Pienoismallit.net

Suomi-Sturmi

Dragonin sarja: Stug. III Ausf. G Early production (tuotekoodi 6320) oli ihan hyvä rakentaa Suomi-Sturmiksi mielestäni. Scratshinä siihen joutuu tekemään tai hankkimaan muualta esimerkiksi C - lenkit ja vaunun sisäosaan osia. Ja tietenkin vaunun takaosan varaosalaatikon. Toinen lokasuoja oli pakkauksessani hieman vääntynyt, oliko kohdallani kyseessä "maanantai-kappale"?

Muistaakseni Tamiyan Suomi Stug III Ausf. G (tuotekoodi 35310) ohjeissa on pari eri versiota Suomi-Sturmista.

Takomin Sturmista minulla ei ole tällä-hetkellä rakentelu-kokemusta.
Ookoo, hmmmm… Pitänee antaa tilanteen kehittyä. Kiitos vastauksista.
Ja tilanne kehittyy: MiniArt julkaisee myös Kolmos-Sturmin. Mitähän siitä saanee suomalaista Sturmia ajatellen? No realistina arvaan, että ei juuri mitään ihmeempiä, jos wanhat merkit paikkansa pitävät? Onko jollakulla parempaa tietoa?
Ostin Kuopiosta HPNS:lta Blitz by Takom:in Sturmin. Siinä on Pultattu lisäpanssarointi keulassa. Keulapanssaarin paksuun on toteutettu oikein, eli 50mm runko ja siihen 30mm lisälevy. Takakannen hitsisaumat ovat suorat ja lokasuojien kannakkeet kolmiolevyillä vahvennetut. Näiltä osin se on siis kuin MIAGin vaunu. C-lenkit ja tankkiemma puuttuvat luonnollisesti, joten ne täytyy hankkia erikseen. Samoin kuin takakannen suomi-roinat. Ja tietysti siirtokuvat. Mallin päämitat on samat kuin Dragonin vastaavassa, eli on hyvä lähtökohta rakentelulle.
PhantomII kirjoitti:
MiniArt julkaisee myös Kolmos-Sturmin. Mitähän siitä saanee suomalaista Sturmia ajatellen?
Se on liian aikainen versio. Pokatut lokarit tekee siitä mielestäni turhan vaikea suomalaistaa.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Blitz by Takom:in Sturmin. . . . Keulapanssaarin paksuun on toteutettu oikein, eli 50mm runko ja siihen 30mm lisälevy.
Juu-ei. Mallissa rungon yläviistolevy on myöhempi 80mm. Ero näkyy jarruluukkujen edessä olevan hitsisauman kohdalla:

- Alkuperäisessä 50mm rungossa viisto-osa lähtee heti hitsisauman kohdalta alas. Viisto-osan päälle on pultattu 30mm lisälevy.

- Myöhemmässä 80mm rungossa viisto-osa lähtee (materiaalin suuremman paksuuden vuoksi) vasta noin 55mm hitsisaumasta edempänä. Jos tämän päälle vielä laittaa 30mm lisälevy saa todella ainutlaatuisen 110mm etupanssarilla varustetun Sturmin…

Virhe näkyy selvästi mallissa. Sen voi joko a) ignoreerata, b) suurella vaivalla korjata 50mm levyksi, tai c) pienemmällä vaivalla korjata koko keulan 80mm:ksi + lisätä takarungon interlockit.
Jaahas. Edelleen siis odotellaan, jos vaikka parempi versio joskus ilmestyisi markkinoille.
PhantomII kirjoitti:
Edelleen siis odotellaan, jos vaikka parempi versio joskus ilmestyisi markkinoille.
Miniartilta tulossa useampia Sturmeja mutta joku vika niissäkin kuulemma on. Tulossa ainakin "varhainen", "maaliskuu 1943" ja "touko-kesäkuu 1943" -versiot. "Huhtikuu" versio vielä julkaisematta.
Nonni!? Rye Field Models nyt sitten julkaisee erinomaisen Suomi-Sturmiaihion. Voisiko jo olla niin, että tästä jo vihdoin saisi suomalaisen vaihtoehdon lisäämällä kk:n suojakilven, ajajan visiirin ja varusteloodan? Vai eikö taas sittenkään?
PhantomII kirjoitti:
…lisäämällä kk:n suojakilven, ajajan visiirin ja varusteloodan?
KK:n suojakilpi on jo mallissa. "Ajajan visiiri" lienee se kesällä 1944 lisätty suoja-lippa? Se ei kuulu m1943 kuosiin.