Pienoismallit.net

Karhumäki Oy:n Oxfordit

AZ Modelsin pakkaamassa Airspeed Oxford-mallissa, mukana tulee myös eksoottiset Karhumäki Airwaysin tunnukset. Nettiä selailtuani, en löytänyt mitään tietoja AZ:n tarjoamasta OH-OXA yksilöstä. Joitain kuvia löytyy kahdesta muusta Karhumäen Oxfordista, joita käytettiin malminetsintä tarkoituksiin ja ainakin joidenkin nettitietojen mukaan, toinen näistä olisi ollut lähinnä varaosakone.

Eli onko nyt niin, että AZ:n tarjoamaa OH-OXAa ei ole ollut edes olemassa, saati se olisi lennellyt Suomen taivaalla ja vieläpä suksilaskutelinein varusteltuna?

Arctic Decalsilta saa toki tunnukset näihin kahteen muuhun Suomi-yksilöön, mutta lähtökohtaisesti kiinnostaa tämä AZ:n kansikuvan kone suksineen.
Viimeksi muokattu 21.4.2023 09:33
Oletko lukenut tämän: flyblader.com/onewebmedia/Nr%2012%20Oxford.pdf

"Not used by RNoAF. Stored until sold to Ivercos Svenska
AB 31.08.50. Reg. SE-BTP 13.06.51 to L. Komstedt,
Saltsjöbaden (Operated by Aeropropaganda AB,
Stockholm, and Iverco Svenska AB). Deleted from the
civil register18.07.52 and sold to Finland. Reg. OH-VKT
28.03.53 to Veljekset Karhumäki Oy, Halli. Reg. OH-OXA
30.11.54 to Lentokuljetus Oy, Jyväskylä. 28.06.57 to H.
Sipponen, Jyväskylä but not reg. Deleted from the civil
register 14.11.57."
Oho, no enpä ole lukenut! Kiitos Tervo tiedosta!
Hei!

Suomen Ilmailuhistoriallinen Lehti 4 / 1999, Pentti Mannisen artikkeli OH-VKR, -VKT ja -OXA, Airspeed AS.10 Oxford Suomessa

Kaikkien lehtien sisällysluettelo: drive.google.com/file/d/1LMakxwEY3kZwpVZDQvnMXC8mxykwyIvo/view

Oma kappaleeni ko. numerosta on vielä löytymättä niin en osaa sanoa sisällöstä.
Irtonumeroita saattaa vielä olla, jos kustantaja vastaa ( sites.google.com/view/ilmailuhistoriallinenlehti/shelf-clearing ).

Kari
Kiitos tiedoista myös Karille. Yritetään löytää mainitsemiasi artikkeleita.
Kari Lumppio kirjoitti:
Suomen Ilmailuhistoriallinen Lehti 4 / 1999, Pentti Mannisen artikkeli OH-VKR, -VKT ja -OXA, Airspeed AS.10 Oxford Suomessa
Ko. Pentti Mannisen kirjoittamassa artikkelissa on seikkaperäiset historiat noista Oxford-koneista ja kuva mm. juuri OH-OXA-koneesta suksilaskutelineellä varustettuna (joulukuussa 1954 asennetut Fokker C.X:n sukset). Mielenkiintoinen sivujuonne mallailumielessä on, että ko. koneella vuosina 1954-56 lensi paljon myös mallailusta tuttu Börje Sjögren.
Kiitokset tiedoista hyvät herrat. Täytyypä kysellä, josko jollakulla mallarilla täälläpäin löytyy tuo SIH-lehden numero ja luulenpa, että löytyykin.