Pienoismallit.net

GI JOE F-14 Tomcat (Skystriker)

Jeps, eli tässä tuorein työ, joka meinasi kyllä tehdä monta kertaa syöksyn suoraan roskakoriin tai seinään.

Teemana siis Gi Joe, joka saattaa olla meille 80-luvun lapsille tuttu nimellä Action Force. Heillä oli tuollainen "Tomcat", joskin varsinkin leluna se oli vähän sinnepäin (vähän niinkuin tuo mallisarjakin). Mitään erikoisia muunnoksia tähän ei ole tehty, paitsi lisätty vähän noita yksityiskohtia istuimiin. Ajattelin, että jos Joe-tiimillä kerran olisi oikea Tomcat, niin varmaan se näyttäisi ihan muutoin esikuvaltaan, mutta siinä olisi nuo tekstit jne.

Kuten tuossa gallerian kuvauksessa mainitsen, niin tämä oli hirveä kokemus ja mallia voi hädin tuskin kutsua pienoismalliksi. Onkohan koko setti jostain 90-luvulta tai jopa 80-luvulta vain uudelleenpakattuna?
Tätä tosiaan sai massata ja hioa, eivätkä oikein mitkään osat sopineen kunnolla paikoilleen. Kaikki saumapaikatkin oli valittu juuri niin ikävästi kuin vaan odottaa sopii. Ja ne olivat myös paikoissa, joista joutui hiomaan noita jo valmiiksi olemattomia paneelirajauksia pois. Osa noista paneelirajoista on muuten maalattu koneeseen ihan vaan vapaalla kädellä. En vaan saanut kaiverrettua kaikkia takaisin niin hyvin kuin haluaisin, kun täältä Suomesta ainakaan tunnu löytyvän mistään noita alle millin kaiverrusteriä. Italeria en tämän pohjalta suosittele muuta kuin vihamiehilleni, koska haluaisin nähdä heidän kärvistelevän tämän parissa. Totta kai myös ohjeet olivat paikoin sekavat, yksityiskohtia puuttui rutkasti, osat istuivat huonosti ja suunnittelu oli surkeaa. Halvalla sai taas halpaa, mutta en kyllä odottanut 2021 saavani käsiin näin laaduttoman myynnissä olevan setin.

Mutta onpahan sentään valmis ja parhaani koitin tehdä. Tosin jossain vaiheessa se suurin into vaan loppui, ja mallin halusi vain saada valmiiksi jotta voi siirtyä uusiin haasteisiin (toivon mukaan mielekkäämpiin). Voi olla että tulevaisuudessa tulee GJ Tomcat Mark II, mutta varmaan 1/72 ja mahd. Academyn malli tai joku vähän parempi.

Kuva: pienoismallit.net/galleria/malli_16731/