Pienoismallit.net

Hieman maalikysymyksiä

Onko Humbrol 65 pilattu (kiinassa tehty), kun se näyttää vaalean vihreeltä. Täälläkin on sen mainittu vastaavan läheisesti DN-väriä. XA 1202, mikä on kai sama kun Xtracolor 202, näyttää siniseltä ja Hu 65 nyt vihreeltä. Voiko olla vaikeampaa kuin suomalaiset värit. Tiedän lähtökohdat, värejä ei ollut ja maalauspaikatkin vaihtelivat ja siihen aikaan kumminkin se maalaus tais olla hieman toisarvoinen, varsinkin kiirus aikoina.
Sekoititko hu 65 tarpeeksi ja kunnolla myös pohjalta minne pigmentti on vajonnut?
Joo, ja nyt sekoittelin varmuudenvuoksi uudelleen. Pysyy edelleen vihreenä. Purkin kansi vastaa aika hyvin maalia ja vihree on sekin.
Itselläni on 2 purkkia Hu65:tä (toinen ostettu noin vuosi sitten ja toinen pari viikkoa sitten), joista kummankin purkin kannen väri on vaaleansininen, mutta maalin sävy on lähinnä turkoosi (sekoitettu huolellisesti pohjia myöten, mutta sävy pysyy samana).
No niin.Kokeilin tuossa ensimmäistä kertaa maalata lifecolorin maalilla tank set2 panssariharmaalla.Ruiskulla suihkin ja ohentelin vedestä ja neoamiseptistä sekoittamallani litkulla tuota maalia, ihan näppituntumalla ohentelin ja testiä pahviin.Mallin pintaan maali levittyi hyvin kauniisti ja ongelmia ei ollut ku löysin sopivan suhdanteen:) Mutta pystyykö tuota tärpätillä nyt litkuttamaan tuota mallia ilman että maalipinta kärsii?