Pienoismallit.net

Ketutusketju

Lukion pottumaiset koeviikot lähestyvät, jokaisen teinin salainen haave! Kun koe per päivä tahdissa ei ole tarpeeksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita, on keksitty jättää säännöllisesti joka koeviikolla yksi koe koeviikon ulkopuolelle. On mukava jäädä vääntämään dipoli-dipoli-sidoksien (mikä se on??) ja 3oktyyni-8pentaanien(piirrä sitten tämän rakennekaava) kanssa perjaintaina klo. 14->, kun normaalisti olen jo puoli tuntia aiemmin kotona. (anteeksi kaikille kemiasta pitäville/innostuneille, mulla se ei vaan sytytä… prkl)
No onneksi maanantaina ei ole koulua ;) Ja koeviikolla koulu alkaa 9:00 ja päättyy kokeenvalmistuttua :D
Koeviikothan olivat lukion parasta aikaa. Pari tuntia kun käy raapustamassa tekstiä paperiin niin loppupäivä on vapaa.
Nykyinen lukiohan on ymmärtääkseni joka paikassa kurssipohjainen, joten kehittämäni metodin pitäisi toimia edelleen: koeviikon ulkopuolisille tuntinumeroille valitaan ensisijaisesti aineita, joista ei ole koetta (kuvaamataito, liikunta tms.) tai aineita, joiden kokeesta pääsee läpi kun osaa kirjoittaa nimensä oikein (esim. musiikki). Toinen menestyksellä soveltamani kikka oli valita matematiikan kurssi niin, että koeviikolla ennen matikan koetta oli vapaapäivä (viikonloppu hyppytunti, tai kurssi josta ei ole koetta). Tällä tavalla matikan kokeeseenkin jäi kunnolla aikaa valmistautua.
Kyllä lukion kokeet on jo rasittavia, ylä asteella pääsi kaikista läpi melkein lukemattakin. Nyt pitää lukea melkein viikko kaupalla jotain ruotsia mikä ei kiinnosta yhtään ja silti pääsee juuri ja juuri läpi kokeesta. :D Mulla on onneksi vain kahta ainetta kerralla lukiolla, koska teen myös ammattitutkintoa samalla.
Minulla meni kyllä juuri toisin päin. Yläasteella joutui välillä vähän pinnistelemäänkin, mutta lukio meni aika liitämällä ohi kun vaan pysyi tunneilla hereillä. Siellä osattiin jo painottaa suuria kokonaisuuksia eikä nippelitietoa jota olisi joutunut pänttäämään.
Kyllä varmasti nuon on, itsellä vaan ei kielet oikein suju ja kun sanastoa tulee älyttömästi lisää kokoajan niin siinä on se ongelma.

Mutta toinenkin ketutuksen aihe.. En sitten saa autoa käyttöön lauantaina, eli hei hei jyväskylän tapahtuma… :) harmittaa kyllä niin keleesti.
Gladiatorin takilointi, 4 harusvaijeria poikki kiristysvaiheessa. GRRRRRR…
Yläasteella suurimpaan osaan kokeista ei tarvinnut kun selailla muistiinpanoja ja kuunella välillä tuneilla-> 9, matikkaa nyt ei tarvinnut edes katsoa ja 10 ja 9 pukkasi.
Nyt lukee matikkaa kolme päivää samalla laskien esimerkkikokeita. Ja kutonen paperiin. Suurin osa pakollissta kursseista kertaa aiemmin opitun ja lyö vähän lisää päälle, poikeukiakin on. Kielet ja matikka lähtee niitinviilauksen linjalle lisäten jatkuvasti sanoja, tietotaitoa ym. Sanakokeet <3 -.-
Naama valahti valkoiseks ja sydän hyppäs kurkkuun, kun 2 vuotias poika tuli kädessä heilutellen 1/48 pikkuosia vailla olevan Skyraiderin. Myös Rosarius-Mustang kärsi antennivauriot, mutta ei mitään pahempaa. Joo, ja omaa idioottilaiskuuttahan tämä on, kun pitää valmiita malleja LASTENHUONEEN pöydän perukoilla ja uskoo, ettei lapsi sinne ylety. -Facepalm-
1/48 Wirbelwindin tähtäinmekanismi kolme kertaa uusiksi… Lopputulos on kyllä just niin kenttäkorjatun näköinen eikä sitä uskalla siistiä linnunsulkaa jykevämmällä hiomisvälineellä