Pienoismallit.net

Liimat

joo,onhan tuo pitäny :)
Petri Manninen kirjoitti:
Tuomo P kirjoitti:
a en edes juuri kerinnyt koskea osaan kun liimasaumat petti. Tuo Revelin mönjä ei ollut edes yrittänyt tarttua.
Tuo kyllä kuulostaa aika omituiselta… Irtoaako liima muovista vai onko se liima semmosta venyvää jankkia? Siis ettei se liima kovetu?
Liima on vain sellaista kynnellä raavittavaa "purkkaa", muovikaan ei ollut sulanut. Laitoin pikaliimalla nuo sota jotka irtoji ja alkoi pysymään. Huomenna käyn kysyy apteekista tuota MEK:iä. Jos ei saa järkihintaan niin sitten humbrol tai revelin neulaliima.
Meikäläisen suosikit muvoviliimoista on kyllä Humbrol Liquid Poly ja Model Master. Molemmat toimii.

Pikaliimoilla ei niin väliä kunhan on tuoretta. Säilyvyyttä lisää jääkaappisäilytys. Eikä sitten kannata sekoittaa siellä mihinkään muuhun tuubiin.

Metallimalleihin ja -osiin epoksia - tänä ehtoona, siis reilusti eilisen puolella kokeilin uutta Bauhausista löytynyttä Cascon tavaraa. Luvattiin kuivuvan parissa minuutissa, ja sekoitus piti ohjeen mukaan tehdä 15 sekunnissa. No, ei ihan noin pieniä olleet kummatkaan ajat. Mutta tuntuu pitävän ja kuivuu kyllä aikas nopeasti. Korkki on huono, saa nähdä miten säilyy. Ja haisee aika pahalle, vein tuubit partsille tauon ajaksi.

MEKkiä sain kaverilta mukamas tiiviissä metallipakkauksessa.Haihtui ajan kanssa pirulainen kuitenkin. Hiukan liian ohutta ja nopeasti kuivuvaa minun mielestäni.
[Tota oon ihmetellyt, kun porukka kertoo haihduttaneensa MEK:in olemattomiin muutamassa kuukaudessa.[/quote]

MEK on niin vahva liuotin, että se voi läpäistä säilytyspullon tiivisteen tai säilytyspullon korkin, jos tiivisteessä tai korkissa käytetty kumi tai muovi ei ole MEK täysin sopivaa seosta.

Petri Sallinen
Vauhtipahvi kirjoitti:
Ainakin apteekista ostetut "yskänlääkepullot" sen kestävät. Ei "tippahuuli" saati muovikorkki ole mitään tuumanneet MEK:istä.
Täytyy sitten varmaan tulla MEK-ostoksille ja muutenkin piipahtamaan kesän loppupuolella.
eli vain valmistajalta MEK:iä saa? vielä jos joku vaivautuisi valmistajan mainitsemaan, niin kiitän ja kumarran
Tuomo P kirjoitti:
Mikä olisi hyvä liima? Erehdyin ostamaan Revelin Contacta lasipurkkiliimaa ja se ei kyllä ole oikein mistään kotoisin, sillä tuhraa helposti, sitten se sulattaa muovin ties kuin pitkäksi aikaa jne. Aikoinaan kun tätä harrastin, oli jotain muuta lasipulloliimaa jolla oikeasti tekikin jotain, en vain muista mitä. Antakaas jotain hyviä vinkkejä.
Tänään tulin ostaneeksi tuota revellin lasipullossa olevaa liimaa, ja onko se normaalisti tuollaista aika jähmeää enemmän kontaktiliimalle haisevaa tököttiä vai onko purkin parasta ennen päivä mennyt muutama vuosikymmen sitten ohi?
Samanlaista tököttiä toi oli jo parikymmentä vuotta sitten, eli ei se ole huonoksi mennyt, se vain on huonoa ;-)

Eli jos haluat siistit, pitävät liimaukset, niin hae joku nesteliima (MEK, Tamiya, ModelMaster, Ambroid tms.), isoihin saumoihin mahdollisesti Tamiyan paksumpi nesteliima tai Revellin neulaliima, lasiosiin EriKeeper tai vastaava, vahvistukseksi pikaliima tai epoksi, pisteosiin joilla ei kuormitusta pikaliima, EriKeeper tai RepairExtreme vähän osasta ja paikasta riippuen, etseihin jopa lakka (ehkä jopa Johnsson).
Pikkuhiljaa oppii näkemään mikä liima on mihinkin paras, helpoin ja siistein.
Kaupasta ostettaessa pullo oli pahvipakkauksessa joten en nähnyt itse pulloa. Kuvittelin tuon olevan yhtä ohutta kuin humbrollin lasipullo liima, mutta tuohan on melkein yhtä paksua tököttiä kuin tuubiliima. :(
Niko Lindström kirjoitti:
-- Mä olen aina sytkärillä polttanut putken auki, ja tosiaan se olisi varmaan ihan hyvä irroittaa purkista ennen tätä operaatiota --
Niin olisi hyvä irroittaa, valmistajan mukaan tuote on "flammable".

Se miksi putki on niin ohut (ja helppo tukkeutumaan jos liima ei pääse valumaan takaisin pulloon) selviää myös tuoteselosteesta:

'Revell Contacta Professional' is for pin-point accurate bonding. The extra-fine hollow needle allows for micro-fine glueing of tiny details and clear part edges. This proffesional glue is available in tow sizes.

Warnings:
Flammable. Vapours may cause drowsiness and dizzines.

Revell Contacta Professional (Revell.de)