Pienoismallit.net

------

---------
Viimeksi muokattu 12.10.2012 21:32
Taitaa olla 4 hv:n kompura vähän liian järee mallailuun:D, MUTTA sen voi tehdä niin että kompura on jossain autotallissa tai hevonkuusessa ja letku tulee vaan maalaustilaan missä olis paineilmaventtiili( ja paineenalennin) paineensäätöä varten ja adapteri ruiskuun.
Jos ostat Biltemasta ruiskun, osta se kalliimpi sisäsekotteinen ja kaksitoiminen, sillä ulkosekotteisella tuskin tulet ruiskumaalauksesta ikinä innostumaankaan, koska pienoismallien maalaamiseen siitä ei oikein ole. Iso kompressori kyllä käy kynäruiskulle, koska kompressorissa pitäisi olla paineen säätö. Kynäruisku tarvitsee vain max. 2 baria painetta normaalissa maalauksessa. Joudut vain ostamaan ruiskun letkuun pikaliittimen, jotta saat sen kompressoriin kiinni. Biltemassa pitäisi olla näitä liittimiä.
Kiitos viesteistä Anteille! Ei taida tuohon kaksitoimiseen rahat riittää, mutta katsotaan sitä sitten joskus : ) Maalataan nyt noita autoja sprayllä ja pensselillä siihen asti.
Eipä mittään! Lisäyksenä ja tarkennuksena vielä, että pidät sen ison kompuran ja ostat siihen noin n. 50 euron sälät niin saat maalattua sillä. Ja sitten jos pidät ruiskumaalauksesta niin voi ostaa kompuran joka on tarkoitettu mallauskäyttöön, joka on myös melkeinpä loppuelämän kattava investointi.
Onhan kompurasta ollut puhetta monet kerrat mutta ei anneta sen häiritä, asia tuntuu olevan aina ajankohtainen.
Jos omistaa jo valmiiksi ison kompuran, sillä hoituu myös pikkuhommat hienosti. Eli asian suhteen ei ole ongelmaa. Tarvitset paineensäätimen jolla tiputat paineen (kynä)ruiskulle sopivaksi. Sekä ilmankuivaimen. Nämä voi hankkia erikseen tai sitten yhdistelmän jossa molemmat ovat valmiina läjässä, tai sitten hankit irtopalikat jotka istuu keskenään mukavasti. Kynäruiskuja on myös muilla kuin Biltemassa, itse jaksan puhua edelleen omasta kaksitoimiruiskusta hintaan 14.90


Tuon kokoinen kompura jota aiot käyttää, pitää jo meteliä omiksi tarpeiksi, kuten varmaan olet jo huomannut. Mutta kun kerran työnnät sen sata litraa ilmaa 8 barin paineeseen, jonka vielä alennat käytössä puolen-puolentoista barin paineeseen, suihkitkin sitten jo koko päivän. (8bar*100/1litraminuutissa(?) tekee semmoisen 800 minuuttia toiminta-aikaa)
Eli koneen "isoudella" ei ole merkitystä, paineilma on paineilmaa tuli se isosta tai pienestä laitteesta. Säätimillä sorvataan käyttöpaine sopivaksi.
mulla ainakin on aikatehokas kompressori, mutta siinä on paineen alentaja ja veden erotin, niin kyllä sillä maalaa. Mutta kun säiliö tyhjentyy, on aika moinen mekkala, mutta siihen tottuu.
Joo, meillä myös iso kompressori, maatilalla asun niin tarvitsee vaikka sun mihin sitä. Eikä ole ollut ongelmaa maalauksessa, kesällä maalasin autokatoksessa, ja nyt talvella vaan letku ikkunasta sisään niin kyllä onnistuu ;) Pitäähän se tietysti kovaa mekkalaa, mutta ei usein, ainakaan jos ei letkut vuoda (niin kuin meillä :P). Vedenerotinta ei minulla edes ole kompurassa, enkä ole ainakaan tähän mennessä nähnyt tarpeelliseksi. Katsotaan sitten kun maalaus menee pieleen veden takia.
Juha Pirilä kirjoitti:
Mutta kun säiliö tyhjentyy, on aika moinen mekkala, mutta siihen tottuu.
Mie alottelin kynäruiskuhommat ilman kompuraa. Käytin sukellus paineilmapulloa. 12l pullo 200bar paineessa antaa aika pitkään ilmaa :) varjopuolena oli se että piti käydä tossa keskustassa täyttämässä sukellusseuran kompuralla.

No nykyään on kynäruiskulle tarkotettu kompura :)
Bilteman kompurassa, siinä huokeassa punaisessa, on ainoa vika mielestäni valtava liikunnallisuus. Se pitäisi valaa betonilla lattiaan tms.