Pienoismallit.net

Ketutusketju

En omista ruiskua, enkä ole koskaan sellaista joutunut puhdistamaankaan, mutta olen kyllä hyvällä menestyksellä soveltanut Fairy Power Sprayta maalien poistoon pienoismalleista. Siis Power Sprayta mallin päälle johonkin sopivaan astiaan, annetaan olla tunti pari ja sitten maali pyyhitään pois. Yleensä on lähtenyt ihan sormella pyyhkäisemällä (muista käyttää kumihanskoja, FPS on sen verran tujua tavaraa), tai ainakin hammasharjalla.

En näe syytä miksi sama kikka ei toimisi ruiskunkin puhdistuksessa.
Joo, ja näihin korin uittamisiin epäonnistuneen maalauksen jälkeenhän on käytetty paljon muitakin aineita. Kodin putkimies, poistaa tehokkaasti tehdaskromit, ja toimii joihinkin maaleihinkin (Tamiyaan aika huonosti). Jarruneste tuntuu syövän maalit jopa auton metallipinnasta.
Paljoahan tuossa ei enää ole menetettävää, jos pari viikkoa on maalit ruiskussa lilluneet, kumiosat ovat jo menededyt ;-) Eli jos ei noi tehoa, mennään kovempiin, asetoni, Brekleen (jarrujen puhdistus) ja saahan noita kunnon aineita, kuten Nitromors.
Vähän menee hakemiseksi maalilaadusta riippuen.
Ei maali siellä sentään ole löysänä lillunut ;D. Se on siellä sisällä sellaisena ohuen ohuena kuivuneena kerroksena ja itse asiassa se ei edes vaikuta ruiskun toimintaan, mutta se vain ketuttaa, että kolmannen maalauskerran jälkeen menee noin pahasti päin puita. Mikä virka noilla kumitiivisteillä muuten on?
Pari - kolmehan noita siellä yleensä on. Yksi tiivistää suuttimen, rikki niin räkii. Toinen estämässä maalin virtausta takarunkoon, ja kolmas siinä ilmasuuttimessa.
Tiedä sitten onko noi loppujen lopuksi niin kriittisiä kuin annetaan ymmärtää. Itsellä 35 vuotta vanhassa Iwatassa toi ilmasuuttimen kumirengas turvonnut niin että haittaa käyttöä (liipasin ei palauta, kun jumii siihen kumiin).
No jos jotain ongelmia ilmenee niin pitäisikö epäillä tiivisteiden rikkoutumista? Kyllähän ruisku VÄHÄN pisaroi edellisellä kerralla, mutta osasyy oli se, että primer oli liian paksua. Miten nämä kumitiivistimet sitten saattaisivat mennä rikki?
Ps. Kiitos ohjeistuksesta :)
Ne tiivisteet taitaa pikemminkin olla teflonia. Ainakin ruiskun sisällä. Yli kymmenen vuotta sitten kovat myrkyt haurastuttivat ja kuivuttivat ne jolloin maali pääsi ruiskun rungon sisään. Lisäksi neula pääsi liikkumaan. Nykyään kuulemma tuo teflon sietää kovempiakin myrkkyjä, mutta en itse lähtisi liottamaan ruiskua tunteja asetonissa.

Lisäksi markkinoilla on erilaisia suuttimen putsausvälineita jolla sen saa ilman myrkkyjäkin puhtaaksi. Se on juuri suutin joka yleensä tukkeutuu.
Suutin on mun tapauksessa putipuhdas. Ongelmana on rungon takaosaan jäänyt maali, joka on tullut neulan irti vetämisestä. Neulaan jääneet maalijäämät tulee sitten sitä mukaa sinne taakse. Ruiskun toimintaa tämä ei kylläkään haittaa.
Noh, ketjussa on tullut jo vinkkejä miten saat puhtaaksi sen. Mutta koska se on vaan kosmeettinen juttu niin antaisin asian olla ja keskittyisin siihen käyttökuntoon. Kun/jos olet myymässä ruiskua niin sitten puhdista se ruisku perinpohjin.
Joo en enää uhraa ajatusta sille, kun ei se mitenkään toimintaan vaikuta. Ostan spray primeria ja unohdan sähellykset ton purkkiprimerin kanssa. Ruiskua en aio myydä, kun ei sille ole karttunut kuin kolme käyttökertaa. Kyllä ois voinu jonkun halvemman ruiskun ensin ostaa…
Tsekataanpa nyt vielä, ovatko maalijämät ruiskun sisä- vai ulkopuolella. Sisäpuolen jämät ovat toiminnallinen haitta, ulkopuolen jämät kosmeettinen haitta.

Jotenkin olin ymmärtäväni, että maalijämää olisi ruiskun sisällä "neulakäytävässä", siis siinä "röörissä", jonka kautta neula kulkee koko aparaatin läpi. Jos sinne on maalia joutunut, joutuu sinne sitä myös lisää, ja lopulta haittaa neulan liikkumista eikä ruisku enää toimi oikein.

Mitenkö maali kulkeutuu ruiskun väärään päähän? On käytetty liian paksua maalia ja/tai liian suurta painetta, jolloin kaikki maali ei pääse kulkemaan suuttimen kautta vaan paine pakottaa sen myös väärään suuntaan ruiskun sisälle.

Millä kuivuneen maalin saa pois "neulakäytävästä"? Ruisku puretaan niin pieniin osiin kuin suinkin, ja rööri käydään läpi puhdistusaineeseen kostutetulla hammasväliharjalla. Saa olla tujuakin ainetta, koska erityisiä tiivisteitä ei rungon noissa osissa pitäisi olla. Jos ei hammasväliharja ylety, piippurassi tai vastaava ylettyy. Motoneteissä sun muissa myydään maaliruiskujen putsaamiseen tarkoitettuja settejä, joissa löytyy hammasväliharjaa vastaavaa kaliperia oleva rassi pitkällä varrella.

Noin syvälliseen puhdistukseen ei ole pakko nyt heti mennä, jos ruisku tosiaan toimii, mutta veikkaan ongelmia olevan edessä. Jatkossa siis maali ohuemmaksi ja käyttöpaine alemmaksi. Ja jos neulan liike lopulta joskus jumittuu, vika on siellä sisällä ja vaatii tuossa luetellut puhdistustoimet. Liuottimen/ohentimen lisäksi tarvitaan mekaanista puhdistusta, sellaista ihmeainetta ei olekaan, joka maalin häivyttäisi itsestään olemattomiin.

Jatkossa ongelmilta välttyy, kun puhdistaa ruiskun heti käytön jälkeen. Heti tarkoittaa että heti, ei tunnin päästä tai huomenna. Normisti peruspuhdistukseen riittää sama ohennin, jolla maalia on ohennettu. Jos suuttimen huuhtelun jälkeenkin neulan varressa on ulosvedettäessä maalia, ruisku menee purettavaksi ennen kuin maali ehtii jymiä.

Ja vielä vinkkinä, että mikä tahansa CRC-tyyppinen yleisvoiteluaine on ruiskun puhdistamisessa ainakin kokeilemisen arvoinen. Hienojakoisena se tunkeutuu maalin alle eikä vahingoita mitään, mutta rassia tarvitaan silti. Ohut öljykerros kannattaa jättää ruuttaan pidemmän säilytyksen ajaksi, kunhan muistaa suihkia ruiskun öljyttömäksi ennen seuraavaa maalauskertaa.

Muuta mulla ei tähän aiheeseen ole sanottavaa eikä tule. :D