Pienoismallit.net

Ketutusketju

Kaiken tohinan keskellä päätin pestä partakoneeni pyykinpesukonees. Kuivauksen jälkeen täytyy testata, että onko siitä vielä koneeksi.
Mania, mulla on osto mania, mallailu mania, keräily mania… se tunne kun olet päättänyt keskittyä rakenteluun ja eteen tulee T-U-O O-N P-A-K-K-O S-A-A-D-A, se vain kierrättää yhä pienenevää rinkiä kunnes huomaat että ostotapahtuma on yhtä helppo kuin kortin numeron naputtelu… no olempa taas yhden mallin lähempänä laatikko keräilijää prkl.
Jukka…Tervetuloa kerhoon :)
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Mania, mulla on osto mania, mallailu mania, keräily mania…
No problemo …

(kuva kupattu netistä …)
^ Maailman onnellisin mies :)
^^ Hyvä että löytyy ostorahaa, mallailurahaa ja keräilyrahaa. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa. :-)
Nyt sai olla viimeinen kerta kun käytän pohjamaalia Bilteman spray-askartelumaalilinjasta. Nyt parin mallin kanssa koetun, monien sadattelujen kyllästämien maalinirtoamisepisodien jälkeen täytyy todeta ko. aine ala-arvoiseksi muovipinnoille. Ottaa kyllä kiinni itseensä ja päälle tuleviin maalikerroksiin, mutta itse muoviin: EI.
Eikä hioudu, vaan kuoriutuu irti laattoina. Ei enää.

Eikun takaisin käyttämään Mastonin 121:ta ja 518:ta…
(ellei joku sitten tiedä edullista lähdettä Mr. Surfacer -paukkupulloille tai ominaisuuksiltaan vastaavaa muuta pohjaamaalia, saa ehdottaa ihmeessä! Purkki-surfacerin levittelyyn maaliruiskulla kun ei oikein ole fasiliteettteja)
Itselle sopii ja Mr. Natural suosittelee myös vesioh. Ultimate Primer (samaa lientä kuin jenkkien Stynylrez).
Oma spruutta tarvitaan. Ville myy Ultimatea, Hobby Paint&Stuff . (PurkkiSurfacer ei kyllä meikeläisen spruutasta tule läpi ollenkaan.)

Viimeksi muokattu 26.9.2016 10:17
Mr. Surfacer lasipullosta Tamiyan keltakorkkisella ohennettuna on ihan parasta. Vain ruiskulla levitettynä tietty.
I.T. Lahtinen kirjoitti:
Itselle sopii ja Mr. Natural suosittelee myös vesioh. Ultimate Primer (samaa lientä kuin jenkkien Stynylrez).
Oma spruutta tarvitaan. Ville myy Ultimatea, Hobby Paint&Stuff . (PurkkiSurfacer ei kyllä meikeläisen spruutasta tule läpi ollenkaan.)

Pitää laittaa korvan taakse tuo, kiitti.
Uretaanimaalia. Näitä tämän tyyppisiä onkin viime vuosina tullut usealta eri firmalta. Satutko tietämään miten tämä Ultimate Primer vertautuu muihin vastaaviin? Miten tartunnan ja pinnassa pysymisen laita? Entä hiottavuus? (taisi olla Vallejon uretaanipohjamaali josta luin kommentteja ettei oikein hioudu, vaan pinnasta muodostuu tavallaan yhtenäinen kalvo joka tahtoo lähteä irti isompana levynä)

Oma ruutta löytyy kyllä; lähinnä sen takia en purkissa olevaa Surfaceria viitsisi ruiskutella tömäkän lemun takia (tarvitisi tehokkaampaa ilmanpoistoa kuin aukinaista ikkunaa, jne) ja että mallailutilana ei ole täysin sille puuhalle omistettua huonetta.
Miten tuo purkkikama ei muuten ole tullut ruiskusta läpi? Luulisi että Gunzen ohenteella ohenisi sopivaksi. Suoraan purkista on taatusti kyllä liian paksua ruiskutettavaksi.