Pienoismallit.net

Mallareiden ideapankki F-35FIN naamiomaalauskaaviolle

En ymmärrä lentokoneista paljoakaan. En ole juurikaan kiinnostunut niiden pienoismallien rakentamisesta. Hölmöjä ajatuksia saan kyllä helpohkosti generoitua.

Siis: Olisi hauskaa nähdä millaista jälkeä syntyisi, jos mallareina ryhtyisimme innovoimaan ilmavoimiemme tulevan hävittäjän naamiomaalauskaaviota.

Mallarihan tietysti dokumentoi asian pienoismallin muodossa. Toimisikohan tästä aiheesta kokoon kutsuttu ryhmärakentelu? "What-if F-35A FIN camo proposals" tms.
Itse en ryhdy asiaa koordinoimaan ja pyrin muutoinkin pysymään projektista erossa (muuta itselleni mielenkiintoisempaa/tärkeämpää tekemistä), mutta idean saa käyttää, jos joku kiinnostui.
Veikkaan että ei F-35A:lle tule Suomessa naamiomaalausta vaan ne todennäköisesti pysyvät harmaina, mutta ei voi tietää.
Veikkaan, että Suomi-koneet tulevat olemaan juuri saman värisiä kuin kaikkilla muillakin. Koneen pinnassa on joku superhyperhäivepinnoitus, mitä ei noin vain mennä maalaamaan Miranolilla.
Juuri tuon värityken lisäksi ko. konetyyppi on muutenkin visualisesti niin tylsän näköinen, ettei ainakaan minussa herätä minkäänlaista intoa vääntää pienoismalliksi, kuten ei edeltäjäsäkään.
Odotankin innolla ensimmäistä Suomeen saapuvaa F-35A:ta, joka tullaan toivoakseni jo tehtaalla maalaamaan Lozenge-kaavioon hyvinkin uskollisesti alkuperäisvärejä noudatellen!

Edit: mikä muuten olisi hyvä F-35A-malli, jos vaikka innostuisi kokeilemaan jotain vaihtoehtoista maalauskaaviota?
Viimeksi muokattu 11.12.2021 10:47
Ari Oksanen kirjoitti:
Juuri tuon värityken lisäksi ko. konetyyppi on muutenkin visualisesti niin tylsän näköinen, ettei ainakaan minussa herätä minkäänlaista intoa vääntää pienoismalliksi, kuten ei edeltäjäsäkään.
Onneksi on nuo mahdolliset Aggressor-maalauksessa olevat yksilöt ja mistäs sen tietää, jos seuraavan 40 vuoden aikana keksitään lisätä pigmenttiä tuohon häivemaaliin tai sitten siitä luovutaan kustannusten ja kehittyvän tutkateknologian takia.
Minäkin olen aivan sataprosenttisen varma, että kone tulee olemaan normivärityksessään. Näin kävi jo Hornetin kohdalla ihan maaliteknisistä syistä ja häivekoneen kohdalla lienee vielä vahvempi paine siihen suuntaan.

Mutta käsittääkseni tässä esitettiin leikkisää ryhmärakentelua pikemminkin siitä miltä koneiden toivoisi näyttävän kuin siitä miltä niiden uskoo näyttävän.
Kyllähän nuo taitavat pysyä samassa kaaviossa kuin kaikkialla muuallakin.
Toivon vain, että edes kokardi pysyisi värillisenä, toisin kuin muiden maiden koneissa.

Severi Mäkelä kirjoitti:
Ari Oksanen kirjoitti:
konetyyppi on muutenkin visualisesti niin tylsän näköinen, ettei ainakaan minussa herätä minkäänlaista intoa vääntää pienoismalliksi, kuten ei edeltäjäsäkään.
Onneksi on nuo mahdolliset Aggressor-maalauksessa olevat yksilöt
Ei voi mitään…minun makuuni joka tapauksessa mitäänsanomattoman näköinen rötiskö. Aivan kuin nykyiset sähköautot…ihan kuin joitakin Transformerleluja.
Jokohan vihdoin saataisiin edes laivuetunnukset peräsimiin? Visentillä ja ilveksellä saataisiin edes hieman eloa tuohon tylsyyteen.