Pienoismallit.net

Suomi-Hurricane

Oliko näissä Suomeen tuoduissa ja RAF:n väreissä lentäneissä Hurricaneissa potkureiden lavat kokonaan mustat vai oliko siellä päässä keltaista väriä? InScalen siirtokuvien mukana tullut ohje ei sano tästä mitään. Mitäs oletatte? Voisiko tässä olla konekohtaisia eroja? Tekeillä olisi HC458.
entäpä ne siipikonekiväärien paikat, onkohan ne olleet punaiset RAF-kaaviossa vai ihan silkkaa suojaväriä? Ainaskin SIH 25:n kannessa olevassa suomiväreissä olevassa siipikonekiväärien ympäristö on punainen, entäpä RAF-värit?
Lisää rikkaa epätiedon soppaan. Voipi hyvinkin olla, että noi KK:n aukot on Briteissä peitetty punaisella kankaalla, mutta on täysin eriasia onko niitä AINA Suomessa peitetty, ja jos kyllä, niin onko kangas ollut punaista?
Tuskin ikinä saadaan täyttä varmuutta.
Ainakin HC-452:ssa oli punaiset kk-aukon reunukset, kun kävin senaatintorilla ällistelemässä ja kuvaamassa. Ja tuohan on vielä alkuperäisessä maalissa?
Ja tästä lisäkysymys, miksi kk-aukkojen reunukset ylipäänsä olivat punaiset? Punaiset ennen lentoa poistettavat suojukset ymmärtäisi (jos punaista --> poista), mutta eikö niitä ollut läpiammuttavia (vai muistanko kuhmeita?). Ja vielä lisää, miksi ne on suomalaiseen sotamaaliin säästetty, kun muuten koko alkup. maalaus on vedetty yli?

Kun brittikoneista on juttua, on pakko kysyä vielä yksi, vaikka alkaa rönsyillä ulos aiheesta.
Miksi esim. lysanderissa ja blenheimeissä on moottoripelleissä edessä pronssin värinen rengas, ja miksi se tuntuu olevan useimmiten jätetty maalaamatta?
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Kun brittikoneista on juttua, on pakko kysyä vielä yksi, vaikka alkaa rönsyillä ulos aiheesta.
Miksi esim. lysanderissa ja blenheimeissä on moottoripelleissä edessä pronssin värinen rengas, ja miksi se tuntuu olevan useimmiten jätetty maalaamatta?
Moi!

Se rengas on pakokaasujen kerääjärengas. Valmistettu teräksestä, EI pronssista. Jos muistan oikein tavallisesti tehtiin jostain vähän erikoisemmasta terässeoksesta, joka kesti paremmin kuumuutta. Jossain brittilehdessä yksi-kaksikymmentä vuotta sitten oli hyvä artikkeli ko. vempeleestä ja sen värityksestä. Ian Huntley column? Scale Aircraft Modelling??

Sitä rengasta ei maalattu kun siinä ei maali pysynyt vaan paloi pois. Rengas värjäytyi siten, että etu- ja takareuna olivat vaaleampia ja keskeltä rengas on kellertynyt/sinistynyt. Keskellä metalli värjäytyi pakokaasujen kuumuuden takia, reunaosissa ei kulkenut kuumia kaasuja (mutta jäähdytysilmaa kyllä, jos muistan oikein) ja ne jäivät teräksen väriseksi. Jossain Feeniksin kannessa on värikuva Mercury Fokker XXI:stä jossa näkyy sama ilmiö. Netissä on sama värikuva ollut jollain sivulla joka liittyi jotenkin Mannerheim-museoon. EDIT: löytyi! Tässä linkki: www.mannerheim.fi/sotavari/jsdia42.jpg

Ilmeisesti ainakin joihinkin Fokker CX (syöksypommittaja) koneisiin asennettiin tavallisesta "pataraudasta" tuo pakokaasurengas. Parissa korjausraportissa on mainittu että CX:n pakokaasun kerääjärengas on maalattu "Kemick"-värillä. Ehkä olivat juuri noita pula-ajan materiaalista tehtyjä pakokaasurenkaita? Tuo väri on itseasiassa joku kuumassa raudan pinnan mustaksi muuttava aine. Myös Mersun pakoputket oli "maalattu" tällä aineella (Merrickin kirjassa jossain sivuhuomautus asiasta). On olemassa pari kuvaa suomalaisesta Fokker CX:stä, jossa pakokaasun kerääjärengas on oudon tumma. Mahdollisesti tuoreen "Kemick"-käsittelyn jäljiltä?

