Pienoismallit.net

Ensimmäinen projekti, Tamiyan Yamaha Virago - saa neuvoa

Ja aloittelijan kysymys tarrojen laittamisesta. Projekti edennyt siihen pisteeseen, että pääsen laittamaan Yamahan mittarit, siis tarrat paikoilleen ja sen jälkeen rekisterikilvet. Mutta.. enpä ole tällaista ennen tehnyt. Olen ymmärtänyt, että tarroja pitää liottaa jonkin aikaa vedessä ja sitten liuuttamalla paikoilleen? Tarvitseeko nuo tarrat jotakin kiinnitysainetta tms?
Eipä noi mitään kiinnitysaineita kaipaa, korkeintaan jotain pehmennintä, liimautuvat kyllä kiiltävään/puolikiiltävään maaliin, huonommin paljaaseen muoviin ja noihin kromiosiin (niitähän noi Viragon mittarit tais olla).

Ja pieni varoitus näistä mittaristosiirtokuvista (muistakin kuin Tamiyan), niistä on syytä trimmata se ympäroivä kirkas kalvo mahdollisimman tarkkaan pois, varsinkin jos noita pehmentimiä ei ole käytössä. Eivät nimittäin tahdo muuten asettua siihen upotettuun mittariston pintaan oikein mitenkään, kun kuva kalvoineen on isompi kuin se upotus.

Kuivumisen jälkeen noihin voi vetää kirkaslakkaa päälle, saa enempi muistuttamaan mittarilasin alla olevaa näkymää.
Kiitos! Kyllä, kromiosiahan nuo Viragon mittaristo ovat. Minäpä tutkin tätä rauhassa. Tuo kirkkaan kalvon trimmaus vinkki oikein hyvä! Eiköhän tämä tästä.. toivotaan parasta, pelätään pahinta :)
Ensimmäinen pienoismalli projektini on nyt loppusuoralla. Pakko myöntää, että oli todella haasteellinen ja selkeitä mokia tuli matkan varrella. Jouduin turvautumaan jopa dremeliin eli jouduin hiomaan reippaammin muovia, jotta sain etuhaarukan laitettua. Tärkeimmät opit liittyivät:
- liimaus > alussa käytin liikaa liimaa ja jokseenkin epätarkasti.. pikkuhiljaa homma siistiytyi
- maalaus > tässä muutama ikävä moka, mm. tankki meni jotenkin suttuisan näköiseksi? Jatkossa tarkempi ja varovaisempia
- oppi lukemaan piirustuksia ja hyödyntämään netin tarjoamaa tukea (tämä foorumi ja youtube)
- käsien hienomotoriikka ehkä hivenen betraantui? Ainakin tuntui siltä, että tärinä väheni..
- vireystila ja moodi. Väsyneenä tätä ei kannata tehdä ja muutenkin pidettävä rauhallinen mieli. Jotakin mindfulnessia tässä on, keskittymistä yhteen asiaan.

Mitähän seuraavaksi? Ehkä tämä samainen virago, erilaisilla maaleilla tai joku muu pyörä? Anyway, hauskaa ja kiinnostavaa touhua!

Erx kirjoitti:
Mitähän seuraavaksi? Ehkä tämä samainen virago, erilaisilla maaleilla tai joku muu pyörä?
Njaa, itsellä jonkun mallin kanssa käynyt mielessä, että toinen samanlainen. No onhan noita joku Messerschmit tehty ja joku F16, mutta jotenkin ne alkaa sen ekan kasauksen jälkeen tympimään. Eli jotain uutta ja erilaista peliin, elämä on liian lyhyt tehdä sitä yhtä ja samaa kerta kerran jälkeen.
Joo, se voi olla noinkin.. itellä jäi harmittamaan muutamat virheet ja siitä pulpahti ajatus projektin uusinnasta. Mutta jonkun projektin taas aloitan joka tapauksessa. Jäi hyvä fiilis tästä ekasta.
No viitisentoista vuotta näitä rakentaneena voin sanoa etten tähän mennessä ole onnistunut rakentamaan mallia jossa ei olisi niitä muutamia virheitä ollut. Eli jos et välttämättä halua eri väristä versiota tehdä tai muutoin ole kiinnostusta nimenomaan Viragoa kohtaan, ihan turvallisesti kannattaa rakennella muitakin malleja. Pääasia kuitenkin on että rakentelu on maistunut. Ja väkisin ei kannata tehdä, jälki tulee yleensä fiiliksen mukaan ja väkisin tehdessä niitä virheitä yleensä tulee enemmän.
Hieno prätkä tuli. Itsellä on vähän samat taustat, aikoinaan pikkujannuna tuli vähän rakenneltua malleja. Nyt vuosikymmenien päästä alkanut inspaamaan uudestaan. Muutama kiinnostava tullut jo ostettua (ja näitä olisi miljuuna lisää), mutta se aloittaminen… Pikkuisen jää siihen ajatukseen, että tulee kuin Homer Simpsonin grilli tenor.com/bCcpI.gif Josko sitä ostaisi jotain Tamiyan malleja, jolla perustaidot saisi haltuun. Ennen kuin nuita "erikoisempia"…
Taidanpa aloittaa uuden projektin ja jollakin toisella merkillä. Tamiyalla näkyi olevan Honda CB 750 (1/12) yksi vaihtoehto. Minulla on nuorempana ollut Honda CB 350, elämäni ainoa moottoripyörä. Voisi sopia seuraavaksi projektiksi. Pyörittelin jo pääkopassa pientä autotalli dioramaakin… ehkä lähtee taas homma lapasesta :)
Joo, nämä Tamiyalaiset on varmoja ja kohtuu helppoja projekteja, toi Hondakin varmaan siveltimellä maalaten vielä kohtuu helppo noiden väriosien puolesta, isoja katteita en ihan heti lähtis siveltimellä, enkä ihan paukkupulloillakaan maalaamaan. Mulla jäi taannoin jossain vuodenvaihteen ryhmärakentelussa toi inhottavasti sairastumisen takia vaiheeseen, ja hautautui laatikkoonsa. Pitäis ottaa itseään niskasta kiinni ja nyhrätä valmiiksi. Tuossa oli joku soviteongelma, tankkiin kiinni valettu bensahana jäi kantamaan kaasaripakettiin. CB900 Bol d'Or on tehty samoilla muoteilla, mutta siinä mun mielestä tuota ongelmaa ei ollut.