Pienoismallit.net

Uusia Suomi-malleja tulossa

Jari B. Miettinen kirjoitti:
Näyttää hyvältä mutta on BeNeLux versio, suomalaiseen saa tehdä muutaman muutoksen. Mm. siivekkeet.
Tarkoittanet lisenssillä Valmetin valmistamia yksilöitä? FM-1 - 18 tehtiin Ranskassa.
Nimenomaan siitä on kyse Antti, joten potentiaali sarjassa kyllä on. Samoin joutuu fixaamaan hattuhyllyn. Dacolla on kyllä huomattava määrä kuvia suomalaisista koneista, eli halutessaan voivat tehdä myös Suomi-paketoinnin lievillä muutoksilla sarjaan.
Eikö noissa valurankakuvissa ole mukana kahdet siivekkeet? Suomalaisissa koneissa on saksalaiset siivekkeet, joten jos aikovat julkaista saksalaisenkin koneen, pitää ne olla mukana.
Nuohan ovat 3D suunittelukuvia kaikki ja nähtäväksi jää mitä sarjaan tulee mukaan. Jos jäävät tuolleen niin siivekehuoli on turha. Kuitenkin se mihin ennakkokyselyn johdosta päädytään vaikutttaa sarjan sisältöön. Esim. moottoreilla vai ilman.
Viimeksi muokattu 14.9.2017 08:43 +
Uutta mersua pukkaa! Surinaa idästä: Tamiya 1/48
Bf 109 G-6 (alustava nimi?)
- pituus 188 mm
- moottori DB605
- Tässä linkki Tamiyan twitteriin
- HLJ, neljän (4) minuutin puffi 1/48 Bf109 G-6 + 20 minuuttia muuta muoviuutisointia. (YouTube 25:51)


Viimeksi muokattu 29.9.2017 12:12
No, kuvista päätellen on sinne muutama virhe jäänyt, ei mennyt siis oppi ihan perille täällä Suomenkiertueella =) vaikka kuinka koitimme neuvoa. Saas nähä kun tulee tohon pöydälle kohta, niin mitä on ihan omissa käsissä tuo malli, kuvassa prototyyppi ja ensimmäisen koesarjan valurangat.
Moi I.T. ja Jari,
Kiitos I.T. infosta ja linkeistä; hyvältä näyttää Tamiyan 1/48 skaalan koottu Bf 109G-6 Mersu ja valuosat, vaikkakin ko. proto ja koesarjan valuosat.

Jari, olit ilmeisesti mukana jeesaamassa Tamiyaa 1/48 Bf 109G-6 Mersun suunnittelussa, viitaten viestiisi yllä. Onnittelut ja kiitokset Jari hyvästä työstä Tamiyan kanssa!

Olin miettimässä Eduardin 1/48 skaalan Bf 109G-6 sarjan hankkimista, mutta nyt kyllä Edun sarjan hankinta vaihtuu Tamiyan sarjan hankinnaksi. Erinomainen uutinen! Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
Kiitos I.T. infosta ja linkeistä…
Kiitos kiitoksista. Pari 109 -aiheista lisälinkkiä:
Kimillä muutama (15) terävä kuva Tamiyan 1/48 mersusta täällä.
Scalemodels.ru -sivuilla pari kuvaa.
Moxingfans.com -mersukuvia ja muuta
112: yksityiskohtakuva runkovalusta (kuva suurenee vielä klikkaamalla)
112: video mersun irto-osien esittelystä
Viimeksi muokattu 30.9.2017 08:37
Jep, olin täällä Helsinki/Vantaa päivät tiimin mukana Mersua, varsinkin sen moottoria ja kabiinia mallintamassa. Ja siinä sivussa sitten koko konetta, Mersu ei ollut visiitin pääkohde vaan jo pitkään Tamiyan pöytälaatikossa lojunut projekti, joka nyt hengitettiin nykyaikaan =) Se varsinainen juttu oli ihan muusta maasta ja menee vielä varmaan vuosi ehkä enemmänkin sen julkaisuun.