Pienoismallit.net

Paras kynäruisku?

Tämä keskustelu on lukittu.

Toni Redsven kirjoitti:
Mutta kun aiheessa ollaan niin onko tosiaan niin että näitä Harder & Steenbeckin tai vaikka se Olympoksen ruiskuja kukaan ei suomessa käytä?
Alan kirjallisuudesta ruiskuvalmistaja kyllä löytyy kuten RichPen, Peak, Devillbis, EFBE, Gunze, Meiji, Thayer&Chandler, SATA, Holbein, Kopykake, Simair, Sogolee. Hansan taisi muistaakseni ostaa Harder&Steenbeck, meniköhän Sotar Badgerille… jne.
Juu, netistäkin löytää yllä mainittuja ruiskuja, monet niistä näyttää varsin hyviltä ja ovat varustettu isommilla tai pienemmillä hintalapuilla kuin iwatat, mutta mikä yhteistä tuotekuvaukset vaikuttavat suhteellisen samalta. Tosin kerrotaanhan niissä biltemankin ruiskuissa samat asiat, mutta meinaan että näissä vaikuttaisi olevan samat valmistajan kehut viimeistelyn yms suhteen jotka halvemmista uupuvat.

Siksi mielellään voisin kuulla muistakin valmistajista ja heidän laadustaan. Sata vaikka eräänä vaihtoehtona, joltain sivulta katselin että oli ihan kilpailu kykyisiä hintoja, mutta kun tuo lontoo on heikkoa niin en sitten aivan ymmärrä mitä niissä sanotaan. Tai tuo valmistajan teksti jotenkin avautuu, mutta noissa foorumeissa kun väännetään vastaavaa "slangi sotkua" kuin meilläkin, on hoonoo soomee, teinix txtii, savvoo, kirjakieltä… Ei vain oikeen avaudu.

Mutta sen olen tajunnut että iwata on mailmalla tunnustettu ja piireissä hyväksi havaittu joten sinänsä lienee turvallinen valinta. Ei ehkä alansa ferrari tai mclaren, mutta superauto luokkaan sijoittuu kuitenkin.

Tilaus ei toki vielä lähde, vaatii budjettiriihen hallituksen kanssa ja myös ostopaikka pitää metsästää, ostaakko taala maasta(kurssi alkaa olemaan huono sen suunnan ostoksille), jenilandiasta vai eu alueelta. Toisissa on verot ja postit, toisissa vain postit, toisissa postit ilmaiseksi… Hinnat ovat kuitenkin sieltä 175-220 taalaa noille iwatoille(c+ halvimmillaan oli tuo 175 ja ch tuossa 220 nurkilla näillä guuglailuilla) ja euro alueella hinnat ei enää oikeastaan hirvitä kun tuohon laskee postit ja tullit mukaan… Kotimaisista tietoa millaiset tinki varat heillä on ruiskujen hinnoissa?
Jos nyt jotakuta ketjua lukenutta kiinnostaa, olen valmis myymään Badger 360 ruiskuni pois. Mukaan tulee pienempi suutin ja kaikki alapullot jotka löydän. Asialliset tarjoukset yv:llä tai emaililla ..
Toni

En sano tätä pahalla, mutta tuntuu että venkoilet nyt tuon ostamisen kanssa. Tähän ketjuun on tullut lähes kaikki parhaimmat ruiskut listattua ja kokemukset niistä. Vaikka miten paljon kokemuksia tulee ihmisiltä niin se ei poista sitä omaa kokemusta. Eli en tiedä tyydytkö esim. 20 eken ruiskuun vai 200 eken ruiskuun.

Mutta minulta ääni Iwata Neolle. N. 65 ekee posteineen Omnimodelsilta. Osta parempi sitten, kun sulla on täysin hallinnassa ruisku ja sen ominaisuudet ei enää riitä.
Ja meikäläiseltä tulee ensiviikolla tod. näk myyntiin maailmalla kehuttu Iwata uutuus Neo. Käyttämätön. Tuli ostettua hätiköidysti, kun varaosien saanti olisi venähtänyt kuukaudella vanhaan ruiskuun lomien takia. Aika vaihtuikin päiväksi, kun löytyikin varastosta. Voisihan tuon jättää hyväksi kakkos peliks tietty.

Sori Teemu, kun pusken samoille apajille.
Mitäs nuo iwatan neot nyt sitten ovat? Onko noiden muiden mainittujen iwatojen kanssa samalla viivalla missään määrin? Jos niin mikähän mahtaisi olla hinta? Onko suurin ero se että tässä ei ole tuota maalin säätöä ruiskun perässä?

Ja en venkoile, tai venkoilen =D Mutta tarkoituksena on siis löytää sellainen ruisku jolla voi hoitaa tuon biltema ruutan jälkeen sen oikean harjoittelun ja ehkäpä käyttää sitä tulevaisuudessakin jos taidot karttuu niin että saa jotain kuvaakin aikaiseksi.

