Pienoismallit.net

Ketutusketju

Esko Rusi kirjoitti:
Polikarpov I-15bis oli menossa viimeistely ruiskutukseen autotalliin kun ote lipsahti ja kone putosi betonilaatoille. Kului pari sekunttia ennenkuin tajusin tapahtuneen ja teki mieli polkaista viellä kantapäällä jotta täystuho varmistuisi. No, voihan tästä käyttää ohjaamon osia jos joskus hankkii uuden sarjan ja tietyysti puolen vuoden kokemuksen.
Ymmärrystä löytyy sinulle Esko.

Jos vitutus voisi tappaa niin nyt on se hetki. Olen tässä työstänyt ikuisuusprojekti aka Hasegawa P-38:a, noh olin päässyt jo laittamaan pohjamaalit, preshadingit ja alapinnalle Neutral Greyn kun onnistuin myös pudottamaan mallin lattialle. Ohjaamo irtosi siipiliitoksista moottorien kohdalta samoin kuin korkeusvakaaja toisesta puomista/sivuttaisvakaajasta. Menihän siinä lisäksi laskutelineet poikki ja pientä vahinkoa ohjaamoon. Tuho ei siis ollut täydellinen, mutta noita saumoja hinkatessa meni tuntitolkulla aikaa…

PE***LEEN PE***LE.

Miten te toimitte vastaavissa tilanteissa. Nyt suurinpiirtein tekisi mieli lopettaa harrastus. Mallit ja rensselit viikoksi kaappiin pois silmistä vai heti takaisin hommiin?
Viimeksi muokattu 8.12.2011 15:04
Ilkka K. kirjoitti:
Miten te toimitte vastaavissa tilanteissa. Nyt suurinpiirtein tekisi mieli lopettaa harrastus. Mallit ja rensselit viikoksi kaappiin pois silmistä vai heti takaisin hommiin?
Malli vähäks aikaa sivuun ja välipala pöydälle. Jollei semmoista ole, niin sitten vaan hylystä kaivelemaan jotain malia jonka tekee ilman kummempia "hieromisia".
Ei sitä välipalaakaan tartte kerralla valmiiksi tehdä, rupee sit välillä korjailee niitä vaurioita siitä pudonneesta jne.. Mikä vaan itsestä tuntuu hyvälle.
Komppaan Kantria

Tai sitten pistä pariksi päiväksi kamat kaappiin ja hengähdä ja sitten mieti mallailun iloja ja ota uusi malli esille. Pistän tuhoutuneen mallin joksikin aikaa kaappiin jemmaan. Korjaile sitä pikkuhiljaa eteenpäin silloinkun sulla on eniten voimia mallailuun. Pian huomaatkin, että se onkin jo korjattu. Ja kun puuhaat uutta mallia hyvällä mielin niin ei harmita yhden mallin tuho ja mallailuakaan se ei haittaa(?).
Erehdyin edes avaamaan Revellin (Zvezdan) MiG-3:n paketin. Jotenkin niin ikävän ja pelkistetyn näköinen sarja, mutta ostettu mikä ostettu niin yritetään nyt edes. Rungon puolikkaissa yksi (1) kohdistustappi ja ohjaamokin todella yksinkertainen muihin saman tyylisiin lekoihin nähden. Mutta koska kaapista löytyy tämän lisäksi MiG-15 ja MiG-21BIS (tosin Zvezdan versiona), niin tehdään nyt sitten tämä numerojärjestyksessä ensimmäisenä olevakin. Jos vaikka jouluksi tilaisi Eduardin MiG-21BIS:in…
Oasanottoni:)
Tuo Revellin MIG-3 on ihan hirveä kasattava.
Zvezdan kopterit ovat kyllä olleet oikein mukavia kasata, ei mitään kiukkuamista, paitsi osien määrä, mikä taas ei ole mikään vika, vaan rakentajan kädettömyys. Mutta jos Revell pakkaa Zvezdaa niin kyseessä lienee hyvinkin vanha sarja.
Zvezdalla on hyvinkin monentasoista tuotantoa. Esim Italerin pakkaama PE-2 vaikuttaa edustavan sitä perinteistä itälaatua. Sen sijaan esimerkiksi MiG-21BIS on hyvinkin vakuuttava. Niinhän se tuppaa menemään, että melkein kaikkien firmojen menneisyydestä löytyy heikkotasoisempia rakennussarjoja.

Ja Miikalle vinkkinä, että kone kannattaa laittaa kasaan vaikka haastava olisikin. Vaikka tulos ei tyydytä, niin mallia voi käyttää aina uusien tekniikoiden harjoitteluun, maalauskokeiluihin yms. Toisin sanoen tehdä kaikkea mitä onnistuneella mallilla ei viitsisi.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Sen sijaan esimerkiksi MiG-21BIS on hyvinkin vakuuttava.
Kaapissa odottelemassa vuoroaan juuri tuo sarja. :) Mukava tietää, että sarja on laadukas.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Vaikka tulos ei tyydytä, niin mallia voi käyttää aina uusien tekniikoiden harjoitteluun, maalauskokeiluihin yms. Toisin sanoen tehdä kaikkea mitä onnistuneella mallilla ei viitsisi.
Tuo on totta. Ajattelin ensin, että teen Airfixin MiG-15:sta tuon harjoittelumallin, mutta tämän paketin avattuani päätin välittömästi tehdä tästä koneesta sen harjoituskappaleen. Jos sitä vaikka joskus oppisi jotakin… ;)
läppäri otti ja hajos, ja reissutyöt pääle.
Mallaukset pistettiin jäihin useiksi kuukausiksi tässä talossa, kun mallailuhuone muutettiin lastenhuoneeksi.