Pienoismallit.net

Hassut ja kummalliset lentohärvelit

Tee ihmeessä Fairey Rotodyne. Se oli aika normaalin näköinen lentovehje mutta toimintaperiaatteeltaan hyvin mielenkiintoinen: iso roottori, jonka lapojen kärjissä oli suihkusuuttimet, hoiti nousut ja laskut. Matkalennossa se pyöri vapaasti eli härveli toimi autogirona, kaksi vetävää moottoria kuskasi eteenpäin ja pienet siivet lisäsivät nostetta. Tarkoitus oli Rotodynellä hoitaa mm. kaupunkiliikennettä keskustasta keskustaan, mutta pikku haittapuolena oli hirvittävä meteli. Airfixin mallia lienee kohtuullisen helposti saatavilla maailmalta.

Lisää hyviä ehdokkaita on Jim Winchesterin kirjassa "The world´s worst aircraft".
Vauhtipahvi kirjoitti:
X-D
Olkoon tämä brittien kontribuutio kokoelmalle - uskokaa tai älkää, tästäkin löytyy resiinimalli!
Generic Random kirjoitti:
Tee ihmeessä Fairey Rotodyne.
Tätä kannattaa harkita. Tuo rakettimoottorilliset roottorinlavat oli aika mielenkiintoinen keksintö, muistaakseni jossakin muussakin kokellisessa koneessa vastaavia käytettiin.
Kristian Koskela kirjoitti:
Ja mikähän tämä sitten oli, löysitkö tästä muuta kuin kuvan?
Kyseessä on Antonov KT (tai A-40) eli yritys saada aikaan panssarivaunu joka voisi lentää hinattuna taistelukentälle. Lisätietoa tarjoaa Wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Antonov_A-40
Kristian Koskela kirjoitti:
oikeastaan en, mutta tankki-tieteilijät voisivat tunnistaa tuon ja tekisit esim 1:72 tankista ja skrätsinä loput. Tuosta näkee melko hyvin tuon takiloinnin. Koitan etsiä lisää matskua.
Löytyi jo tietoa, tankki on T-60. Rotiskoon kiinnitettiin siivet ja se hinattiin ilmaan, kohteessa vaijeri irroitettiin ja tankin oli tarkoitus liidellä haahan. Ajatuksena oli toimittaa linjojen taakse partisaaneille tankkeja! Hommahan ei toiminut suunnitellulla tavalla ja siitä luovuttiin.
Kiitos Kristian linkeistä. Länsivallat epäilivät aikoinaan oliko kyseinen yhdistelmä koskaan ollut ilmassa - jo pelkästään tämän epäilyn takia homman voisi ottaa kokoelmaan mukaan.

Alkaa muistuttaa urbaanilegendaa: liidokkia ohjattiin nettitietojen mukaan siten, että tornin pyöritys sääti peräsintä ja piipun kulma-aste siivekkeitä! WOW! Voisiko tässä olla venäläisten panos tähän kokoelmaan.

Rajaus hommalle: vain yksi kone per mukaan tuleva kansallisuus. Kasassa näyttäisi olevan tällä hetkellä: jenkki, britti, ranskalainen, saksalainen ja venäläinen.
Viimeksi muokattu 10.3.2008 07:04
Wikipediassa ei kerrottu aikaa eikä matkaa, mutta hinauskoneen piti päästää kuormasta aika äkkiä nousun jälkeen irti ja yhdistelmä laskeutui kentän läheiselle pellolle. Koelentäjä tarinan mukaan irroitti siivet ja palasi tankilla lentokentälle.
Laita Vauhtipahvi ihmessä, joko ketjuun tai sähköpostilla, jonka löydät profiilistani.