Pienoismallit.net

Vallejo Still Water ja DAS askartelumassa

Soveltuuko yhteen? Oon tekemässä joki-aiheista dioraamaa ja alustan meinasin tasoitella sillä. on meinaan toi styrofoam alusta aika rosoinen leikkelyn jälkeen.

Mutta joen vesi olisi tarkoitus tehdä Vallejon Still Waterilla, ja DAS kastuessaan vetistyy uudelleen muovattavaksi niin kasteleeko toi Still Water sitä? Eli tuleeko tuosta vaan hirvee sotku ja katastrofi?

Ei tää nyt sillee oo Life or death -tilanne, osa hauskuudestahan on kokeilla mikä toimii ja mikä ei mut jos nyt joku sattuis tietää niin osais ainakin varautuu jollei mieti sit muita vaihtoehtoja… :D
En ole ennen kokeillut, mutta molempia tököttejä löytyis. Sitä vois testata pienellä palalla kuivunutta DAS-massaa.

DAS-massassa on sekin ikävä puoli, että se kutistuu hiukan kuivuessaan, minkä takia mun yhden dioraaman alusta taipui/kieroutui vähän ja massa irtosi muutamasta kohtaa aluslevystä. Ei se välttämättä ole paras vaihtoehto maaston tekemiseen.
Jani Heimonen kirjoitti:
Mutta joen vesi olisi tarkoitus tehdä Vallejon Still Waterilla, ja DAS kastuessaan vetistyy uudelleen muovattavaksi niin kasteleeko toi Still Water sitä?
Minkäänlaisia litkuja ei pidä kaataa DAS massan eikä muidenkaan kipsituotteiden päälle niin kauaa, kun ne ovat märkiä, ei se massa pääse kuivumaan. DAS massan kuivumisaika on noin 24h - 36h
Jos epäilyttää niin laita vedellä jatkettua erikeepperiä kerros väliin. Sillä pystyy estämään esim. styroksin sulamisen spraymaalien kanssa enkä usko sen pehmentävän DASia kunhan annat vaan kunnolla kuivaa eri vaiheiden välissä.
Sain testattua. Vallejon Still Waterilla kesti pari päivää kuivua, mutta ei näyttänyt reagoivan DAS-massan kanssa.
Joo, ei reagoinu DAS-massa ei. Kuitenkin kun kaatu vähän liikaa Erikeeperiä tohon ojan/joen pohjaan kun figuja liimasin niin se vähän liukeni ensimmäiseen kerrokseen Still Wateria (oli sellasia vaaleita laikkuja muuten värjätyssä "vedessä").

Kesti kyllä kuivua, ensimmäinen kerros Still Wateria kuivui yhdessä yössä, toinen kerros tais olla paksumpi kun kesti pari päivää kuivua. Lopputulos ihan siiti, väri ois ehkä voinu olla vähän haaleampaa mut eh… Ensimmäiseksi kokeiluksi olen tyytyväinen.Vähän oli muuten Still Water halkeillut kuivuessaan (noi parit halkeamat kahen eka figun välissä), mutta ne saa helposti peitettyä vaikka ruohon korrella kun ovat noin "rannassa".. :)
Viimeksi muokattu 12.11.2021 16:18
Jani Heimonen kirjoitti:
Kesti kyllä kuivua, ensimmäinen kerros Still Wateria kuivui yhdessä yössä, toinen kerros tais olla paksumpi kun kesti pari päivää kuivua.

Vähän oli muuten Still Water halkeillut kuivuessaan
Still Wateria suositellaan levittämään useampi ohut kerros, halkeaminen johtunee juuri tuosta paksummasta kerroksesta ja siitä, että Still Water kutistuu hiukan kuivuessaan.