Pienoismallit.net

Badger 360 ja yksityiskohdat

Tarkoitin siis 360:een, sori.
Millä olisi helpointa putsata Badger 360-7 suuttimen sisäpuoli?
Saint Apollo kirjoitti:
Millä olisi helpointa putsata Badger 360-7 suuttimen sisäpuoli?
Helpointa toi on putsata heti maalausssession jälkeen, asianmukaisella ohenteella (maalista riippuen tinneri/ Vallejon ruiskunpuhdistusaine). Näin menetellen minun ei ole tarvinnut suutinta irroitella.
Jos sinne on kuivunut kökköä sisälle, tarvitaan niin tujuja aineita, että se on irrotettava, koska ruiskun tiivisteet ei näitä kestä. Irrotuksen jälkeen liotus jollain riittävän vahvalla puhdistus/maalinpoistoaineella (asetoni, kynsilakanpoisto tms.). Kauheasti ei kannata millään metallilangan pätkällä raapia.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
onko se 'fine'-neula samantyylinen kuin se normaali, kaksoisviistetty?
Tässä olisi kuva. Olisiko se kaksoisviistetty?

antti s kirjoitti:
Eetu Tahvonen kirjoitti:
onko se 'fine'-neula samantyylinen kuin se normaali, kaksoisviistetty?
Tässä olisi kuva. Olisiko se kaksoisviistetty?

Tämä on siis se 360:n fine-neula?
Näyttää yksiviisteiseltä minusta.
Se 360:n normineula on tuommoinen:


Pitääkin harkita tuon vaihtoneulan ja kärjen hommaamista. Tuolla normineulalla se ensimmäinen viiste, jolla hienompi ruiskutusjälki muodostuu, on paljon lyhyt, jolloin samalla liipasimen liikkeellä on paljon suurempi vaikutus ruiskutusjäljen kokoon kuin tavallisella neulalla.
Viimeksi muokattu 20.5.2009 10:06
Moro! Nyt tuli pikkainen kupru matkaan. Käytän Badger 360-7 alakuppia ja maalia lasikupissa on yli puolen välin ja juoksevuudeltaan on kuin vettä. Mutta ongelma on ettei maalia tule ruiskusta tippaakaan. Kokeilin, laitoin toiseen kuppiin pelkkää vettä ja koitin samaa putkellista kantta vesipurkkiin ja vesi tulee ongelmitta ruiskusta läpi. Sen jälkeen koitin samalla kannella uudestaan maalia sisältävään purkkiin, ei tippaakaan läpi.

Mistä ongelma johtuu? Purkin kansi on kiinni, putki on auki, maali on vesimäistä ja sitä on tarpeeksi, neula on puhdas, tie neulaan on puhdas, neula liikkuu eli kaiken pitäisi toimia niin kuin pitäisi.
Eihän kait tuossa muuta vaihtoehtoa ole kerta vesi tulee samanlaisella kokoonpanolla läpi kuin että, maali on edelleen liian paksua tai sitten maali ei ole tasaista koostumukseltaan, eli jokin "kökö" tai jokin muu joka tukkii ruiskun. Pienikin roska tai paksumpi maali voi tukkia ruiskun hyvinkin nopeaan.

Kokeileppa aluksi sekoittaa maalia kunnolla ja sitten kokeile uudestaaan. Mikäli jatkuu niin lisää ohennetta asteittain ja kokeile välissä edelleen hyvin sekoittaen. Välissä muista puhdistella ruiskua ettei vanhat roskat jää sinne.
Tuli mieleen, ettei kai maalia sisältävä purkki ole pienempi, jolloin ruiskun imuletku ottaa kiinni pohjaan ja "tukkeutuu". (been there, done that…)
Kiitos molemmista vinkeistä. Kokeilin Topa sinun neuvoja, ja en onnistunut saamaan maalia vieläkään ulos ja maalipurkkikin alkoi olla jo täysi. Joten kaadoin puolet purkista toiseen lasipulloon. Nyt kun koitin toisesta purkista, maali tuli ongelmitta. Eli syy oli mitä Jarmo kertoi eli putki otti pohjaan kiinni, mutta vika ei ollut purkin koossa vaan purkin pohjassa olevasta kuivaneesta maalista. Kiitos vinkeistä.
Hienoa että lähti ruisku toimimaan halutulla tavalla