Pienoismallit.net

Mallin purku

Mites ootte malleja purkaneet ?

Taitaa olla niin että ainakin nesteliimalla liimattu muovi "hitsaantuu" kiinni. Eli onko mitään muuta keinoa purkaa malli kuin käyttää sahaa ja puukkoa. Pitäis tuo ESCI:n HD purkaa ja rakentaa siitä vaikka joku custom tai rottapyörä.
Ainakin kodinputkimies irrottelee osia tai ainakin löysentää liitoksia, jolloin purkaminen helpottuu. Irrottaa tietysti myös maalin, mutta en tiedä miten "kromattu" muovi reakoi, todennäköisesti kromit lähtee. Muista myös että "sulattaa" metallin eli älä käytä metalli astioita tai kaada met.put. viemäriin, myös etsit ovat vaarassa.
Ainakin MEKillä liimatut saumat aukeavat, kun sivelee saumakohtaan MEKkiä. Välillä voi joutua puukolla avittamaan, varovasti liimasaumaa pitkin vain.

Pikaliima on kaikista pahin.
Moi!
Pikaliiman saa jotenkin irti pistämällä mallin pakastimeen.
Pari kertaa pelastanut tilanteen (Purin Stukan sisustaa…)

t. Ari
Kodin putkimies tai Pineline, molemmat irrottaa oman kokemuksen mukaan liimauksia. Varsinkin, jos liimauskohdassa on vähänkin maalia. On toki joitakin osia, mitä en ole saanut irti, parissa autossa lasit ovat olleet niin tiukassa, ettei ole uskaltanut runnoa irti edes liotuksen jälkeen.

Kromit lähtee kummallakin aineella, putkimiehellä ehkä vähän herkemmin. Riippuu totta kai myös miten "hyvin" se kromaus on tehty. Eihän tuossa H-D:ssä nyt kauheasti kromattuja osia olekaan. Ja kunhan liuottelet aikasi, niin näet miten auttaa purkuhommassa. Eihän nyt kaikkia osia varmasti tarvitsekaan saada erilleen.

Eri juttu, jos haluat maalipinnan säilyttää entisellään, niin ei auta kuin puukko. Liimankin sively auttaa, mutta sekin tuhoaa maalin yhtä lailla.
Marko kirjoitti:
Eri juttu, jos haluat maalipinnan säilyttää entisellään, niin ei auta kuin puukko. Liimankin sively auttaa, mutta sekin tuhoaa maalin yhtä lailla.
Sanoisin ettei kannata edes yrittää säilyttää maalipintaa, vaikka osat saisikin irti toisistaan tuhoamatta maalausta, ei takaisin liimaus takuulla onnistu siististi, vähintäänkin liima sulattaa maalit tai liitos jää sen verran epäskarpiksi, että kittiä tarvitaan.

Varmasti siis helpoimmalla pääsee, kun hulauttaa mallin Putkari/tms. kylpyyn, poistaa maalit ja avaa osan liimauksista, ja loput hoitelee liiman tai muun avulla.

Mä olen huomannut, tohon pakastamiseen viitaten, että myös Fairyssa liottaminen auttaa pikaliimaan jotenkin. Eli ikäänkuin haurastuttaa liiman, jolloin sen saa esim veitsellä tai kynnellä raaputtaen lähtemään lastuina irti. Älyttömän paksuihin liimaklöntteihin tää ei tosin tehoa.
Jossain muistan kuulleeni asetonin purevan pikaliimoihin. Siitä en tiedä kuinka tehokkaasti käy muovin kimppuun.
Ja onhan olemassa ihan tähän tarkoitukseen tehtyjäkin aineita. Debonder-nimellä kulkevat useimmiten.
Asetoni on vielä tujumpaa kuin tinneri, ainakin omien kokemusten mukaan. Eli sulattaa muovin suht tehokkaasti. Eli varovainen täytyy olla, jos sitä käyttää.
Joo, täytyy kokeilla laittaa putkimieskylpyyn HD. Tosiaan siis ei tietysti kaikkia osia tarvii purkaa, mutta ainakin nyt kone irti rungosta jne.
Liottelin joskus taannoin auton jarrunesteessä maaleja irti muutamista malleista. Noin vuorokauden jarrunestekylpy vaikutti haurastuttaneen Revellin neulaliimalla liimatut saumat, jolloin ainakin heikommalla liimauksella olevat osat lähtivät irti melko mukavasti.