Pienoismallit.net

Keskeneräisiä valmiiksi III -ryhmärakentelu

jospa nyt onnistuisi. osallistun Revellin 1:24 Trabantilla jota on ryhdytty rakentamaan avoksi.
Viimeksi muokattu 11.1.2022 20:26
Capronin ohjaamogondolin sisäosien detaljointi on tehty ja moottorit asennettu puomeihin. Tästä ne haasteet vasta alkavat ;)Juhannukseksi saattaa tehdä aika tiukkaa.
X-29 etenee mukavasti, mutta tein sen kanssa valtavan virheen! Liimasin lyijyiset nokkapainot pikaliimalla ja runko on jo kasassa. Pahimmillaan muutaman vuoden päästä mallin nokka repeää auki…
Mikä juttu tää on? Pikaliimaa minäkin olen painoissa käyttänyt.
http://www.ratomodeling.com.br/articles/lead_ca/lead_ca.html
Pikaliima ja lyijy reagoivat keskenään muodostaen jotain oksidia tai suolaa, joka ajan saatossa täyttää mallin sisäosat ja voi repiä saumat auki sisäisen paineen kasvaessa.
Oikeaa lyijyä ei enää taideta käyttää Euroopassa paljon mihinkään, ja onko artikkelissa käytettä oikeaa lyijyä vai sen korviketta? Jos korviketta, niin sitten pitääkin muuttaa ainakin omaa toimintamallia.
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Oikeaa lyijyä ei enää taideta käyttää Euroopassa paljon mihinkään
No mulla on kuitenkin tosi myrkyllisiä ja tosi epäpoliittiskorrektiivisia lyijyhauleja, joita käytän ilman mitään tunnontuskia painotukseen
Capronissa seuraava vaihe olisi saada siipipalat tehtyä. Huomasin kuitenkin, että kaikki nuo resiiniset siipipalat ovat alaspäin käpristyneitä. Vaatii siis ensiksi niiden kuumavesikäsittelyä, jotta saa ne suoristettua. Toivottavasti ei käy kuten Caudronin siipiosien kanssa, että jättöreunat käpristyvät siinä sivussa.
Voisihan tuota yrittää saada edes jonkun seuraavista valmiiksi. Kineticin 1/48 Sea Harrier FRS.1,Dragonin 1/35 Flakpanzer 38(t),Tamiyan 1/35 R35,HobbyBossin EBR-11.


Tuosta pitäisi jatkaa, pz38t siihen pitäisi vielä valmistua. Siitä on alarunkoa hieman valmisteltu.
Toinen keskeneräinen on Hasegavan 1/48 Macchi mc205 Veltro