ehkä saan vielä jonain päivänä malleja esittelyynkin asti.
Tämä Malmin lentokentän kohtalo tässä ketuttaa ja erityisesti Helsingin kaupungin tapa hoitaa asiaa (ei suostu neuvotteluihin, vuokraa lentokonehallia muilla paitsi ilmailijoille jne).

Ketutusta voi hieman lieventää allekirjoittamalla tämän kansalaisaloitteen, joka suojelee luontoa, mutta kuitenkin mahdollistaa ilmailun. Lukekaa huviksenne kuinka monta luontoasiaa tärvääntyy, jos kentälle tulee taloja.
www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4903

Pankkitunnuksilla tuon voi allekirjoittaa.

Rupesin sutimaan Matchboxin Hawker Tempestia ketutuksen lieventämiseksi.
Ainakin loistava tapa lieventää ketutusta, itse tein sen joulukuussa :)
Kolmas paketti peräkkäin Japanista, tämä ei enää livahtanut Tullin läpi :( Ei siinä mitään, 9,75 ALV:ia Suomen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Isommin harmittaa toi, että jo kertaalleen maksettujen postimaksujen päälle piti vielä Postin nuijille laittaa 2,90, maksu mahdollista vain Visalla, jonkun amisviiksisen kodariharjoittelijan koodaaman hyvin turvattoman oloisen kortinnumero/CVV:n syötön jälkeen :(
Rouvalle pari viikkoa sitten saapunut paketti kanssa jäi tulliin kiinni ja hän maksoi siitä alvit. Reilun viikon päästä ihmetteli kun paketti ei liiku mihinkään ja soitti tullille, josta kerrottiin tuosta 2.90e maksusta. Siinä lapussa, jonka hän postilta sai oli suht epäselvästi esitetty se maksu. Ensinnäkään mitään maksusta ei puhuttu vaan sanottiin ainoastaan, että kuuluu mennä johonkin nettiosoitteeseen ja sekin oli ympätty samaan osioon, jossa puhuttiin koko tullausproseduurin ulkoistamisesta postille. Tullilta sanottiin vain, että heillä on valtava ruuhka käsissä tämän muutoksen takia. Postin touhut on kyllä aika hakusessa nykyään.
Miettimään jäin aamun Iltiksen Postin ongelmia kuvaavan uutisen jälkeen, että miten käy, jos paketti katoaa tämän tullaamisen jälkeen? Siitähän on nyt verot maksettu, Kusti saanut ylimääräistä sen tänne polkemiseen. Onko tulkittava niin, että tässä tavaran toimittaja on Tulli, joka on vastuussa tavaran hinnasta ja perimästään verosta (+ mahdollisesti vielä tuosta ylimääräisestä postimaksusta)? Vai pitääkö koko könttiä kerjätä sieltä ulkomailta? Ja jos lähettävät uuden korvaavan tuotteen, periikö Tulli verotkin toistamiseen?
Tuo uusi käsittelymaksu on todellakin hämännyt monia, ja tiedän yhdenkin tapauksen, jossa asiakas oli soittanut tästä uudesta käytännöstä tietämättömänä (no okei, joo, kyllähän se lukee siinä lapussa jos tarkkaan katsoo) Postin asiakaspalveluun, ja kysynyt, miksei paketti liiku vaikka tullaus on tehty. Sen sijaan, että Postin asiakaspalvelu olisi tarkistanut lähetyksen tilanteen ja neuvonut maksamaan auki olevan 2,90 euroa, oli ohje ollut "odottaa rauhassa".
No, onneksi kyseinen vastaanottaja oli kuitenkin toista kautta kuullut tästä asiasta, ja maksanut sitten tuon käsittelymaksun, lienee ollut jo hilkulla, ettei pakettia oltu lähetetty takaisin lähtöosoitteeseen lunastamattomana…