Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 251/22

Pari kuvaa viimeisimmästä valmistuneesta mallista. Sarja on Dragonin, palkkiristit ja numerot Archerin kuivasiirtoarkeilta.
kuvablogi.com/nayta/iso/img15296.jpg
kuvablogi.com/nayta/iso/img15297.jpg
Mittakava lienee 1/72?

Itse ainakin pidän. Maalaus on hyvin onnistunut.

Millainen malli oli rakentaa? Netissä on liikkunut jotain kritiikkiä Dragonin malleista, mutta mitä netissä nyt ei kritisoitaisi.
Mallin mittakaava on 1:35. Kyllähän se kasaan meni ilman suurempia ongelmia. Kittiä joutui tietysti käyttämään siellä täällä. Pientä virhettä oli ohjeissa mutta muuten ihan selkeä rakennettava. Terävää valua ja hirveästi tavaraa pakkauksessa, "the kit contains 860 parts", josta suuri osa löysi tiensä miljoonalaatikkoon.
Tämä oli ilmeisesti yksi niistä kolme vaunua yhdessä pakkauksessa - paketteja?
Tässä oli mukana esim. kaksi hieman erilaista ylärunkoa ja kahdet erilaiset telaketjut mutta tämä ei ole niitä 3in1 -sarjoja. Tässä voi rakentaa samasta vaunusta myöhäisemmän tai varhaisemman version. Mukana on mm. 5 figuuria, alumiininen tykinputki, etsiosia jne. Tuohon tykkiin yksistään meni yli 60 osaa joista osan tein itse.
Tämän sarjan tuotenro on 6248 jos haluaa googlata sen netistä.
Renkaat ja erityisesti telaketjut on pintakäsitelty hienosti. Millaista menetelmää käytit?
Kumiosien väri on Humbrolin 85 mikä on mielestäni hyvä perusväri renkaille.Sekoittelin sitten litkun johon tuli Humbrolin ohennetta ja miettimätön määrä öljyväriä Van Goghin "Raw Sienna". Tällä litkutin renkaat vanteineen ja niin että renkaissa pensselin vedot vanteista poispäin, niinhän keskipakoisvoima kuran kuljettaa. Ennen litkutusta pyörät oli mattalakattu ja annettu kuivua pari päivää. Tuo litku ei ollut vielä täysin kuivunut kun pensselöin kulutuspinnoille jauhettua pastelliliitua. Sävyä en muista, silmämääräisesti vain valitsin mielestäni sopivaa. Jauheesta sitten pyyhkäisin liiat pois niin että sitä jäi lähinnä syvennyksiin. Telaketjut saivat niskaansa samaa litkua ja samaa jauhetta. Ylimääräisiä pyyhin heti pois mustien kumiosien päältä. Kun olivat kokonaan kuivuneet niin kopistelin vielä metallipinnoiltakin vähemmäksi. Näin siis telojen ulkopuolet mutta sisäpuolet jätin melko paljaalle metallille joka oli kuivapensselöity kiilltävämmäksi siitä missä joutuu kontaktiin telapyörien kanssa(eli käytännössä lähes koko leveydeltä). Tuo ei tosin näy noissa kuvissa. Nämä käsittelyt tein telaketjuille niiden ollessa suorana pätkänä pöydällä ja liitin ne paikoilleen vasta valmiiksi "hiekkaisina".
Hei!
Hienolta näyttää! Itselläni on työn alla SdKfz 251/1 Ausf. D (dragonin 3 in 1-sarjaa). Hei, satutteko tietämään mistä löytäisin vaunulleni mahd. skarppeja värillisiä sisätilakuvia? On hieman ongelmaa radion-sekä mittaritauluston maalauksen kanssa, eli minkä väriset detaljit, perusvärit yms.

t .Pete R.
On aidon näköinen, on. Laita lisää kuvia, erityisesti takaa ja sisätiloista.