Pienoismallit.net

Ketutusketju

Lainaus:
… Satutko tietämään miten tämä Ultimate Primer vertautuu muihin vastaaviin? Miten tartunnan ja pinnassa pysymisen laita? Entä hiottavuus?
Ennen vetelin pohjia Vallejolla, mutta hiontaominaisuudet ja tartunta eivät olleet meikeläisen mieleen.
Tuubista ja netistä löytyi paljon kehuja jenkkien Stynylrez -primerista, joka pysyy hyvin kiinni muovissa.
Esim. Doogs’: youtu.be/T9s4PPNASSs . Ultimate on liemen Eurooppaan pullotellut.

Ultimate sallii hiontaa ja päällemaalausta varsin pikaisesti - on nopea kuivumaan. Hajuton.
Pinta tasoittuu lähes ihmeellisesti huononkin sumuttelun jälkeen. Yksityiskohdat eivät puuroudu.
Tähän kannattaa muistaa, että en ole mallispecialisti, vasta muutaman kuukauden rakennellut kymmenien vuosien tauon jälkeen (ennen vetelin Humbrollit sudilla). Joka mallista opin jotain uutta - ei ole päässyt rutiinia kyllä syntymään.

Mr Surfacer on jo nimensäkin puolesta huippukamaa pohjamaaliksi, kunhan ohennukset saa kohdalleen. Itseltä ei parilla eri thinnerillä kokeilun jälkeen onnistunut (jäiköhän liian paksuksi, kun yritin samalla vikoja piilotella?) - vinkit on tähän tervetulleita, niistä kiitos. Itse käytä nykyään Mr Surffia sudilla saumoihin ja mokien/naarmujen peittelyyn. Ärtsyn tuoksuista kamaa!

Tämä pohjatyö on kyllä meikeläiselle työlästä (varsinkin vanhoja malleja kasatessa sopii hyvin tähän ketutusketjuun) ja mielellään olisin valmis oppia omaksumaan ja hyväksi havaittuja materiaaleja kokeilisin.
Workflow nykyään:
Pesen muovit Tamiyan Laq Thinnerillä, pohjat Ultimate Primella, kittailen Mr. Surfacerilla ja Deluxe Perfect Plastic Puttyllä ja lopuksi vielä hintsut pohjat Ultimatella ennen maalausta. Maalailla tykkään Vallejolla (kiva pullo, tulee ruiskusta läpi & tuoksuu petollisen hyvälle (!).
Viimeksi muokattu 26.9.2016 21:42
Perskules, sänkyä siirtäessä törmäsin mallihyllyyn ja vajaa 20 laivamallia lattialle tuhannen p…n päreiks. Täs on 72:n päivän tipaton koetuksella… Noh, leuka rinnassa kohti uusia nöyryytyksiä
Petri Manninen kirjoitti:
^ Maailman onnellisin mies :)
Perikunta ei niinkään… :)
Airfixin 1:24 Typhoonin nokka on kyllä aika uskomaton himmeli, jos aikoo rakentaa malliinsa kaikki luukut kiinni. Pelkästään "leuan" kate on kahdeksassa osassa -- sopii arvata menevätkö jäähdyttimen ympärille helposti ja saumatta.

Jos tämä on hyllyssä, niin suosittelen rohkeasti rakentamaan "anatomiamallin", sillä sisätilat ovat kyllä hienot ja yksityiskohtaiset.
Hommasin itselleni 11 päivän joululoman ja näytti siltä että hommat olisivat minimissä kun aattokin piti viettää siskon luona. Eli ei tiskejä vaan mallailua aamusta iltaan. Aikataulut sotkenut esimies nipisti lomista ensin 2 päivää pois ja sen päälle lasten koululta saama influenssa jo neljättä päivää pitää sängyssä. Loppua ei näy.
Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Hommasin itselleni 11 päivän joululoman ja näytti siltä että hommat olisivat minimissä kun aattokin piti viettää siskon luona. Eli ei tiskejä vaan mallailua aamusta iltaan. Aikataulut sotkenut esimies nipisti lomista ensin 2 päivää pois ja sen päälle lasten koululta saama influenssa jo neljättä päivää pitää sängyssä. Loppua ei näy.
Jaa, jos se on tätä samaa mitä mulla niin menee jo neljäs viikko räkätaudin kanssa, että ala vaan totuttelemaan =D
Pikku tiikerin pintakäsittely meni ketuilleen. Pääsee nyt harjottelee maalinpoistoa. Koska malli oli pieni niin ketutuskin on pieni. :-)
Kyllä pistää hävettämään laittamani vanhat viestit tänne 6-7 vuoden takaa. Silloin esiteini ikäisenä tuli tehtyä tästäkin harrastuksesta liian vakavaa ja piti olla samantien vastaus kaikkiin kysymyksiin, eli se vakavasti ottaminen lopetti tämän harrastuksen silloin reilu kuusi vuotta takaperin. Nyt kun näin varhaisella aikuisiällä syttynyt kipinä vanhaan harrastukseen uudelleen, mutta edelleen tarvii kysymyksiin vastauksia kun tauko on ollut pitkä mutta nyt ajattelin tehdä tätä aluksi hauskapidon kannalta eikä hankkia kaappeja täyteen tavaraa ettei harrastus kuole uudelleen jonkun epäonnistumisen takia.
Jo on ihmeellisesti hävinnyt kaikki 500F fiatin korit, joskus niistä oli ylitarjontaa ja nyt ei yhtään. Enkä kyllä kokonaista sarjaa sen pelkän korin takia osta..
Kesken seinäpaneelien laiton makitan pikkukompurasta napsahti hihna poikki. :(