Pienoismallit.net

Etiketti

Voiko samalla pienoismallilla osallistua useampaan kilpailuun?
Voiko kilpailussa voittanut malli olla näillä sivuilla arvioitavana?
Onko jotain kirjoittamattomia sääntöjä, jotka pitäisi kilpailuun osallistuessaan tai tänne malleja laittaessaan tietää?
En minä möhlimistä pelkää, mutta kuitenkin.
Nimim. Lisätietoa odottava
Kunkin mallikilpailun säännöissä on usein mainittu saako osallistua "käytetyllä" mallilla kilpailuun. Osallistuin muutama vuosi sitten kilpailuun, jonka tuloksia ei koskaan tietääkseni julkaistu ja muutamaa kuukautta myöhemmin samalla mallilla toiseen kilpailuun täysin sääntöjen mukaan.

Jos joskus voittaisin jotain, niin malli tulisi ehdottomasti tänne.
Tällä sivustolla ei ole mitään piilosääntöjä, mutta mallin lisätessä joutuu hyväksymään kirjoitetut säännöt ja ne on hyvä vilkaista läpi. Mutta kilpailut eivät vaikuta mitenkään siihen mitä tänne saa lisätä.
Arto Suuronen kirjoitti:
Voiko samalla pienoismallilla osallistua useampaan kilpailuun?
Voi, mutta samaan kilpailuun seuraavana vuonna samalla mallilla osallistuminen ei ole yleensä sallittua, tai sitä ei ainakaan katsota hyvällä. Mutta eri kilpailuihin voi osallistua.
Lainaus:
Voiko kilpailussa voittanut malli olla näillä sivuilla arvioitavana?
Voi
Lainaus:
Onko jotain kirjoittamattomia sääntöjä, jotka pitäisi kilpailuun osallistuessaan tai tänne malleja laittaessaan tietää?
Eipä tule mitään mieleen.
Kiitos, tietoa tuli lisää. Tuo Antin mainitsema asia on mielestäni juuri tätä kirjoittamatonta tietoa.
Pitkään asiaa harrastaneille moni juttu on selvä kuin päivä ja kaikkea ei voi sääntöihin kirjata. Tai varmaakin voi, mutta vaikeaksi menee.
Kirjoittakaa vain, jos jotain tulee vielä mieleen.
T. Arto
Harvemmin kotimaisissa kilpailuissa näkee varsinaisia sääntöjä julkaistavankaan. En osaa sanoa kuinka monessa kilpailussa on olemassakaan mitään kattavampia sääntöjä, vaan pikemminkin toimitaan ns. yleisten käytäntöjen mukaan. Kyse on kuitenkin melko vapaamuotoisesta toiminnasta. Tämä voi tietysti jättää tilaa epätietoisuudelle ja tulkinnanvaralle, vaikka harvemmin varmaan mitään isompia ongelmia aiheuttaakaan.

Voisi olla hyvä, että jonkinlaiset julkisesti saatavilla olevat säännöt olisi kaikille kilpailuille olemassa. Sivuston Tapahtumat-osioonhan voisi myös lisätä mahdollisuuden julkaista erikseen myös kilpailun säännöt.

Pitäisikö Pienoismallit.netissä itseasiassa olla jopa yksinkertainen valmis pohja, jota tapahtumajärjestäjät voisivat hyödyntää ja tarpeen mukaan muokata omaan kilpailuunsa sopivaksi?

Keskustelun pohjaksi ja esimerkin vuoksi IPMS Finlandin kilpailusäännöt löytyvät Model Expo 2012 -keskustelusta. En tosin osaa sanoa ovatko nuo säännöt enää ajantasaiset.

Säännöistä on ollut myös keskustelua täällä: pienoismallit.net/keskustelut/5189_ipms-kilpailusaannot-ja-tuomariohje/

Nuo molemmat keskustelut koskevat tosiaan vain IPMS Finlandin järjestämiä kilpailuja ja muissa kilpailuissa toimitaan eri tavalla etenkin tuomaroinnin ja palkitsemisen suhteen.
IPMS-dokumentti ei valitettavasti auennut, mutta Model Expo-keskustelu tuli vilkaistua.
Jotain vastaavaa varmaankin olisi hyvä.
Jotain ohjeista voisi olla näillekin sivuille sopivia. Itse jotain moista kaipaisin ja siksi kysyinkin.
Eipä tästä saa tehtyä mitnkään ongelmaa, Nordic Challenge kisoissa (Suuri & Snadi ja Parola AC) oli omat kirjoitetut säännöt ja IPMS-Finlandin säännöt pätevät edelleen ja ne julkaistaan täsmennettynä aina ennen kilpailua. Muissa kisoissaen ole törmännyt sääntöihin. Model Expossa aikoinaan sovellettiin IPMS:n sääntöjä.
Samalla mallilla voi osallistua vain kerran joka kilpailuun. Jos malli myöhemmin esimerkiksi liitetään dioraamaan on se niin sanottu uusi malli kilpaillessaan uudessa luokassa. Siis pelkkä siirtokuvien vaihto ei malista uutta tee =)
Pari kertaa on tullut toimittua tuomarina pienoismallinäyttelyssäkin. Järjestävänä tahoja on toiminut joku 1:1 autonäyttelyn järjestäjä, jonka järjestämän autonäyttelyn kylkiäisinä on haluttu järjestää myös pienoismallinäyttely.
Viime kesänä oli tilanne, että näyttelyn parhaiten rakennettu pienoismalli oli esillä toista kertaa. Lisäksi mukana oli eräs malli, joka oli myös toistamiseen samassa näyttelyssä ja joka oli vaihtanut omistajaa edellisen vuoden jälkeen. Ensimmäisellä kerralla auton toi näyttelyyn sen rakentaja, ja toisella kerralla mallin tilanneen henkilön tuttava. Koska minulle oli annettu tehtäväksi tuomaroida mallit, jätin nuo kaksi autoa vain arvostelun ulkopuolelle ja toivotin ne myös seuraavana vuonna näytille, koska ne tuovat väriä pöytään ja saavat suuren yleisön pysähtymään sekä kiinnostumaan harrastuksesta.