Pienoismallit.net

Erä Wingnut Wings-malleja tulossa myyntiin?

Katsoin YouTubesta Andy'n (Andy's Hobby Headquarter) videon, hän on saanut erän Wingnut Wings-pienoismalleja, ne tulevat ennakkomyyntiin Arizonan nettikauppaan 13.11. Mutta videon lopuksi hän mainitsi että luultavasti myös hänen Euroopan nettikauppaansa ja Modellbau-Königiin on tulossa erä myyntiin.
Kalliita ovat olleet. Itsellä pari varastossa kun eläkkeelle jää niin paremmin aikaa. Tietäneekö kukaan mihin WnW muotit ovat joutuneet? Joku ostanut? Lienee Kiinassa tehty. Lancasterin muotit meni Borderille mutta lukuisat muut?
Muoteista en tiedä mutta tiedoksi, että Hannantsilta saa varattua jälkitoimituksella käsittääkseni. Tosin Iso-Britannia eli taitaa tullimaksu nostaa vielä hintaa..
Timo Metsäniemi kirjoitti:
Tietäneekö kukaan mihin WnW muotit ovat joutuneet? Joku ostanut? Lienee Kiinassa tehty. Lancasterin muotit meni Borderille mutta lukuisat muut?
Asiasta ilmeisen hyvin perillä olevan Dave Wilsonin kommentti muottijuttuun:

"Those who fantasise that Sir Peter Jackson will sell the tooling of the WnW kits to another manufacturer lose sight of the fact that he's not the sort of businessman who gives away valuable assets to rivals. The tooling (which is housed in China and South Korea) will go into storage, like the full sized Lancaster replicas he made for the Dambusters movie that never happened.

The Meng Fokker Dr.1s and Border Lancaster happened because Wingnuts had not completed payments to the toolmakers, and the tooling was forfeited. Wingnuts did apparently complete payments for the Handley Page O/100 and O/400 kits, which is why they have not been grabbed by another manufacturer."
Jos hinta jää alle 150€ ei Britanniasta tule tullimaksua. Hannants myy EU:n alueelle ilman alv:tä, se taitaa olla heillä 20%. Nyt Modellbau - König julkaisi youtubessa aiheesta videon. Ne jotka ymmärtää saksaa voi käydä katsomassa.

Englanninkielinen tiivistelmä:
The time has come - we managed to get a big piece of the last Wingnut Wings "pie"! In plain language - there is another large load on the way to us in Germany with a large number of the legendary kits of WW1 planes! Since it will take a while before the kits arrive here, here is some information from us for you to save you and us the same questions and answers. Christian tells you the most important things in the video - we will also link the list of kits that we get soon here - so keep an eye on the shop or the video here
Simo Leppänen kirjoitti:
Jos hinta jää alle 150€ ei Britanniasta tule tullimaksua. Hannants myy EU:n alueelle ilman alv:tä, se taitaa olla heillä 20%.
Epäilen, että tässä on väärinymmärrys. Tullilla ei ole enää mitään rajaa, jonka alle jäävät menisivät ilman lisämaksuja vaan periaatteessa kaikki tullataan. 150 euron raja vaikuttaa ainoastaan siihen miten tullaus hoidetaan (https://tulli.fi/kaikkitullataan).

Muovimallien rakennussarjoista ei kuitenkaan tullia mene, alv menee.
www.youtube.com/watch?v=HQ9uu8-gQXI Kuka osaa saksaa, niin ohessa linkki Modellbau Königin videoon.

Mallit myynnissä tammikuussa, lista esille 14 päivää ennen myynnin alkamista, ennakkotilaus, enintään kolme mallia per asiakas. 47 eri rakenussarjaa tarjolla.
Nyt on kyllä Kallella ehkä hieman yksinkertaistettua tietoa: kaikki pitää tietenkin tullata, mutta alle 150 €:n ostoksesta menee vain arvonlisävero, ellei myyjällä ole IOSS-tunnistetta, jolloin arvonlisäverot maksetaan jo ostoksen yhteydessä. Hannants myy meille alvittomalla hinnalla, ja tullauksen (= alv-laskelman) voi helposti hoitaa OmaPostin kautta (pari kertaa kokeiltu, Hannantsin postimaksut ovat vaan tulleet aika kalliiksi).

Terveisin,
kaima Kalle S.
Karl-Johan Serén kirjoitti:
Nyt on kyllä Kallella ehkä hieman yksinkertaistettua tietoa: kaikki pitää tietenkin tullata, mutta alle 150 €:n ostoksesta menee vain arvonlisävero, ellei myyjällä ole IOSS-tunnistetta, jolloin arvonlisäverot maksetaan jo ostoksen yhteydessä. Hannants myy meille alvittomalla hinnalla, ja tullauksen (= alv-laskelman) voi helposti hoitaa OmaPostin kautta (pari kertaa kokeiltu, Hannantsin postimaksut ovat vaan tulleet aika kalliiksi).
Olet oikeassa, en ollut tietoinen, että nimenomaan tullimaksussa on tuollainen raja edelleen olemassa. Mutta kuten sanottua, niin muovimallien rakennussarjoista ei mene tullia, eli tällä ei ole tässä tapauksessa merkitystä.

Yleisesti ottaen keskusteluissa menee helposti termit sekaisin kun osa puhuu tullimaksuista sanan varsinaisessa merkityksessä ja osa tarkoittaa kaikkia Tullin perimiä maksuja. Olennaista on kuitenkin tiedostaa, että Hannantsin näyttämiin vientihintoihin tulee 24 % lisää.
En ollutkaan tietoinen ettei pienoismalleissa ole ollenkaan tullimaksua, jolloin 150€ raja on merkityksetön. Siinä tavallaan häviää hiukan kun ostaa Hannantsin export hinnalla -20% ja maksaa Suomeen 24% ALV, mutta onneksi ero on pieni. Hannants jostain syystä lopetti Royal Mail-paketit Suomeen, en ole sen jälkeen enää tilannut mitään.