Sellaisia ajatuksia,
Kari
Viimeksi muokattu 8.9.2007 01:37
fi661 pertti kirjoitti:
Mitä tarkoittanet kysymyksesi lopulla, eli "entä RAF-värit" ?
Tarkoitin sitä, että jos suomalaisissa väreissä olevassa Hurrissa nuo paikat ovat punaiset, niin entäpä RAF-kaavion mukaan maalatuissa? Jätän maalaamatta punaiseksi. Jos joku tulee ja osoittaa, että ne olivat punaiset, niin eipä noita vaikea ole jälkikäteen maalata.
Kari Lumppio kirjoitti:
Moi!

Se rengas on pakokaasujen kerääjärengas. Valmistettu teräksestä, EI pronssista. Jos muistan oikein tavallisesti tehtiin jostain vähän erikoisemmasta terässeoksesta, joka kesti paremmin kuumuutta. Jossain brittilehdessä yksi-kaksikymmentä vuotta sitten oli hyvä artikkeli ko. vempeleestä ja sen värityksestä. Ian Huntley column? Scale Aircraft Modelling??

Sellaisia ajatuksia,
Kari
Moi Kari,

Osaatko sanoa, liittyykö joidenkin koneiden (esim. FK?) potkurin takapinnalla oleva maalattu tai massattu alue tähän asiaan?
Ilmavoimissa on eri paikoissa ripustettu vanhoja potkureja seinälle koristeeksi ja joissain puuhuiskissa on lapojen takapinnoilla n. vajaan metrin päässä keskustasta parikymmentä senttiä leveä paksulla mustalla maalilla tai massalla päällystetty pätkä. Olen päissäni päätellyt sen olevan suojaamassa potkuria pakokaasunkerääjästä hohkaavalta lämmöltä.

Mikko
Punaiset olivat myös Brittikaaviossa, Suomalaisessa Sotamaalauksessa epävarmempi.

Eetu:
Olen kuullut että aseiden suuaukot peitettiin punaisella kankaalla tms. siksi, että mekatsut ja/tai asemiehet näkisivät heti lennolta palattua oliko jossakin aseessa ollut häiriöitä.
Tässä kuva Suomi-Hurricanen siiven etureunasta.
Eli tarkoituksena olisi tehdä tuo Hurricane suomi väreissä HC-452:na. Skaala on 1/48. Lähtö kohtana on hasegawan Hurricane Mk.I (09065), Eduardin ohjaamo etsit ja Inscalen siirtokuvat.

Olen tutkinut kuvia ja piirustuksia ja muutama kysymys ja ilman vastausta.
-Pakoputket, suurin osa kuvista mitkä olen löytänyt niin koneessa on 'normiaalit' hurricanen pakoputket mutta uudemmis kuvissa koneessa on ihan toisenlaiset pakoputket.
-Sivuperäsin nykymodossahan on HC-455:n mutta näkyy jo sillä peräsimellä sodanaikaisissa kuvissa, lensikö kone alkuperäisellä sivuperäsimellä(jossa nr 2) suomalaisessa värikaaviossa pitkäänkin. Mitin että kumpaa peräsintä tulisi käyttää. Tosin Inscalen arkilla tuota kakkosta ei ole joten sen joutuu silloin malaamaan.
-Konekiväärien jäätymisenesto paperit, oliko koneessa yksi arkki joka peittää kaikki neljä piippua vai oliko käytöss yksi lappu per piippu.
-Onko pojhan sininen väri DN väri vai joku muu?

Spinneri meinasi eka olla ongelma ennen kun huomasin että hasegawa ystävällisesti on laittanut mukaan suomi mallisen spinnerin.
Malli näyttää muuten olevan aika hyvin muodoissaan ainakin verrattuna SIH 25:ssa oleviin piirustuksiin verrat tuna. Onko jotain oleellista jäänyt huomaamatta?

Pitäisi viikonloppuna aloittaa projekti, pitäisi vain saada mustangi pois alta.