Lisäksi kriteerinä on tuo helppo käyttö, siis että ruiskun puhdistaminen on vaivatonta niin värin vaihdon aikana kuin myös seisomaan jätettäessä.
Ja käsittääkseni iwata täyttää kaikki kriteerit, tästä kun mennään halvempiin niin ensin taitaa kärsiä puhdistettavuus(siis materiaali ja sen viimeistely tehtaalla) ja loppu kädessä loppuvat halvimmissa myös ne pienen siistin viivan piirto ominaisuudet.

Nuo muut suomessa selkeästi harvinaisemmat valmistajat kiinnostavat hintansa takia, mutta laatu on jäänyt minulla hämäräksi koska tähänkään ketjuun ei ole juurikaan tullut iwata, biltema, badger akselin ulkoa juuri muita, yksi harder kokemus joka on positiivinen. Nimestä on mielestäni turha maksaa jos vastaavalla tarkkuudella ja laadulla valmistetun ruiskun saa toisella nimellä halvemmalla. Mutta jos näistä todellisista vaihtoehdoista iwatalle ei ole kokemuksia, en ala itse niitä hankkimaan vaan katson lompakkoon ja mietin tuon macillisen ja macittoman välillä(jos tuo neo on jotenkin täysin mopomalli tai hinnakas). Tällöin käsittääkseni(otin sitten kumman tahansa) ei harrastus pitäisi olla laitteesta kiinni ja vuosienkin jälkeen epätasainen jälki on oma moka(huono putsaus tai taidot ei ole karttuneet riittävästi). Kuten yllä jo joku sanoikin niin köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa ja toisaalta jos haluat halpaa ja hyvää niin osta kaksi laitetta. Sijoitus on nyky tuloilla iso(lähes mahdoton) mutta ostamalla puolet halvemman ruiskun nyt ja vuoden parin päästä kuitenkin iwata tuhlaan rahaa enemmän.

Jatkan neuvotteluja hallituksen kanssa ja odotan kokemuksia neosta ja muista laatu merkeistä…
Tämä alkaa olla samanlaista venkoilua kuin taannoinen mallikauppa-keskustelu.

Jos haluat laadukkaan ruiskun jota on kehuttu osta Iwata. MAC-venttiilin toiminta lienee selvä asia, jos sellaisen haluaa, osta malli missä se on. Jos raha ei riitä (miksei riittäisi, hinnanhan ei pitänyt olla ongelma?) osta Tamiya HG, sitäkin on kehuttu tässä ketjussa. Vai onko kyse siitä, että "kyvyttömät kotimaiset harrastajat" eivät pysty antamaan täydellistä vastausta mahdottomaan kysymykseen?
Neosta löytyy tästäkin ketjusta pari positiivista kokemusta, maailmalta vielä lisää. Ollut markkinoilla kohta vissiin vuoden? Iwatan edullisin malli. Ei Iwatan valmistama, vaan ilmeisesti Sparmaxin tekemä.

Kokeilematta, jonka perusteilla tein nopean ostopäätöksen. Kakkos ruiskuksi ja hetkelliseksi ykköspeliksi, jos osia olisin joutunut HP-CH:n vartomaan pitkään. Toisin kuitenkin kävi.

+ 0,35 suutin. Tarkkaan työhön soveltuu, mutta helpompi mitä pienemmällä suuttimella varustetut.
Ei niin ronkeli lialle.
+ kaksi vaihdettavaa (irrotettavaa) yläkuppia
+ irrotettavien yläkuppien johdosta helppo/nopea puhdistaa
+ yksinketainen, nopea, helppo - nopeasti tekemisen makuun
+ HINTA (Suomesta 100-120€, maailmalta 65-80€)
+ perus varaosat löytyy

- ei "oikea" Iwata (mutta Iwata seisoo tuotteen takana vahvasti)
- varaosat Iwatoista, joten hinnat myös noin samanmoiset (tosin neulat tais olla alle 10€ luokkaa, edullisia.)
- ei mac venttiiliä tai maalin tulon stopparia takana ( kaksitoiminen kuitenkin, joten tarkkana vain miten paljon liipaisinta vetää taakse)

Iwata lykkäsi tuon markkinoille taistellakseen halpoja kopioita vastaan. Edullinen, toimiva ja varaosien saatavuus ovat pääpointit. Mielekäs tuote aloittaa ja jatkaa pidemmälle uskoisin.
Silloin aikoinaan kun oma ruiskun hankinta oli ajankohtainen, kahlasin läpi kaikki maailman foorumit pienoismalleista uistimenrakentajiin ja päädyin Iwatan HP-C:hen. En tiedä miten paljon kehitys on tuosta kehittynyt, mutta ruiskun vaihtoa ei ole onneksi tarvinnut vielä miettiä.

Kuitenkin, jos nyt pitäisi ostaa se ensimmäinen ruisku mutta tällä kokemuksella ja jälkiviisaudella, niin aivan ensimmäiseksi pitäisi maalailla muutama vuosi Biltemalla. Voisi olla ihan riittävä mun tarpeisiin..
Kompressorista ei ole kukaan vielä puhunut mitään ;-) Milläs meinasit tuota budjettiriiheä vaativaa ruiskua käyttää? Paukkupulloilla? Bilteman pompulla? Itsellä ollut periaate, että kompressorin hinnalla saa 3 - 4 työskentelyyn kelvollista ruiskua. Taitaa vaatia uudet neuvottelut …