Pienoismallit.net

Miten rakentaa dolly?

Moi

Liityin pienoismalli.net tänään, koska olisi tarkoitus siirtyä aktiivisemmin harrastamaan pienoismalleja. Kokoamattomia malleja on kertynyt odottamaan sopivaa hetkeä. Kovasti yritän ajatella, että hetki on nyt.

Ajatuksenani on tehdä täysperävaunuyhdistelmä mittakaavaan 1:24. Vetoauton pidentämisestä on idea mielessä, miten sen tekee. Joko niin, että ostaa 2 kpl 2-akselista nuppia ja käyttää siitä tarvittavat osat projektiin. Tai ostaa sitten sopivaa muovi tankoa ja siitä tekee runkopalkkien pidennykset.

Mutta dollyn tekeminen tällä hetkellä mietityttää eniten. Ja vetoaisa myös. Tosin sopiva muovitanko ja askartelua sen parissa, on yksi vaihtoehto.

Miten te muut olette dollyn tehneet?

Iso kiitos jo etukäteen.
Moi Mikko!
Rakensin dollyn "skrätsinä" eli osista joita oli ostettu muovisalkoina, sekä resiinivalu-osina. Kuvia näet minun pienoismalli.net omat kuvat galleriasta
Unohtui tärkeä tarkennus: dollyn kuvat ovat kuvapankki- nimisellä osastolla
Pasi Siipola kirjoitti:
Moi Mikko!
Rakensin dollyn "skrätsinä" eli osista joita oli ostettu muovisalkoina, sekä resiinivalu-osina. Kuvia näet minun pienoismalli.net omat kuvat galleriasta
Joo, löytyi. Aika hyvin näkee kaikkea. Kuinka montaa eri kokoa olevaa muovisalkoa tarvitsee? Runkoon menee isointa, sitten pienempää/ohuempaa muualle. Itellä ei vielä ole muovisalkoja, menee ostoslistalle. En tahtoisi ostaa summan mutikassa vähän kaikkia. Käyttöä niille kyllä keksii varmasti, mutta budjettia pitää ajatella.
Periaatteessa kolmella koolla pärjää: runkopalkit, poikkipalkit ja vetoaisaan tarvittavat. Kuulakehä, jousitus ja jarrut meneekin sitten aftermarket-osastolle jos ei miljoonalaatikosta löydy.
Auton rungon jatkamisessa itse kallistuisin metritavaran puoleen ennemmin kuin kahden puoliperäveturin rakennussarjaan. Saa suoraa runkopalkkia jossa ei ole lokasuojien kiinnikkeitä tms. koska ne on kuitenkin muokattava uusille kohdilleen. Valmista Italerin runkopalkin mittojen mukaan tehtyä c-palkkia on ollut ainakin Schaper Modellbouw:n valikoimissa.
www.schapermodelbouw.nl
Jotkin asiat on kauppiaat hinnoitelleet varsin suolaiseksi, joten kannattaa miettiä materiaalivalinnat tarkkaan. Pikku pähkäilyllä voi säästää tuntuvasti.
Kiitos vinkeistä. Homma edennyt ja löysin muutaman hyvän kuvan dollyn rakenteesta, minkä perusteella hahmottaa tarvittavan muovin määrää. Kyllä tämä tästä.

Miljoonalaatikkoa ei vielä ole auton osista, joten aftermarket osia rupean metsästämään. Laitan myös tänne varaosapankkiin kyselyn.
Hei. Dollyssa et tarvitse kuulakehää ollenkaan. Siinä on vetopöytä johon perävaunu kiinnittyy tapilla. Muistanko väärin mutta oliko KFS:llä joskus perävaunun akseleita saatavana?