Pienoismallit.net

Missä pienoismalleja nähtävillä?

Panssarivarikolla -nimistä dioraamaa katsellessa aloin miettimään, että missä kaikkialla pienoismalleja onkaan nähtävillä näyttelyiden lisäksi. En tiedä saako tästä keskustelua aikaiseksi mutta ehkäpä vinkkejä tänne voisi laittaa. Pienoismalleja myyvien liiikkeiden ja museoiden yhteydessä nyt ainakin niitä näkyy. Mutta varmaan muuallakin. Laitan nyt ne paikat, jotka kuluneena vuonna tiedän malleja esillä pitäneen. Pari itsestään selvää paikkaa mutta tuo ABC voi olla harvinaisempi paikka mallibongailulle.

Suomen ilmavoimamuseo, Tikkakoski
Panssarimuseo, Parola
ABC Pirkkala, Pirkkala
Manse Models Oy, Nokia

(edit.korjattu oikeat nimet kaikille)
Viimeksi muokattu 17.11.2022 17:21
Sisumodelsin ikkunassa Helsingissä
Mallisto, Lahti.
"Tikkakosken ilmailumuseo" löytyy helpommin nimellä Suomen Ilmavoimamuseo.
Nimenomaan Suomen ilmavoimamuseo, nyt listaan päivitetty Suomen ilmailumuseo löytyy Vantaalta. Molemmissa on kyllä pienoismalleja ja taitaa olla likimain kaikissa museoissa muutenkin.
Tuossa jo mainittiinkin että useissa museoissa on malleja esillä. Kävin muutama vuosi sitten Hyrylässä it-museossa ja sielläkin oli runsaasti lentokonemalleja näytteillä. Vehoniemen automuseossa Kangasalla on myös paljon malleja, taitaa olla enimmäkseen valmiita keräilymalleja mutta myös rakennussarjoista tehtyjä on, autoja ja työkoneita enimmäkseen.
Vaasan Automuseo lentokoneita ja dioramoja
Tuuloksen kauppakeskus Tuulosen Hanssinjukka-museolla on mallivitriini.
Karjalan ilmailumuseossa Lappeenrannassa on esillä leko-malleja, ml. Seppo Valjakan upeat dioraamat, jotka ovat esillä myös tällä sivustolla.
Kimmo K. kirjoitti:
Karjalan ilmailumuseossa Lappeenrannassa on esillä leko-malleja, ml. Seppo Valjakan upeat dioraamat, jotka ovat esillä myös tällä sivustolla.
Ja tähän kannattaa tutustua.
Valjakan Sepin dioraamat ovat pysäyttäviä.
Laitan vielä linkin Sepin tuotoksiin:
pienoismallit.net/profiilit/718/kuvat/
Viimeksi muokattu 19.11.2022 17:00