Pienoismallit.net

Formation Lighting Strip?

Amerikkalaisissa suihkuhävittäjissä käytetään ilmeisesti jonkinlaisina "huomiovaloina" tuollaisia kolmiosaisia palkkeja rungossa tai sivuperäsimissä. Rakennussarjoissa näihin valoihin tarjotaan joskus siirtokuvia, mutta ainakin Revellin vaaleankeltaiset siirtokuvat näyttävät jotenkin omituisilta.

Eli, mitä muita menetelmiä on tehdä nuo valot? Olen yrittänyt etsiä tarkempaa tietoa kyseisten "lighting strippien" rakenteesta mutta eipä ole oikein löytynyt sitäkään.

Riittäisikö maassa parkissa seisovaan koneeseen pelkkä harmaa väri?
Asian sivusta;

Suomenkielinen käytössä oleva nimi on "osastolentovalot". Niitä käytetään nimensä mukaan lennettäessä osastoa, eli kahden tai useamman koneen muodostelmassa. Valot on suunniteltu ja sijoiteltu niin, että niiden avulla kykenee mahdollisimman hyvin arvioimaan toisen koneen asennon ja etäisyyden pimeässä.

NVG- eli valonvahvistintoiminta asettaa osastolentovalojen suunnittelulle vielä ihan omat vaatimuksensa.

Mikko
Ei ne ihan harmaita ole, ei kyllä aina hirveän keltaisiakaan:Tosin toi värisävy riippuu aikapaljon konetyypistä, ja ilmeisesti myös yksilöstä:Hyviä walkaround kuvia löytyy paljon ARCAir -foorumista www.arcair.com

Valot yleensä löytyy myös tarvikesiirtokuva-arkeilta, esim Twobobs, Afterburner ja Fightertown.
Kiitokset vastanneille, nyt tiedän jo paremmin mitä hakea ja mikä niiden 1:1 valojen tarkoitus on. Näin siviili-sekamallarilla on aina joskus vähän vaikeuksia näiden termien kanssa ;).

Ei kai siinä muuta kuin parempia referenssejä ja siirtokuvia sitten metsästämään…