Pienoismallit.net

Liimat

Mikä olisi hyvä liima? Erehdyin ostamaan Revelin Contacta lasipurkkiliimaa ja se ei kyllä ole oikein mistään kotoisin, sillä tuhraa helposti, sitten se sulattaa muovin ties kuin pitkäksi aikaa jne. Aikoinaan kun tätä harrastin, oli jotain muuta lasipulloliimaa jolla oikeasti tekikin jotain, en vain muista mitä. Antakaas jotain hyviä vinkkejä.
Humbrolin Liquid Poly on hyvää ainetta. (opin itekki sitä käyttään) Tulee lasipullossa, pullon korkissa on sivellin jota ei kuitenkaan tule käyttää. Kannattaa hommata joku pikkusivellin pelkästään tämän liiman kanssa peuhaamiseen.
Toinen hyvä ja yleinenkin liima on Revellin Contacta Professional, semmonen sininen muovipurkki, jossa on semmonen neulamainen nokka josta liima annostellaan. Tuo neulahan tietenki tukkeutuu aika-ajoin, mutta tulitikkuleikeillä tai ohuella metallilangalla siitä selviää. Tätä liimaa löytää todennäkösesti joka marketista jossa revellin mallejaki myydään.
Juu, pitääpä etsiä jompikumpi liima. Tällähetkellä on 3 osaa ollut pyykkipojilla puristuksessa jo 4 tuntia ja nyt vasta näyttäisi siltä, että ne kestää irroittaa, taidan antaa olla kuitekin huomiseen ennen kuin alan kittaamaan saumoja ja kuoppia tasaiseksi, niin ei ainakaan liimasaumat petä.

Pensselillä tuotakin liimaa koitin levittää, mutta se on valmiiksi jo sellaista jankkia, ettei oikein menestystä tule. Liimapensselinä on 0 koon pensseli.
Juu, ite ostin Revellin liiman Limingantullin Kärkkäiseltä, ja Humbrolin Ylivieskan Kärkkäiseltä. Muistelen nähneeni tuota Humbrolia myös Pro Hobbyssa joskus aikanaan, varmuudella en kuitenkaan uskalla sanoa (en oo käyny kyseisessä kaupassa pariin kuukauteen…)
Ehdottomasti parasta muoviliimaa on MEK (etyylimetyyliketoni?). Tekee lujia liimauksia, on helppokäyttöistä ja kestää pitkään, meillä 2 litran pönikkä kesti melkein parikymmentä vuotta. Ainoita haittapuolia ovat hajuhaitat ja saatavuus. Hyvin ilmastoidussa tilassa ei hajusta tosin ole haittaa herkkänökkaisellekaan ja liima määrät ovat kuitenkin niin pieniä, ettei terveyshaitoista voi edes puhua. Apteekit tätä taitavat myydä.
jeps, jotain pitää hakea. Tänään aloin kittaamaan ja en edes juuri kerinnyt koskea osaan kun liimasaumat petti. Tuo Revelin mönjä ei ollut edes yrittänyt tarttua. Vien pullon takas kauppaan ja tilalle jotain ihan muuta.
Itselläni on Revellin Contacta Professional liima joka on pitänyt melko hyvin ja pääsee vaikeihinkin paikkoihinkin. joku taisi jo mainitakkin tämän..
modelmasterin liimaan olen tykästynyt
Tuomo P kirjoitti:
a en edes juuri kerinnyt koskea osaan kun liimasaumat petti. Tuo Revelin mönjä ei ollut edes yrittänyt tarttua.
Tuo kyllä kuulostaa aika omituiselta… Irtoaako liima muovista vai onko se liima semmosta venyvää jankkia? Siis ettei se liima kovetu?
Juho kirjoitti:
Itselläni on Revellin Contacta Professional liima joka on pitänyt melko hyvin ja pääsee vaikeihinkin paikkoihinkin. joku taisi jo mainitakkin tämän..
Parasta. Liimaa. Ever. Piste.