Pienoismallit.net

NH-90 TTH

olisiko tietoa suomen hankkimasta nh 90 tth helikopterista kun hankin pienoismallin niin tuli mieleen että en tiedä mitään siitä helikopterista ja ei tee mieli heittää 20 euroa kankkulan kaivoon joten apua kaivataan.
Oli vähän yleisluontoinen kysymys. Tarkenna vähän.

Viimeisimmässä Siivet-lehdessä oli juttu koneesta. Siinä oli kuvia myös yksityiskohdista, jopa koneen sisältä.
Huomaa, että koneen runkotunnus on vaihtunut KH:sta NH:ksi ja maalaus muutenkin vähän muuttunut. Sarjan siirtokuvat ovat KH:lle, mutta ovat sikäli oikein, että kone lenteli siinäkin asussa tehtaan koelentoja.

Mikko
olen vilkaissut siipiä ja hyvää tietoa oli. Ja nyt vastaus Mikolle, mikä vain tieto mikä voisi auttaa mallissa
Eero kirjoitti:
olen vilkaissut siipiä ja hyvää tietoa oli. Ja nyt vastaus Mikolle, mikä vain tieto mikä voisi auttaa mallissa
Siivet-lehden kuvien ja rakennussarjan maalausohjeen kanssa mallistasi tulee jo ihan hyvä, kun panostat huolelliseen maalaukseen. Naamiokaavio on sen verran hallitseva tekijä suhteellisen pienessä mallissa, ja värit ovat niin tummia, että hyvin maalattuna ei sarjan yksityiskohtien pikkuvirheet varmasti osu kavereittesi silmään. Toisaalta yksityiskohtien korjailu(*) ei paljon auta, jos maalaus ei näytä hyvältä.

Maalausohjeen näkyvin virhe on suihkuputket, jotka sivukuvissa käsketään maalata naamiovärein. Ne ovat oikeasti metallinväriset.

Rohkeasti vain töihin.

Mikko

(*) jos liikut jossain, missä IPMS myy Mallari-lehtiään, katso löydätkö noin vuoden vanhaa numeroa, jossa käydään läpi Revellin sarjan yksityiskohdissa olevia korjattavia juttuja. Ei sarja tosin ole huono sellaisenakaan, kyllä siitä NH:n tunnistaa.
Täältä löytyy myös kuvia ja mittapiirros.
tietokannat.mil.fi/nh90rollout/